Announcement

Collapse
No announcement yet.

Installation trouble

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Installation trouble

    I think I got a corrupted install. It thinks it installed correctly. The install was before a windows update rebooted the machine. I know I have greater than .Net 4.5 installed. The OS is Win10.

    Log files below:

    Dec-17 1:29:54 PM Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected
    Dec-17 1:29:53 PM Plug-In Finished initializing plug-in Ecobee
    Dec-17 1:29:52 PM Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.13
    Dec-17 1:29:52 PM Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:53986
    Dec-17 1:29:52 PM Plug-In Interface Ecobee is running as a trial, 29 days remaining.
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Install/Update of package Ecobee was successful.
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\Config\\Ecobee.ini
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Extraction Complete.
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Extracting files from zip file: images.zip
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\System.Time.dll
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\Ecobee.Net.dll
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\Newtonsoft.Json.dll
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Making dir: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\HSPI_Ecobee.exe.config
    Dec-17 1:29:41 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\HSPI_Ecobee.exe
    Dec-17 1:29:40 PM Updater Installing package Ecobee
    Dec-17 1:29:40 PM Updater Update HSPI_Ecobee.exe downloaded successfully
    Dec-17 1:29:39 PM Updater Downloading update: Ecobee
    Dec-17 1:29:39 PM Updater Starting download of updates



    Error message:
    Dec-17 3:00:05 PM Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected
    Dec-17 3:00:04 PM Plug-In Finished initializing plug-in Ecobee
    Dec-17 3:00:04 PM Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.13
    Dec-17 3:00:04 PM Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:58580
    Dec-17 3:00:04 PM Plug-In Interface Ecobee is running as a trial, 29 days remaining.

  • #2
    well there is no error messages logged at all...

    try to add the following to Ecobee.ini

    Code:
    [GENERAL]
    log_level=Debug
    then disable/enable the plugin again...

    Comment


    • #3
      Ecobee.ini file was blank. Added now

      Comment


      • #4
        and ?
        Ecobee.ini is supposed to be blank after the first install, the lines above are used to get more logs to troubleshoot the problem.

        Comment


        • #5
          I was not sure if that ini file was suppose to be empty as some use ini files for configuration. I turned back on the plugin and error message.

          Dec-18 9:24:14 AM

          Ecobee
          INFO Ecobee version 3.0.0.13


          Dec-18 9:24:14 AM

          Info
          Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:63890


          Dec-18 9:24:14 AM

          Warning
          I/O interface Ecobee is down, executable is not running, restarting ...


          Dec-18 9:23:45 AM

          Info
          Plugin Ecobee with instance: has disconnected


          Dec-18 9:23:44 AM

          Ecobee
          INFO Ecobee version 3.0.0.13


          Dec-18 9:23:44 AM

          Info
          Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:63871


          Dec-18 9:23:43 AM

          Warning
          I/O interface Ecobee is down, executable is not running, restarting ...


          Dec-18 9:23:15 AM

          Info
          Plugin Ecobee with instance: has disconnected


          Dec-18 9:23:13 AM

          Ecobee
          INFO Ecobee version 3.0.0.13


          Dec-18 9:23:13 AM

          Info
          Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:63850


          Dec-18 9:23:13 AM

          Warning
          I/O interface Ecobee is down, executable is not running, restarting ...


          Dec-18 9:22:45 AM

          Info
          Plugin Ecobee with instance: has disconnected


          Dec-18 9:22:43 AM

          Plug-In
          Finished initializing plug-in Ecobee


          Dec-18 9:22:43 AM

          Ecobee
          INFO Ecobee version 3.0.0.13


          Dec-18 9:22:43 AM

          Info
          Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:63831


          Dec-18 9:22:42 AM

          Plug-In
          Interface Ecobee is running as a trial, 28 days remaining.

          Comment


          • #6
            Still seeing the same thing in the logs.

            Comment


            • #7
              Spud,

              Do you have any ideas of how I can troubleshot this? I have greater than 4.5 .Net. I have enable the log and the log shows what it did earlier. From what I can tell all the ini file are empty. I finally got it to show the web config page but now it shows "404 Bad Request: /ecobeeconfig." Is there a way to get it to resinstalled?

              Help please.

              Comment


              • #8
                do you want me to have a look? If so please install team viewer and send me credentials at spud.webb.4@gmail.com

                Comment


                • #9
                  Dec-28 10:28:51 AM Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected Dec-28 10:28:50 AM Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.13 Dec-28 10:28:50 AM Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:53237 Dec-28 10:28:50 AM Warning I/O interface Ecobee is down, executable is not running, restarting ... Dec-28 10:28:40 AM Warning File does not exist: C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\ecobeeconfig Dec-28 10:28:21 AM Info Plugin Ecobee with instance: has disconnected Dec-28 10:28:20 AM Plug-In Finished initializing plug-in Ecobee Dec-28 10:28:20 AM Ecobee INFO Ecobee version 3.0.0.13 Dec-28 10:28:20 AM Info Plugin Ecobee has connected. IP:127.0.0.1:53178 Dec-28 10:28:19 AM Plug-In Interface Ecobee is running as a trial, 18 days remaining. Dec-28 10:28:06 AM Updater Starting download of updates Dec-28 10:28:04 AM Updater Install/Update of package Ecobee was successful. Dec-28 10:28:04 AM Updater Warning File exists, not overwriting: C:\Program Files\HomeSeer HS3\Config\\Ecobee.ini Dec-28 10:28:04 AM Updater Extraction Complete. Dec-28 10:28:04 AM Updater Extracting files from zip file: images.zip Dec-28 10:28:04 AM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\System.Time.dll Dec-28 10:28:03 AM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\Ecobee.Net.dll Dec-28 10:28:03 AM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\bin\Ecobee\Newtonsoft.Json.dll Dec-28 10:28:03 AM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\HSPI_Ecobee.exe.config Dec-28 10:28:03 AM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\HSPI_Ecobee.exe Dec-28 10:28:03 AM Updater Installing package Ecobee Dec-28 10:28:03 AM Updater Update HSPI_Ecobee.exe downloaded successfully Dec-28 10:28:01 AM Updater Downloading update: Ecobee Dec-28 10:28:01 AM Updater Starting download of updates

                  Comment


                  • #10
                    Sent info.

                    Comment


                    • #11
                      You had a version of Newtonsoft.Json.dll in your HS3 dir that conflicts with the one used by the Ecobee plugin in bin/Ecobee

                      I renamed the one in your HS3 dir to Newtonsoft.Json.old, and it works now.

                      Comment


                      • #12
                        Sorry, I missed you doing that. Thank you. How did yo figure that out?

                        Comment


                        • #13
                          The Newtonsoft.Json.dll installed in the HS3 root folder by other plugins is a common problem (all the dependencies of a plugin are supposed to be installed in bin/pluginName)

                          I enabled developer mode and started the plugin and an error in the console confirmed that was the problem.

                          Comment


                          • #14
                            Spud,

                            Again thank you for the quick response and thank you for telling me where the issue is so that I might be able to help myself and not bother you.

                            Comment

                            Working...
                            X