Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mobile App Issue

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mobile App Issue

    Blade,

    I downloaded a trial for this plugin and then I tried installing the mobile companion app but it crashes before I can get to the setup pages. I'm trying to install the app on a Samsung G955U. It downloads and installs ok.

    Once I launch the app it asks for location permission (which i grant) and then I get a popup telling me to setup the server URL and port number in settings. As soon as I hit ok to close the popup, the app crashes and closes. I've tried uninstalling and reinstalling several times, but no joy. Here are the screenshots from the app:

    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20191112-004411_BLControl.jpg
Views:	86
Size:	34.5 KB
ID:	1339489

    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20191112-004430_BLControl.jpg
Views:	46
Size:	39.8 KB
ID:	1339490

    I sent a crash report to you via email, so hopefully that will help you track down the issue.

    Thanks,

    --Barry

  • #2
    I posted 1.0.61 to google play - might take a bit to show up
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      Downloaded 1.0.61 but same problem, still crashes
      mail send

      Comment


      • #4
        Hmm does not seem to have the proper access - did u grant access.

        "gps" location provider requires ACCESS_FINE_LOCATION permission
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          I downloaded 1.0.61 and now i do get to the config screen, but then it crashes once I try to leave that screen. I'm also seeing the ACCESS_FINE_LOCATION error, but I have given the app location services permission. I double checked from the phone's settings menu, and the app does have permission.

          Crash email sent.

          --Barry

          Comment


          • #6
            Playing with this a bit more, the app crashes once I fill out the external URL field. If I leave that field blank I can open and close the app without crashing, but the app won't let me continue until I fill in the external URL field. I've also tried toggling gps/location services on/off on the same config screen, but makes no difference.

            --Barry

            Comment


            • #7
              I posted 1.0.62 to Google play - hopefully it will fix that
              Cheers,
              Bob
              Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

              Comment


              • #8
                I posted 1.0.63 - let me know
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Blade View Post
                  I posted 1.0.62 to Google play - hopefully it will fix that
                  Bob,

                  Making progress... Downloaded 1.0.62 and got through the config screen. Phone is registered to the Homeseer plugin, although it shows up as 4 separate clients. Not sure if that will cause any issues. Only other issue I'm having now is when I click the "location" icon in the mobile app it crashes. I sent an email with the latest error data.

                  Other than that, everything seems to be working. And I have to say, very impressive looking app! I think I'm going to find dozens of uses for this.

                  --Barry

                  Comment


                  • #10
                    I replied right before u - I released 1.0.63 - let me know
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Blade View Post
                      I posted 1.0.63 - let me know
                      Dad-gum, you are smoking fast! I'll give it a try once it shows up in the play store. Took .62 about an hour to hit their servers.

                      --Barry

                      Comment


                      • #12
                        Meanwhile, any particular NFC tags you recommend? I've got a couple of different brands ordered from Amazon that should be here tomorrow. But I didn't know if some worked better than others (i.e. scan range).

                        --Barry

                        Comment


                        • #13
                          Ok, went to https://play.google.com/store/apps/d...m.bl.blcontrol and pushed the new version to my phone, but the app won't load at all. The app crashes before it gets to the first screen, and unfortunately it's not generating a crash log. Rolled back to .62 and it's working except with bugs I listed above.

                          --Barry

                          Comment


                          • #14
                            I posted 1.0.64
                            Let me know
                            Cheers,
                            Bob
                            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                            Comment


                            • #15
                              Problem solved. Everything seems to be working correctly now. Thank Bob!

                              --Barry

                              Comment

                              Working...
                              X