Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alexa Plug-in - Beta Testing

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Cuz I raise the microphone (thought it was built in to the USB IBM speaker (from the 1990's) and I just get feedback and no input on the signal bars. Found the microphone. Hopefully it doesn't use batteries (old professional microphone). Talking to landscaper...be back in a minute...

    OK...microphone works but alexa not answering...text in microphone widget is just stating what is that?

    Well computer started to run a task when I said "testing the microphone"...

    Seeing a bunch of chit chat in debug...no errors...
    Attached Files
    Last edited by Pete; October 1st, 2015, 10:02 AM.
    - Pete

    Auto mator
    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

    Comment


    • #32
      The box / VR is hearing me in that I mentioned weather and it went to bing and local weather but nothing from Alexa.

      Here the beep on test button and verbiage in command line states its listening.

      No background noises or music in the backround right now...

      What are my next steps Spud?

      Just saw this in the HS debug logs. I do not think that it is anything?

      Oct-01 10:32:30 AM Alexa ERROR System.Net.WebException: The request was aborted: The request was canceled. at System.Net.ConnectStream.InternalWrite(Boolean async, Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, AsyncCallback callback, Object state) at System.Net.ConnectStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at HSPI_Alexa.AVSClient.finishRequest()
      Last edited by Pete; October 1st, 2015, 10:18 AM.
      - Pete

      Auto mator
      Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
      Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

      X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

      Comment


      • #33
        Testing the microphone it appears that it doesn't have enough gain. I wonder if it needs a battery. Will look for another microphone.

        Plugged in a Logitech webcam. Volume now is fine. Micky mouse sounding...rebooting...
        - Pete

        Auto mator
        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

        Comment


        • #34
          when Alexa starts and stops listening some notification sounds are played, namely Data/Alexa/sound/start.wav and Data/Alexa/sound/stop.wav
          do you hear those when you click the test button and then say nothing for 2 seconds?


          yes

          Doesn't appear that Alexa is hearing me.

          I think that it is working except for the listening part?

          I have the Amazon echo on the main floor of the home. I am on the second floor in my home office. Just tested blue tooth microphone with alexa and it is working fine.
          Attached Files
          Last edited by Pete; October 1st, 2015, 11:02 AM.
          - Pete

          Auto mator
          Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
          Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

          X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

          Comment


          • #35
            please set the log level to Trace, and post full logs from the moment you start the plugin until you see the error. Thanks

            Comment


            • #36
              OK. Not seeing any errors.

              Sound is very raspy and not sounding normal at all (TTS has a digital clipping and mickey mouse? sound)

              It is so sensitive that it is echoing my keystrokes on my keyboard or tapping on my desk.

              Oct-01 11:22:43 AM Alexa INFO Alexa version 3.0.0.0
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Sending 'POST' request to URL : https://api.amazon.com/auth/o2/token
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG grant_type=refresh_token&refresh_token=Atzr%7cIQEBLjAsAhRUA_ g9UirCAy9lZo2SEp-9OGE8ngIUX_1DCMKTueU9y9AX3Ovc7lT-eF9TxYCLCAPXz6gwjgu5-8SpanHSf1xpkPvv0mNiVkdqD5D2N_6766Wip-yLGDzkb7-acHuF4JcTvF3N5TtD5mAkEWtPakRo7-7-y_pwtOQoKmNdzT3XFiLZfgZiKAEYuTxSI94mcYGDkbRxUqcrp_Z7Z-EvaggNvxOwYjcbgYGow9i7PO6jLFeeQMlVsJgmnqWi4LttpedOW9hXngaUU0 Wi7VImMZZZ0eN_gXnp6lAQb_a0-YmrChUHdIlcnfSAnRqXXu34d7lDAVR2g14qGBK0AN2ghD4gJgBRaQnQ_Zn2u N7alns6gxFv71uNJzw8RzZShVxxCLxjJAQP8tozEQqBFw&client_id=amzn 1.application-oa2-client.2f724fe140364416874138dc827259e6&client_secret=d01a36 3dbf87fe6a04211ff4a98f629de01cef29ba0dd765f88344a40dc46630
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Response Code : OK
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG {"access_token":"Atza|IQEBLzAtAhRbAfisYHbq1rInMirjkXfPPGgxKw IVAIJ2HaiD8b3wqcIYbXggdGg_9CQWB7rlTJpW5Koo0L87hrhaGFc-XdHjHnG8XkPkuoApRMlCMiGWZs1HmWHbSJaBDdrfbumD2KLfeVcVv-rvvm-w8--8ghyvk5Bku8TCM13ErYjqbxnAT0UC-GHqmKORIxX6mwxEju7-C_SGRTN_kCU91yKoriCYELs9Ujl8sGMIW1nzR_7Wza9xL5ZTF4D30kBNdNuU oFQBBlfC0BDR757Yg0sMwsE8eHxhmL_AVLdx9X8OpRpLuw3pL9rem3aF0qpe VnAHzv1MjNj-_IzBqT3_LdRepo4npoLkn0il-4JyAkYXFOS2G5tbbTdIONl1cFda8c_7UKeTs--FxbGDP2qilrpongiDqku5Jl3cqTJ6YzwT","refresh_token":"Atzr|IQE BLjAsAhRUA_g9UirCAy9lZo2SEp-9OGE8ngIUX_1DCMKTueU9y9AX3Ovc7lT-eF9TxYCLCAPXz6gwjgu5-8SpanHSf1xpkPvv0mNiVkdqD5D2N_6766Wip-yLGDzkb7-acHuF4JcTvF3N5TtD5mAkEWtPakRo7-7-y_pwtOQoKmNdzT3XFiLZfgZiKAEYuTxSI94mcYGDkbRxUqcrp_Z7Z-EvaggNvxOwYjcbgYGow9i7PO6jLFeeQMlVsJgmnqWi4LttpedOW9hXngaUU0 Wi7VImMZZZ0eN_gXnp6lAQb_a0-YmrChUHdIlcnfSAnRqXXu34d7lDAVR2g14qGBK0AN2ghD4gJgBRaQnQ_Zn2u N7alns6gxFv71uNJzw8RzZShVxxCLxjJAQP8tozEQqBFw","token_type": "bearer","expires_in":3600}
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Building Grammar
              Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Speech Recognition Started
              Oct-01 11:23:07 AM Alexa DEBUG Sending 'POST' request to URL : https://access-alexa-na.amazon.com
              Oct-01 11:23:07 AM Alexa DEBUG {"messageHeader":{"deviceContext":[{"name":"playbackState", "namespace":"AudioPlayer", "payload":{"streamId":"", "offsetInMilliseconds":"0", "playerActivity":"IDLE"}}]}, "messageBody":{"profile":"doppler-scone", "locale":"en-us", "format":"audio/L16; rate=16000; channels=1"}}
              Oct-01 11:23:10 AM Alexa TRACE RMS Thread Interrupted
              Oct-01 11:23:14 AM Alexa DEBUG Response Code : NoContent
              Oct-01 11:23:14 AM Alexa DEBUG Found 204 response
              - Pete

              Auto mator
              Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
              Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

              X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

              Comment


              • #37
                No errors yet. Nevermind. It just disconnected. Note that I am not in my office right now but rather in a different part of the house; such that no sounds are in the office right now.

                Oct-01 12:08:45 PM Info Plugin Alexa with instance: spudlikesalexa has disconnected
                Oct-01 12:08:45 PM Warning Cannot access remote plugin Alexa

                Thinking back a bit this was a similar issue I had when I first played with playing back sound on a Linux box running Homeseer touch and playing back wave files. It was mickey mouse sounding. Only difference here is that it is running on Windows 10 and first testing of the SAPI Neospeech stuff worked fine using speaker dot exe. Well like the issue is relating to some media codec stuff. Should I install a multiple codec pack like K-Lite?
                - Pete

                Auto mator
                Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
                Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

                X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Pete View Post
                  OK. Not seeing any errors.

                  Sound is very raspy and not sounding normal at all (TTS has a digital clipping and mickey mouse? sound)

                  It is so sensitive that it is echoing my keystrokes on my keyboard or tapping on my desk.

                  Oct-01 11:22:43 AM Alexa INFO Alexa version 3.0.0.0
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Sending 'POST' request to URL : https://api.amazon.com/auth/o2/token
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG grant_type=refresh_token&refresh_token=Atzr%7cIQEBLjAsAhRUA_ g9UirCAy9lZo2SEp-9OGE8ngIUX_1DCMKTueU9y9AX3Ovc7lT-eF9TxYCLCAPXz6gwjgu5-8SpanHSf1xpkPvv0mNiVkdqD5D2N_6766Wip-yLGDzkb7-acHuF4JcTvF3N5TtD5mAkEWtPakRo7-7-y_pwtOQoKmNdzT3XFiLZfgZiKAEYuTxSI94mcYGDkbRxUqcrp_Z7Z-EvaggNvxOwYjcbgYGow9i7PO6jLFeeQMlVsJgmnqWi4LttpedOW9hXngaUU0 Wi7VImMZZZ0eN_gXnp6lAQb_a0-YmrChUHdIlcnfSAnRqXXu34d7lDAVR2g14qGBK0AN2ghD4gJgBRaQnQ_Zn2u N7alns6gxFv71uNJzw8RzZShVxxCLxjJAQP8tozEQqBFw&client_id=amzn 1.application-oa2-client.2f724fe140364416874138dc827259e6&client_secret=d01a36 3dbf87fe6a04211ff4a98f629de01cef29ba0dd765f88344a40dc46630
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Response Code : OK
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG {"access_token":"Atza|IQEBLzAtAhRbAfisYHbq1rInMirjkXfPPGgxKw IVAIJ2HaiD8b3wqcIYbXggdGg_9CQWB7rlTJpW5Koo0L87hrhaGFc-XdHjHnG8XkPkuoApRMlCMiGWZs1HmWHbSJaBDdrfbumD2KLfeVcVv-rvvm-w8--8ghyvk5Bku8TCM13ErYjqbxnAT0UC-GHqmKORIxX6mwxEju7-C_SGRTN_kCU91yKoriCYELs9Ujl8sGMIW1nzR_7Wza9xL5ZTF4D30kBNdNuU oFQBBlfC0BDR757Yg0sMwsE8eHxhmL_AVLdx9X8OpRpLuw3pL9rem3aF0qpe VnAHzv1MjNj-_IzBqT3_LdRepo4npoLkn0il-4JyAkYXFOS2G5tbbTdIONl1cFda8c_7UKeTs--FxbGDP2qilrpongiDqku5Jl3cqTJ6YzwT","refresh_token":"Atzr|IQE BLjAsAhRUA_g9UirCAy9lZo2SEp-9OGE8ngIUX_1DCMKTueU9y9AX3Ovc7lT-eF9TxYCLCAPXz6gwjgu5-8SpanHSf1xpkPvv0mNiVkdqD5D2N_6766Wip-yLGDzkb7-acHuF4JcTvF3N5TtD5mAkEWtPakRo7-7-y_pwtOQoKmNdzT3XFiLZfgZiKAEYuTxSI94mcYGDkbRxUqcrp_Z7Z-EvaggNvxOwYjcbgYGow9i7PO6jLFeeQMlVsJgmnqWi4LttpedOW9hXngaUU0 Wi7VImMZZZ0eN_gXnp6lAQb_a0-YmrChUHdIlcnfSAnRqXXu34d7lDAVR2g14qGBK0AN2ghD4gJgBRaQnQ_Zn2u N7alns6gxFv71uNJzw8RzZShVxxCLxjJAQP8tozEQqBFw","token_type": "bearer","expires_in":3600}
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Building Grammar
                  Oct-01 11:22:44 AM Alexa DEBUG Speech Recognition Started
                  Oct-01 11:23:07 AM Alexa DEBUG Sending 'POST' request to URL : https://access-alexa-na.amazon.com
                  Oct-01 11:23:07 AM Alexa DEBUG {"messageHeader":{"deviceContext":[{"name":"playbackState", "namespace":"AudioPlayer", "payload":{"streamId":"", "offsetInMilliseconds":"0", "playerActivity":"IDLE"}}]}, "messageBody":{"profile":"doppler-scone", "locale":"en-us", "format":"audio/L16; rate=16000; channels=1"}}
                  Oct-01 11:23:10 AM Alexa TRACE RMS Thread Interrupted
                  Oct-01 11:23:14 AM Alexa DEBUG Response Code : NoContent
                  Oct-01 11:23:14 AM Alexa DEBUG Found 204 response
                  Not sure I understand what sounds "mickey mouse"? Do you hear Alexa answering your request or not?

                  For example if you click the test button and say "Tell me a joke", do you always get the NoContent line in your logs:
                  Code:
                  Oct-01 11:23:14 AM           Alexa     DEBUG Response Code : NoContent
                  or do you hear Alexa telling you an actual joke?

                  Comment


                  • #39
                    Not sure I understand what sounds "mickey mouse"?

                    Well a mickey mouse sore throat sounding voice; a bit raspy.

                    For example if you click the test button and say "Tell me a joke", do you always get the NoContent line in your logs:

                    yes always see NoContent and never hear anything.

                    I made a recording of the the TTS speech sound. It is attached. Take the zip part off and replace it with avi or any thing. It is not a zip file; rather just a raw sound file.


                    do you hear Alexa telling you an actual joke?

                    no
                    Attached Files
                    - Pete

                    Auto mator
                    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
                    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

                    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by Pete View Post
                      Not sure I understand what sounds "mickey mouse"?

                      Well a mickey mouse sore throat sounding voice; a bit raspy.

                      For example if you click the test button and say "Tell me a joke", do you always get the NoContent line in your logs:

                      yes always see NoContent and never hear anything.

                      For example if you click the test button and say "Tell me a joke", do you always get the NoContent line in your logs.

                      yes

                      do you hear Alexa telling you an actual joke?

                      no
                      if you never hear Alexa, I don't understand what voice you hear that sounds a bit raspy and mickey mouse sounding?

                      Comment


                      • #41
                        I hear the voice in my head. It was a bit tricky to record.

                        No, just playing back the example of the speech font in the speech control applet. It sounds the same if I play any wave file now.

                        It is really windy outside and the microphone is picking up the wind sounds; kind of interesting effects (micky mouse sounding wind noises).

                        Alexa is sad.

                        She still answers fine at the cylinder thing or via the blue tooth microphone.

                        What is odd is that I see the Alexa audio control but cannot see its properties or default to it. (in the above picture).

                        Fixed.

                        Deleted all of the sound devices. Rebooted and let windows reload all of the drivers. Mickey mouse went away.

                        Ran the plugin remotely. Web gui said I needed to reauthorize. I did. It is working now!!!!

                        Defaulted to Seattle.

                        See two of the Alexa devices. Changed them both to local zip code and restarted plugin and still stuck in seattle.

                        How do I get rid of the second instance?

                        I shut down the plugin, enabled and reset it. I edited the zip code to local and it worked. I still do not know how to get rid of the old instance though.
                        Attached Files
                        Last edited by Pete; October 1st, 2015, 01:48 PM.
                        - Pete

                        Auto mator
                        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
                        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

                        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                        Comment


                        • #42
                          Originally posted by Pete View Post

                          Fixed.

                          Deleted all of the sound devices. Rebooted and let windows reload all of the drivers. Mickey mouse went away.

                          Ran the plugin remotely. Web gui said I needed to reauthorize. I did. It is working now!!!!
                          cool!

                          Originally posted by Pete View Post
                          Defaulted to Seattle.

                          See two of the Alexa devices. Changed them both to local zip code and restarted plugin and still stuck in seattle.
                          it worked for me by changing the zip code from http://alexa.amazon.com/#settings


                          Originally posted by Pete View Post
                          How do I get rid of the second instance?

                          Is there an INI file that I can edit out the second instance / zip code?
                          I don't know how to get rid of a device, there does not seem to be a way to delete a device from their web app

                          it's not something I control, device are automatically created on Amazon side with default zip code in Seattle

                          I will ask on the developer forum

                          Comment


                          • #43
                            Thank you Spud!!!

                            Really other than the sound issues (which I caused) it is a very plug n play installation.

                            Well too it works fine with the Ubuntu 14.04 64 bit Homeseer 3 mothership.

                            Alexa ignored me when I asked her to shut off the internet.
                            Attached Files
                            - Pete

                            Auto mator
                            Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
                            Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

                            X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                            Comment


                            • #44
                              Originally posted by spud View Post
                              not right now, but it's a feature I want to investigate, i.e use a homeseer speaker client or a media plugin as the speaker for the Alexa plugin

                              That will be amazing!!!

                              Comment


                              • #45
                                Spud, I have been playing with Alexa with a Kinect device for the past week. I have fond that Alexa understands most of my questions but with other it misinterprets the questions. But the most that bothers me is, if I ask let's say a news brief and I want it to stop or pause, it does not respond to my commands and keeps chatting away. Does this happens to be a mic problem with Kinect?
                                Hector
                                ____________________________________
                                Win.2003 OS, HS3
                                BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
                                BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
                                MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
                                AP800,Honeywell Stat

                                Comment

                                Working...
                                X