Announcement

Collapse
No announcement yet.

Unable to control 8810

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Unable to control 8810

    Seem to be having some issues just out of the blue today for my 8810. Was working fine unable to control the device at all. Status will intiially load when disabling/reenabling plugin but then not update. I have tried removing that instance of the plugin and recreating it. Rebooted machine. Rebooted thermostat. I also have an 8840 that is working fine. Turned on debugging logging...
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire ERROR System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at Aprilaire.Net.AprilaireClient.SendRequest(AprilairePayload cmd) at HSPI_Aprilaire.AprilaireApp.InitAprilaireClient()
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire ERROR System.IO.IOException: Unable to write data to the transport connection: An established connection was aborted by the software in your host machine. ---> System.Net.Sockets.SocketException: An established connection was aborted by the software in your host machine at System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags) at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) --- End of inner exception stack trace --- at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at Aprilaire.Net.AprilaireClient.SendRequest(AprilairePayload cmd) at HSPI_Aprilaire.AprilaireApp.InitAprilaireClient()
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
    Jan-05 5:14:08 PM Aprilaire INFO Aprilaire version 3.0.0.5

  • #2
    Nevermind

    Comment


    • #3
      So actually this is still an issue. Was thinking it was wifi related but after going through my entire network and not finding any thing wrong...So I guess let me know what is needed to troubleshoot. I end up either having to reboot the thermostat or reboot my wifi AP's and/or disable-re-enable the plugin in homeseer to clear the error.

      Comment


      • #4
        Your logs show the plugins try to disconnect/connect multiple times within the same second which could be due to a race condition. I tried to fix that in version 3.0.0.7, please test it and if you still have a problem please post some new debug logs. Thanks

        Comment


        • #5
          I will try that tonight and see what happens. Thank you very much!

          Comment


          • #6
            INFO Shutting down Aprilaire Client
            Jan-25 6:56:00 PM Aprilaire INFO Disconnected, trying to reconnect in a few seconds
            Jan-25 6:56:00 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
            Jan-25 6:56:00 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
            Jan-25 6:56:00 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
            Jan-25 6:56:00 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire INFO Disconnected, trying to reconnect in a few seconds
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire DEBUG TX:01 02 00 04 01 07 02 01 FF
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
            Jan-25 6:55:57 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire INFO Shutting down Aprilaire Client
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire ERROR System.IO.IOException: Unable to write data to the transport connection: An established connection was aborted by the software in your host machine. ---> System.Net.Sockets.SocketException: An established connection was aborted by the software in your host machine at System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags) at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) --- End of inner exception stack trace --- at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at Aprilaire.Net.AprilaireClient.SendRequest(AprilairePayload cmd) at HSPI_Aprilaire.AprilaireApp.InitAprilaireClient()
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire INFO Disconnected, trying to reconnect in a few seconds
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire DEBUG TX:01 01 00 20 01 07 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 FF
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire DEBUG TX:01 00 00 03 02 02 07 FF
            Jan-25 6:55:54 PM Aprilaire INFO Connecting Aprilaire Client to 192.168.128.99
            Jan-25 6:55:53 PM Starting Plug-In Plugin Aprilaire started successfully in 20 milliseconds
            Jan-25 6:55:53 PM Aprilaire INFO Aprilaire version 3.0.0.7
            Jan-25 6:55:53 PM Starting Plug-In Initializing plugin Aprilaire ...
            Jan-25 6:55:53 PM Info Plugin Aprilaire with instance Basement Radiant has connected. IP:127.0.0.1:53024
            Jan-25 6:55:53 PM Plug-In Finished initializing plug-in Aprilaire



            Rebooting the homeseer server did clear it this time.

            Comment

            Working...
            X