Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scenemaster init failures

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scenemaster init failures

    recently scenemaster is getting into a failure mode where auto-restarts don't fix it. Seems that when i manually disable and re-enable the PI from the PI-management page it works fine, for a while at least.
    Now i'm also seeing the same failures on HS3 start-up.

    I attached a couple snips from the HS log file showing the errors.
    i'm running 1.2.2.0

    Thanks for any help -- Scenemaster is pretty tightly stitched into my system design -- when it fails the house is messed up.
    -mike


    MESSAGE BOARD (copy/paste section below to message board posts)

    Current Date/Time: 5/8/2018 9:54:50 AM
    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.425
    Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
    System Uptime: 0 Days 0 Hours 25 Minutes 13 Seconds
    IP Address: 192.168.1.64
    Number of Devices: 1400
    Number of Events: 224
    Available Threads: 800
    HSTouch Enabled: True
    Event Threads: 0
    Event Trigger Eval Queue: 0
    Event Trigger Priority Eval Queue: 0
    Device Exec Queue: 0
    HSTouch Event Queue: 0
    Email Send Queue: 0
    Anti Virus Installed: Windows Defender

    Enabled Plug-Ins
    1.0.0.142: Arduino Plugin
    2.0.5.0: BLTouchString
    3.1.1.24385: Blue-Iris
    0.0.0.26: drhsIpPlugIn
    3.0.0.46: EasyTrigger
    3.0.0.24: Ecobee
    3.0.0.103: LutronCaseta
    1.1.17344.312: MyQ
    2.1.6.0: OpenSprinkler
    1.0.0.7: Restart
    1.2.2.0: SceneMaster
    3.0.4.6: Tasker Plugin
    3.0.6551.16959: UltraGCIR3
    3.0.6554.33094: UltraMon3
    3.0.6358.20184: UltraRussoundAudio3
    3.0.6678.32863: UltraWeatherWU3
    3.0.1.190: Z-Wave
    Attached Files

  • #2
    I have not seen any reports of this before, albeit I have seen issues with a number of plugins starting with UW3 is on the system. I reported the issue to him, he blamed HS and didn't investigate. Any chance you could disable that for a few hours and check if this issues clears up during that time?

    Comment


    • #3
      sure, wilco. stay tuned.

      Comment


      • #4
        I noticed you have a few other plugins from the same author, I only have WU3, so (if possible) you may try the same test with the others as well (I realize this can be a pain, so no heroics, just trying to narrow down if there is indeed a common issue since I saw this as well)

        Comment


        • #5
          success! (at least initially) see attached log file snips (scenemasterX1 -X4)
          i rebooted the PC and let it auto-start HS3 per usual. (X1)
          You can see in X2 that Scenemaster fails, then tries again and fails, etc. That's the behavior I was seeing.
          Then I killed UW3 (file X3), and when scenemaster restarted again (automatically) it worked fine. File X4 shows the completion.

          Not my place to say anything about UW3 but i do think i'll run for a while without it. If that is the issue I hope it can get sorted -- all these PIs become important when you build interfaces and functions that use them.

          Thanks a ton for the fast help. -mike
          Attached Files

          Comment


          • #6
            sorry i'm not sure if the filenames are visible, but in my view X1 is top and X4 is bottom. just use the timestamps to sort them out....

            Comment


            • #7
              The UW3 author replied that he found an issue and you should upgrade to "UltraWeatherWU3 HSPI version 3.0.6702.34494." and see if that resolves it.

              Comment


              • #8
                Hello,

                Can you make a backup of your HomeSeer folded then upgrade to the latest version of HomeSeer =====> 3.0.0.435 ===> See if the problem persists.
                I use the plugin with no issues!




                Eman.
                The Closer.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by monument View Post
                  recently scenemaster is getting into a failure mode where auto-restarts don't fix it. Seems that when i manually disable and re-enable the PI from the PI-management page it works fine, for a while at least.
                  Now i'm also seeing the same failures on HS3 start-up.

                  I attached a couple snips from the HS log file showing the errors.
                  i'm running 1.2.2.0

                  Thanks for any help -- Scenemaster is pretty tightly stitched into my system design -- when it fails the house is messed up.
                  -mike


                  MESSAGE BOARD (copy/paste section below to message board posts)

                  Current Date/Time: 5/8/2018 9:54:50 AM
                  HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.425
                  Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
                  System Uptime: 0 Days 0 Hours 25 Minutes 13 Seconds
                  IP Address: 192.168.1.64
                  Number of Devices: 1400
                  Number of Events: 224
                  Available Threads: 800
                  HSTouch Enabled: True
                  Event Threads: 0
                  Event Trigger Eval Queue: 0
                  Event Trigger Priority Eval Queue: 0
                  Device Exec Queue: 0
                  HSTouch Event Queue: 0
                  Email Send Queue: 0
                  Anti Virus Installed: Windows Defender

                  Enabled Plug-Ins
                  1.0.0.142: Arduino Plugin
                  2.0.5.0: BLTouchString
                  3.1.1.24385: Blue-Iris
                  0.0.0.26: drhsIpPlugIn
                  3.0.0.46: EasyTrigger
                  3.0.0.24: Ecobee
                  3.0.0.103: LutronCaseta
                  1.1.17344.312: MyQ
                  2.1.6.0: OpenSprinkler
                  1.0.0.7: Restart
                  1.2.2.0: SceneMaster
                  3.0.4.6: Tasker Plugin
                  3.0.6551.16959: UltraGCIR3
                  3.0.6554.33094: UltraMon3
                  3.0.6358.20184: UltraRussoundAudio3
                  3.0.6678.32863: UltraWeatherWU3
                  3.0.1.190: Z-Wave



                  @monument,

                  Can you please attend to a private message in your inbox at the top right corner of this page?



                  Eman.
                  The Closer.

                  Comment

                  Working...
                  X