Announcement

Collapse
No announcement yet.

PHLocation V2 Discussion

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Originally posted by sparkman View Post
    Thanks Paul, will try that. Yes, it is on a separate account.
    sooty Thanks Paul, that did the trick. I'm completely converted now and it's been completely painless!

    One minor bug, when copying an event with a PHLocation2 Event Trigger, trying to change the trigger parameters in the new event does not seem to work as the trigger won't collapse after. It looks like you have to choose a completely different type of trigger, then choose the PHLocation2 Event Trigger again and then select new parameters. Thoughts?

    Thanks
    Al
    HS 3.0.0.500: 1984 Devices 1111 Events
    Z-Wave 3.0.1.256: 114 Nodes on one Z-Net

    Comment


    • #77
      A question to all iCloud/iDevice users. Does the Altitude/Elevation device show any info for you? All my 4 devices show Unknown and with PHLocation1, they were also not updating and generating errors in the log. I checked settings on the phones/iCloud, etc. and there does not seem to be a way to enable/disable specific values, so not sure why ours are not resolving. We probably won't use that value for anything, so not a big deal, just wondering if it's working for others.
      HS 3.0.0.500: 1984 Devices 1111 Events
      Z-Wave 3.0.1.256: 114 Nodes on one Z-Net

      Comment


      • #78
        Originally posted by sparkman View Post

        sooty Thanks Paul, that did the trick. I'm completely converted now and it's been completely painless!

        One minor bug, when copying an event with a PHLocation2 Event Trigger, trying to change the trigger parameters in the new event does not seem to work as the trigger won't collapse after. It looks like you have to choose a completely different type of trigger, then choose the PHLocation2 Event Trigger again and then select new parameters. Thoughts?

        Thanks
        Al
        I've not tested copying an event but I'll look into it tomorrow and see what I can find.

        Paul..

        Comment


        • #79
          Originally posted by sooty View Post

          I've not tested copying an event but I'll look into it tomorrow and see what I can find.

          Paul..
          Thanks!
          HS 3.0.0.500: 1984 Devices 1111 Events
          Z-Wave 3.0.1.256: 114 Nodes on one Z-Net

          Comment


          • #80
            Originally posted by sparkman View Post
            A question to all iCloud/iDevice users. Does the Altitude/Elevation device show any info for you? All my 4 devices show Unknown and with PHLocation1, they were also not updating and generating errors in the log. I checked settings on the phones/iCloud, etc. and there does not seem to be a way to enable/disable specific values, so not sure why ours are not resolving. We probably won't use that value for anything, so not a big deal, just wondering if it's working for others.
            The altitude values are obtained from a 3rd party lookup for iDevices. That data is not available directly in iCloud. Or at least it wasn't last time I checked.

            Ensure that you have an Elevation provider set on the APIs page within the plug-in config.

            Paul..

            Comment


            • #81
              Originally posted by sparkman View Post
              A question to all iCloud/iDevice users. Does the Altitude/Elevation device show any info for you?
              Yes...
              Attached Files
              Michael

              HS3 Pro 3.0.0.470 | 849 devices | 349 events | OpenSprinkler | BLShutdown | EasyTrigger | NetCAM | Harmony Hub | Sonos | SDJ-Health | BLUPS | PHLocation | BLBackup | BLLock | Z-Wave 3.0.1.243 | weatherXML | Pushover 3P | Blue-Iris | AirPlaySpeak

              Comment


              • #82
                Originally posted by sooty View Post

                The altitude values are obtained from a 3rd party lookup for iDevices. That data is not available directly in iCloud. Or at least it wasn't last time I checked.

                Ensure that you have an Elevation provider set on the APIs page within the plug-in config.

                Paul..
                Here are settings that work for me.



                Randy Prade
                Aurora, CO
                Prades.net

                PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                Comment


                • #83
                  Originally posted by sooty View Post

                  The altitude values are obtained from a 3rd party lookup for iDevices. That data is not available directly in iCloud. Or at least it wasn't last time I checked.

                  Ensure that you have an Elevation provider set on the APIs page within the plug-in config.

                  Paul..
                  Originally posted by Rvtravlr View Post

                  Yes...
                  Originally posted by rprade View Post
                  Here are settings that work for me.


                  Thanks gents!
                  HS 3.0.0.500: 1984 Devices 1111 Events
                  Z-Wave 3.0.1.256: 114 Nodes on one Z-Net

                  Comment


                  • #84
                    Originally posted by sooty View Post

                    I've not tested copying an event but I'll look into it tomorrow and see what I can find.

                    Paul..
                    I don't remember the specifics, but this was related to the Event unique ID. It has to be specifically changed when copying. I can try to find the thread discussing it you need me to.


                    EDIT: Here it is. You can go up the thread for more discussion but here is Spud's solution.

                    https://forums.homeseer.com/forum/li...32#post1257632
                    Randy Prade
                    Aurora, CO
                    Prades.net

                    PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                    Comment


                    • #85
                      Originally posted by rprade View Post
                      I don't remember the specifics, but this was related to the Event unique ID. It has to be specifically changed when copying. I can try to find the thread discussing it you need me to.

                      EDIT: Here it is. You can go up the thread for more discussion but here is Spud's solution.

                      https://forums.homeseer.com/forum/li...32#post1257632
                      The docs suggest that the UID is unique system wide but it only unique within an event. The unique ID of an event should be a long combining both ints (e.g. eventRef<<32 + UID). Any internal structures should use the long as the key, not the int. Its a common issue (ran into myself) but easily fixable.

                      Comment


                      • #86
                        hi guys,

                        Wow first of all thanks for this awsome version!!!

                        But i ran into a problem now,
                        i did add the icloud account and it have 2fauth.. but i keep getting this message in the log..
                        PHLocation2 Error (idmsaAuthenticate) Missing result data
                        Any idea what i could be , i did enter everything correct

                        regards
                        Preferred -> Jon's Plugins, Pushover, Phlocation, Easy-trigger,
                        Rfxcom, Blade Plugins, Pushbullet, homekit, Malosa Scripts



                        HS3Pro 3.0.0.435 on windows 7 ultimate X64 on hp quadcore laptop 8 GB. 687 Devices, 480Events

                        Comment


                        • #87
                          Originally posted by Malosa View Post
                          hi guys,

                          Wow first of all thanks for this awsome version!!!

                          But i ran into a problem now,
                          i did add the icloud account and it have 2fauth.. but i keep getting this message in the log..
                          Any idea what i could be , i did enter everything correct

                          regards
                          Try logging into your iCloud account from a web browser. You should be prompted to change your security settings. After you log in from a browser, try again.

                          Randy Prade
                          Aurora, CO
                          Prades.net

                          PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                          Comment


                          • #88
                            that did do it, thanks Randy

                            But do i need to setup users or goes it automatically ?
                            Because it does poll but it stands waiting ?

                            regards
                            Preferred -> Jon's Plugins, Pushover, Phlocation, Easy-trigger,
                            Rfxcom, Blade Plugins, Pushbullet, homekit, Malosa Scripts



                            HS3Pro 3.0.0.435 on windows 7 ultimate X64 on hp quadcore laptop 8 GB. 687 Devices, 480Events

                            Comment


                            • #89
                              Originally posted by Malosa View Post
                              that did do it, thanks Randy

                              But do i need to setup users or goes it automatically ?
                              Because it does poll but it stands waiting ?

                              regards
                              Once the iCloud service account is connected and working, you add a user for each device. Every Apple device will be in a dropdown of the root device as you create it. Just select the one(s) you want to add as monitored devices.
                              Randy Prade
                              Aurora, CO
                              Prades.net

                              PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                              Comment


                              • #90
                                Using Life 360, I have setup my service account but do not have the Life360 menu selection under User/Devices. I suspect this is due to the log message below.

                                Right now I am getting this in the log for Life360
                                Jan-12 17:07:07 PHLocation2 Error (PollAccount) LF Error in GetCircles.
                                Jan-12 17:07:07 PHLocation2 Error (GetCircles) Auth failed for RootRef: 4213 exiting Sub.

                                I have verified the service account setup and actually logged into the Life360 website from my HomeSeer box, any ideas?
                                Billy Draper

                                Comment

                                Working...
                                X