Announcement

Collapse
No announcement yet.

high memory usage?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    high memory usage?

    Hi-
    I am trying to track down some OOM issues with my SEL. I have been watching htop and am seeing this (8 hours after my backup ran):

    Click image for larger version

Name:	BLbackup.png
Views:	143
Size:	9.8 KB
ID:	1307940

    I only have one backup process that runs at midnight:

    May-30 12:04:18 AM BLBackup Info The backup process (One Zip File - Full) has completed at 5/30/2019 12:04:18 AM
    May-30 12:01:00 AM BLBackup Info The backup process (One Zip File - Full) has started at 5/30/2019 12:01:00 AM...
    May-30 12:01:00 AM Event Event Trigger "system Backup Homeseer"

    I saw this yesterday and restarted the plugin...that cleared things out but it is back this morning. Not sure if this is related to my memory issue but wanted to see if anyone else had run into this.

    #2
    So it looks like this may be the cause of my HS out of memory crashes after all. This plugin continues to consume additional memory with each backup until the server crashes...more details here:

    https://forums.homeseer.com/forum/ho...s-how-to-debug

    I don't think I am doing anything crazy with the PI...just backing up my HS directory every night. Blade, let me know what other info I can provided to help track this down.

    Comment


      #3
      Are u running the newest build of mono?
      What version are you running?
      Cheers,
      Bob
      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

      Comment


        #4
        root@hometrollerSEL:/home/homeseer# mono --version
        Mono JIT compiler version 5.18.0.240 (tarball Wed Jan 16 09:11:44 UTC 2019)

        root@hometrollerSEL:/home/homeseer# more /etc/os-release
        NAME="Ubuntu"
        VERSION="14.04.1 LTS, Trusty Tahr"

        HomeSeer Version: HS3 Standard Edition 3.0.0.531

        2.0.59.0: BLBackup

        Comment


          #5
          Seems like a memory leak issue that I do not seem to see on the windows side
          There is a mono 5.20.1
          Can you try that one and see if you still see the issue
          Cheers,
          Bob
          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

          Comment


            #6
            I am trying to find some instructions on updating mono to 5.20.1. Unfortunately, from the mono documentation that version has not been tested with my outdated version of ubuntu. I don't really want to experiment on my live system and Homeseer does not provide any guidance for maintaining the OS or mono. Not really sure when i will have time to dig into this. will let you know when/if I do.

            Comment


              #7
              Hi-

              I upgraded mono to 5.20.1 (thanks zwolfpack!) and am still seeing this issue after the backup completes:

              Click image for larger version

Name:	BLbackup4.png
Views:	90
Size:	34.4 KB
ID:	1309388

              Comment


                #8
                OK - on windows I am seeing the plugin take about 12Mb so that seems high
                Can you log a ticket on my site so I can track this
                I will dig into this as soon as I can
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                  #9
                  I’m also seeing high memory usage on Ubuntu - around 2-3 GB (60-80% of total memory, which I believe is 4 GB).

                  Mono 5.20.1.34.
                  Ubuntu 16.04

                  Comment

                  Working...
                  X