Announcement

Collapse
No announcement yet.

Warning: Failed getting InterfaceStatus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Warning: Failed getting InterfaceStatus

    Having a problem w/ the Ecobee plugin. When I install it, the plug comes up with this status:

    WARNING: Failed getting InterfaceStatus from Ecobee - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed.

    When I try to go to the Config screen of the plugin, it comes up with this error:

    404 Bad Request: /ecobeeconfig

    I've tried disabling and reenabling the plugin, as well as uninstalling and reinstalling it, but to no avail. Restarting HS3 also does not help.

    This is on the latest HS3 version on a HomeTroller-SEL PRO. Any ideas/help? This is during the trial period (I don't want to pay to register until I'm sure I can get it working).

    Thanks for any help!
    -David

  • #2
    Have you seen this thread yet? It may help.
    ​​https://forums.homeseer.com/forum/th...nterfacestatus

    Comment


    • #3
      Originally posted by davidology View Post
      Having a problem w/ the Ecobee plugin. When I install it, the plug comes up with this status:

      WARNING: Failed getting InterfaceStatus from Ecobee - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed.

      When I try to go to the Config screen of the plugin, it comes up with this error:

      404 Bad Request: /ecobeeconfig

      I've tried disabling and reenabling the plugin, as well as uninstalling and reinstalling it, but to no avail. Restarting HS3 also does not help.

      This is on the latest HS3 version on a HomeTroller-SEL PRO. Any ideas/help? This is during the trial period (I don't want to pay to register until I'm sure I can get it working).

      Thanks for any help!
      -David
      Have you figured it out?
      If not please try to enable the plug-in then go to the Log page (View > Log) then post here the error you get.

      Comment


      • #4
        Unfortunately no luck so far. :-/ Here are the log entries:

        Jul-10 00:22:23 Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected
        Jul-10 00:22:23 Error Initializing plug-in(2): Ecobee Instance::Object reference not set to an instance of an objectSTACK: at (wrapper managed-to-native) System.Object.__icall_wrapper_mono_remoting_wrapper(intptr,i ntptr) at (wrapper remoting-invoke) HomeSeerAPI.IPlugInAPI.SupportsMultipleInstances() at Scheduler.clsHSPI.CheckInterfaces () [0x00150] in <8a33ca9876994905bb8a2cee9e476b8e>:0
        Jul-10 00:22:22 Plug-In Finished initializing plug-in Ecobee
        Jul-10 00:22:22 Starting Plug-In Ecobee loaded in 1306 milliseconds
        Jul-10 00:22:22 Starting Plug-In Plugin Ecobee started successfully in 393 milliseconds
        Jul-10 00:22:22 Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.32
        Jul-10 00:22:22 Starting Plug-In Initializing plugin Ecobee ...
        Jul-10 00:22:22 Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:37447
        Jul-10 00:22:21 Plug-In Interface Ecobee is running as a trial, 26 days remaining.
        Jul-10 00:21:49 Error Warning, Cannot load EXE file (possibly missing dependencies) HSPI_Chromecast.exe: Exception of type 'System.Reflection.ReflectionTypeLoadException' was thrown. Could not load file or assembly 'System.Runtime, Version=4.0.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies.Warning, Error details with EXE HSPI_Chromecast.exe: Could not load file or assembly 'System.Runtime, Version=4.0.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies.
        Jul-10 00:21:48 Updater Install/Update of package Ecobee was successful.
        Jul-10 00:21:48 Updater Warning File exists, not overwriting: \usr\local\HomeSeer\Config\\Ecobee.ini
        Jul-10 00:21:48 Updater Extraction Complete.
        Jul-10 00:21:48 Updater Extracting files from zip file: images.zip
        Jul-10 00:21:48 Updater Copying file: /usr/local/HomeSeer/bin/Ecobee/System.Time.dll
        Jul-10 00:21:48 Updater Copying file: /usr/local/HomeSeer/bin/Ecobee/Ecobee.Net.dll
        Jul-10 00:21:48 Updater Copying file: /usr/local/HomeSeer/bin/Ecobee/Newtonsoft.Json.dll
        Jul-10 00:21:48 Updater Copying file: /usr/local/HomeSeer/HSPI_Ecobee.exe.config
        Jul-10 00:21:48 Updater Copying file: /usr/local/HomeSeer/HSPI_Ecobee.exe
        Jul-10 00:21:47 Updater Installing package Ecobee
        Jul-10 00:21:47 Updater Update hspi_ecobee.exe downloaded successfully
        Jul-10 00:21:47 Updater Downloading update: Ecobee
        Jul-10 00:21:47 Updater Starting download of updates

        Comment


        • #5
          I edited the config file to add log_level=Debug:
          Jul-10 00:31:54 Error Initializing plug-in(2): Ecobee Instance::Object reference not set to an instance of an objectSTACK: at (wrapper managed-to-native) System.Object.__icall_wrapper_mono_remoting_wrapper(intptr,i ntptr) at (wrapper remoting-invoke) HomeSeerAPI.IPlugInAPI.InitIO(string) at Scheduler.clsHSPI.CheckInterfaces () [0x000c4] in <8a33ca9876994905bb8a2cee9e476b8e>:0
          Jul-10 00:31:54 Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected
          Jul-10 00:31:53 Ecobee DEBUG System.MissingFieldException: Field not found: Ecobee.Net.Http/LogDelegate Ecobee.Net.Http.Log Due to: Could not find field in class at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context (System.Object state) [0x00014] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00071] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00000] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state) [0x0002b] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart () [0x00008] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0
          Jul-10 00:31:53 Ecobee DEBUG Unhandled Exception Trapped
          Jul-10 00:31:53 Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.32
          Jul-10 00:31:52 Starting Plug-In Initializing plugin Ecobee ...
          Jul-10 00:31:52 Starting Plug-In Ecobee loaded in 15049 milliseconds
          Jul-10 00:31:38 Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:37676
          Jul-10 00:31:37 Warning I/O interface Ecobee is down, executable is not running, restarting ...
          Jul-10 00:31:08 Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected
          Jul-10 00:31:07 Plug-In Finished initializing plug-in Ecobee
          Jul-10 00:31:07 Starting Plug-In Ecobee loaded in 1202 milliseconds
          Jul-10 00:31:07 Ecobee DEBUG System.MissingFieldException: Field not found: Ecobee.Net.Http/LogDelegate Ecobee.Net.Http.Log Due to: Could not find field in class at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context (System.Object state) [0x00014] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00071] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00000] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state) [0x0002b] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0 at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart () [0x00008] in <04750267503a43e5929c1d1ba19daf3e>:0
          Jul-10 00:31:07 Ecobee DEBUG Unhandled Exception Trapped
          Jul-10 00:31:07 Starting Plug-In Plugin Ecobee started successfully in 290 milliseconds
          Jul-10 00:31:07 Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.32
          Jul-10 00:31:07 Starting Plug-In Initializing plugin Ecobee ...
          Jul-10 00:31:06 Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:37657
          Jul-10 00:31:06 Plug-In Interface Ecobee is running as a trial, 26 days remaining.

          Comment


          • #6
            some dependencies are missing, try what is described in this post: https://forums.homeseer.com/showpost...0&postcount=27

            Comment


            • #7
              I did try this one: sudo apt-get -y install libmono-microsoft-csharp4.0-cil

              but it didn't help. ( did it from ssh not via Tools)

              Is there another one I should install?

              Comment


              • #8
                Originally posted by davidology View Post
                I did try this one: sudo apt-get -y install libmono-microsoft-csharp4.0-cil

                but it didn't help. ( did it from ssh not via Tools)

                Is there another one I should install?
                from ssh try:

                Code:
                sudo apt-get install mono-complete

                Comment


                • #9
                  https://forums.homeseer.com/forum/ho...89#post1284089

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by spud View Post

                    from ssh try:

                    Code:
                    sudo apt-get install mono-complete
                    That's the one that took care of it. Thanks!

                    Comment

                    Working...
                    X