Announcement

Collapse
No announcement yet.

Plugin Crashing

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Plugin Crashing

    I hate to start a new thread but I'm under windows. This after updating to the latest version which is apparently an older version re-branded.

    Mar-02 02:15:24 Honeywell WiFi Thermostat Failed to retrieve thermostat data - error occurred, will retry
    Mar-02 02:15:24 Honeywell WiFi Thermostat Error retrieving data for device 2276054: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-01 20:15:37 Honeywell WiFi Thermostat Failed to retrieve thermostat data - error occurred, will retry
    Mar-01 20:15:37 Honeywell WiFi Thermostat Error retrieving data for device 2275932: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-01 20:15:30 Honeywell WiFi Thermostat Failed to retrieve thermostat data - error occurred, will retry
    Mar-01 20:15:30 Honeywell WiFi Thermostat Error retrieving data for device 2276054: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-01 11:02:29 Honeywell WiFi Thermostat Log file location: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Logs\HSPI_SKWARE_HW_WIFI_TSTAT.log
    Mar-01 11:01:59 Honeywell WiFi Thermostat Shutting down plugin
    Mar-01 11:01:59 Honeywell WiFi Thermostat Excessive thermostat commands detected - shutting down.
    Mar-01 11:01:59 Honeywell WiFi Thermostat Excessive thermostat commands detected - shutting down.
    Mar-01 11:01:58 Honeywell WiFi Thermostat Failed to process the Mode request: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Mar-01 10:55:40 Honeywell WiFi Thermostat Failed to process the Mode request: The remote server returned an error: (403) Forbidden.
    Mar-01 10:51:25 Honeywell WiFi Thermostat Failed to process the Mode request: The remote server returned an error: (403) Forbidden.
    Mar-01 08:01:59 Honeywell WiFi Thermostat Log file location: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Logs\HSPI_SKWARE_HW_WIFI_TSTAT.log
    Mar-01 08:00:56 Honeywell WiFi Thermostat Shutting down plugin
    Feb-28 18:15:25 Honeywell WiFi Thermostat Failed to retrieve thermostat data - login failed
    Feb-28 18:15:25 Honeywell WiFi Thermostat Failed to log in
    Feb-28 18:15:16 Honeywell WiFi Thermostat Failed to retrieve thermostat data - error occurred, will retry
    Feb-28 18:15:16 Honeywell WiFi Thermostat Error retrieving data for device 2276054: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    Feb-28 18:14:28 Honeywell WiFi Thermostat Log file location: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Logs\HSPI_SKWARE_HW_WIFI_TSTAT.log
    Feb-28 18:05:49 Honeywell WiFi Thermostat Log file location: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Logs\HSPI_SKWARE_HW_WIFI_TSTAT.log
    Feb-28 18:05:49 Honeywell WiFi Thermostat Upgrading from 1.2.0 to 1.2.1

  • #2
    Version 1.2.2 has been released that should work with the new Honeywell security configuration even on Linux and XP machines. Thanks for your patience!

    Comment


    • #3
      I have updated to version 1.2.2.0 and get the following error message

      "skWare Honeywell Wifi Thermostat Plugin for Homeseer HS3 has stopped working."

      If I do not disable the plugin the entire system becomes non responsive. I am running a S6 Pro Hometroller

      Comment


      • #4
        Originally posted by jquincy View Post
        I have updated to version 1.2.2.0 and get the following error message

        "skWare Honeywell Wifi Thermostat Plugin for Homeseer HS3 has stopped working."

        If I do not disable the plugin the entire system becomes non responsive. I am running a S6 Pro Hometroller
        Can you follow the instructions here and provide me with a TRACE level plugin log file from the logs directory?

        Comment


        • #5
          although I did email the log to you I thought I should also tell you I upgraded to the latest version of the pluigin 1.2.3.0 and it crashed after about 5 minutes

          Comment


          • #6
            Originally posted by jquincy View Post
            although I did email the log to you I thought I should also tell you I upgraded to the latest version of the pluigin 1.2.3.0 and it crashed after about 5 minutes
            Can you provide some more details for me, please? Specifically, from the request at the top of all forums from Mark and provide that info: https://forums.homeseer.com/announcement.php?f=1310

            Also, while you've been kind enough to provide the TRACE file from the sticky thread in my forum about what to provide if you have a problem, there are still a number of details that might help me that I requested as well (with the understanding you might not be able to get the data dump if the plugin isn't working): https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=179559

            I'm working on a theory that the issue could be limited to 32-bit Windows versions...

            Comment


            • #7
              Current Date/Time: 5/8/2018 10:02:38 PM
              HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435
              Operating System: Microsoft Windows Embedded Standard - Work Station
              System Uptime: 1 Day 11 Hours 10 Minutes 0 Seconds
              IP Address: 192.168.1.239
              Number of Devices: 537
              Number of Events: 161
              Available Threads: 200
              HSTouch Enabled: True
              Event Threads: 0
              Event Trigger Eval Queue: 0
              Event Trigger Priority Eval Queue: 0
              Device Exec Queue: 0
              HSTouch Event Queue: 0
              Email Send Queue: 0
              Anti Virus Installed:

              Enabled Plug-Ins
              1.0.0.142: Arduino Plugin
              2.0.54.0: BLBackup
              3.1.3.33206: Blue-Iris
              3.0.0.46: EasyTrigger
              2.0.2.2: JowiHue
              3.0.0.103: LutronCaseta
              0.0.0.40: Pushover 3P
              3.0.6647.37642: UltraLighting3
              3.0.6685.27970: UltraRachio3
              3.0.1.190: Z-Wave

              HELP DESK (copy/paste section below to help desk tickets & emails)

              Current Date/Time: 5/8/2018 10:02:39 PM
              HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435
              Operating System: Microsoft Windows Embedded Standard - Work Station
              System Uptime: 1 Day 11 Hours 10 Minutes 1 Second
              IP Address: 192.168.1.239
              Number of Devices: 537
              Number of Events: 161
              Available Threads: 200
              HSTouch Enabled: True
              Event Threads: 0
              Event Trigger Eval Queue: 0
              Event Trigger Priority Eval Queue: 0
              Device Exec Queue: 0
              HSTouch Event Queue: 0
              Email Send Queue: 0
              Anti Virus Installed:
              License: Registered
              License: 78163
              User Name and Access Level: ***REDACTED*** (Admin)
              WAN IP Address: 24.216.186.71
              Web Server Port: 80
              Location: (Latitude) 38.63 (Longitude) -90.20 City/State-US-Missouri,St. Louis,90.20,38.63

              Enabled Plug-Ins
              1.0.0.142: Arduino Plugin
              2.0.54.0: BLBackup
              3.1.3.33206: Blue-Iris
              3.0.0.46: EasyTrigger
              2.0.2.2: JowiHue
              3.0.0.103: LutronCaseta
              0.0.0.40: Pushover 3P
              3.0.6647.37642: UltraLighting3
              3.0.6685.27970: UltraRachio3
              3.0.1.190: Z-Wave

              I can get the plugin to work from 5 to 30 minutes before it crashes the entire Homeseer system. Once I disable the plugin everything is fine again except no Honeywell control.

              Thermostats are model TH6320WF
              Product Number RTH6580WF1001

              Hope this helps
              Attached Files
              Last edited by shill; May 13th, 2018, 07:24 AM. Reason: removed email address from public post

              Comment


              • #8
                I found a few more areas to tighten up around processing the login (some introduced in 1.2.3/1.2.4) where it would stop retrying if anything went wrong or if the site was undergoing maintenance - which helpfully it was last night so I caught it in my dev environment.

                However I've yet to recreate the hanging problem on Windows 8, Windows XP, or a linux VM...

                Comment


                • #9
                  I would think others running windows 7 might be having the same issues. Is there any way a bad thermostat could be creating a problem?

                  Comment


                  • #10
                    After upgrading to 1.2.4 I get the following:
                    Date/Time Pri Type/Error Message/Source
                    May-12 10:57:19 PM Starting Plug-In Plugin Honeywell WiFi Thermostat started successfully in 6268 milliseconds
                    May-12 10:57:12 PM Starting Plug-In Initializing plugin Honeywell WiFi Thermostat ...
                    May-12 10:57:12 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat has connected. IP:127.0.0.1:51203
                    May-12 10:57:12 PM Warning I/O interface Honeywell WiFi Thermostat is down, executable is not running, restarting ...
                    May-12 10:57:12 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat with instance: has disconnected
                    May-12 10:57:12 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Honeywell WiFi Thermostat:Object reference not set to an instance of an object.
                    May-12 8:52:09 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:44:08 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:36:08 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:28:08 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:20:08 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:12:07 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 8:04:07 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:56:07 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:48:07 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:40:07 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:32:06 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:32:00 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Honeywell WiFi Thermostat:Object reference not set to an instance of an object.
                    May-12 7:24:06 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:24:00 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Honeywell WiFi Thermostat:Object reference not set to an instance of an object.
                    May-12 7:16:06 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:16:00 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Honeywell WiFi Thermostat:Object reference not set to an instance of an object.
                    May-12 7:08:06 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 7:08:00 PM Error Calling SetIOMulti in plugin Honeywell WiFi Thermostat:Object reference not set to an instance of an object.
                    May-12 7:00:06 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:52:05 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:44:05 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:36:05 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:28:05 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:20:04 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 6:12:04 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 5:31:06 PM Starting Plug-In Plugin Honeywell WiFi Thermostat started successfully in 3865 milliseconds
                    May-12 5:31:02 PM Starting Plug-In Initializing plugin Honeywell WiFi Thermostat ...
                    May-12 5:31:02 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat has connected. IP:127.0.0.1:64033
                    May-12 5:31:02 PM Warning I/O interface Honeywell WiFi Thermostat is down, executable is not running, restarting ...
                    May-12 5:30:37 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat with instance: has disconnected
                    May-12 5:30:07 PM Starting Plug-In Plugin Honeywell WiFi Thermostat started successfully in 5105 milliseconds
                    May-12 5:30:01 PM Starting Plug-In Initializing plugin Honeywell WiFi Thermostat ...
                    May-12 5:30:01 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat has connected. IP:127.0.0.1:63976
                    May-12 5:30:01 PM Warning I/O interface Honeywell WiFi Thermostat is down, executable is not running, restarting ...
                    May-12 5:29:40 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat with instance: has disconnected
                    May-12 5:29:31 PM Warning Plugin Honeywell WiFi Thermostat is not responding but it is still running, not restarting yet.
                    May-12 5:17:07 PM Starting Plug-In Plugin Honeywell WiFi Thermostat started successfully in 6194 milliseconds
                    May-12 5:17:00 PM Starting Plug-In Initializing plugin Honeywell WiFi Thermostat ...
                    May-12 5:17:00 PM Info Plugin Honeywell WiFi Thermostat has connected. IP:127.0.0.1:62861
                    May-12 5:17:00 PM Plug-In Finished initializing plug-in Honeywell WiFi Thermostat
                    May-12 5:16:09 PM Updater Install/Update of package Honeywell WiFi Thermostat was successful.
                    May-12 5:16:09 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\skWare\WiFiThermostat\skWare Honeywell WiFi Thermostat Plug-In User Guide.pdf
                    May-12 5:16:09 PM Updater Copying file: C:\Program Files\HomeSeer HS3\Docs\skWare\WiFiThermostat\skWare Honeywell WiFi Thermostat Plug-In User Guide.pdf
                    May-12 5:16:08 PM Updater Installing package Honeywell WiFi Thermostat
                    May-12 5:16:02 PM Updater Downloading update: Honeywell WiFi Thermostat

                    Comment


                    • #11
                      Sorry to see you're still having trouble. Unfortunately the HS log doesn't really help that much - having the TRACE log generated by the plugin is the only way I can truly see what's going on at a sufficient level of detail for an unknown issue like this!

                      Also was this 1.2.4 or 1.2.5?

                      And to confirm, you're essentially running XP, but the embedded version on an HS appliance, right? The info you provided above doesn't reference a "normal" version of Windows, and according to Wikipedia it should be XP, but you said "others running Windows 7" earlier, so I'm not confident in my interpretation.

                      Comment


                      • #12
                        Sorry for some confusion. I am running version 1.2.5 I am running on a HomeTroller SE Pro. When it is booted up it states "Windows 7 Embedded". Also I have installed Homeseer version 3.0.0.435.
                        I have attached a TRACE LOG that hopefully will give you more information.

                        Thank you for trying to resolve this issue
                        Attached Files

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by jquincy View Post
                          Sorry for some confusion. I am running version 1.2.5 I am running on a HomeTroller SE Pro. When it is booted up it states "Windows 7 Embedded". Also I have installed Homeseer version 3.0.0.435.
                          I have attached a TRACE LOG that hopefully will give you more information.

                          Thank you for trying to resolve this issue
                          Please see https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=195799.

                          Comment

                          Working...
                          X