Announcement

Collapse
No announcement yet.

BLControl in Google Play

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BLControl in Google Play

    BLControl app is now in Google Play

    BLControl App

    PLEASE NOTE:
    The app is not much use right now because the plugin is not released yet. The plugin should be released this week.

    The BLControl app is considered BETA, which means there will be issues but I wanted to get it out so people could try it before I go on vacation at the end of November.
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

  • #2
    I have posted 1.0.1 to Google Play. It should be there later tonight
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      I have posted 1.0.2 to Google Play. It should be there soon.
      Cheers,
      Bob
      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

      Comment


      • #4
        I posted 1.0.3 to Google Play. It should be there soon
        I changed the app icon
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          Hi Blade,

          I have loaded the app and entered the IP and port for Homeseer and understand that it wont connect but when the app is trying to connect it keeps trying to until I get an error saying that the app has stoped and there is no way of stopping this or getting back to the setup page to change the ip and port.
          I guess if someone puts in the wrong ip or it changes then I cant see a way of getting this changes.

          Greig.
          Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
          X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
          Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
          Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
          Scripts =
          Various

          Comment


          • #6
            I have just tried to update the app and I get an error (update for "BLControl" could not be downloaded due to an error.(404)
            would this be because the service is still running as I cant shut the app properly?
            I will try and uninstall.

            Greig
            Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
            X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
            Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
            Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
            Scripts =
            Various

            Comment


            • #7
              Originally posted by enigmatheatre View Post
              Hi Blade,

              I have loaded the app and entered the IP and port for Homeseer and understand that it wont connect but when the app is trying to connect it keeps trying to until I get an error saying that the app has stoped and there is no way of stopping this or getting back to the setup page to change the ip and port.
              I guess if someone puts in the wrong ip or it changes then I cant see a way of getting this changes.

              Greig.
              Good point. I will have to give the option to go to the settings page
              Cheers,
              Bob
              Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

              Comment


              • #8
                Originally posted by enigmatheatre View Post
                I have just tried to update the app and I get an error (update for "BLControl" could not be downloaded due to an error.(404)
                would this be because the service is still running as I cant shut the app properly?
                I will try and uninstall.

                Greig
                You would think Android should be smart enough to uninstall and reinstall.
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                • #9
                  BTW... the port you enter will be the one you assign in the BLControl plugin in HS3
                  Last edited by Blade; November 12th, 2013, 05:27 PM.
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Blade View Post
                    Good point. I will have to give the option to go to the settings page
                    Even if when the app was trying to connect if the Back button stopped the connection and went back to the main page.

                    Originally posted by Blade View Post
                    You would think Android should be smart enough to uninstall and reinstall.
                    I did uninstall and reinstall and all is well.

                    Originally posted by Blade View Post
                    BTW... the port you enter will be the one you assign in the BLControl plugin in HS3
                    I use 2660
                    I did think this would be the case.

                    Greig.
                    Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
                    X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
                    Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
                    Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
                    Scripts =
                    Various

                    Comment


                    • #11
                      I have posted 1.0.5 to Google Play.
                      It will allow you to get to the settings page if the connection fails.
                      Cheers,
                      Bob
                      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Blade View Post
                        I have posted 1.0.5 to Google Play.
                        It will allow you to get to the settings page if the connection fails.
                        How do you do it............ I think you must be vader and use mind control to program things.

                        Greig.
                        Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
                        X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
                        Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
                        Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
                        Scripts =
                        Various

                        Comment


                        • #13
                          installing..... will let you know..
                          HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

                          HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

                          Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

                          Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Blade View Post
                            I have posted 1.0.5 to Google Play.
                            It will allow you to get to the settings page if the connection fails.
                            install went fine and when the connection fails I get the no server connection pop up. I can then go to settings but then how do I make the app connect as when I press back in the settings page the app crashes.

                            Greig.
                            Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
                            X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
                            Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
                            Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
                            Scripts =
                            Various

                            Comment


                            • #15
                              If you press the app icon in the upper left with the left arrow does that work?
                              I did that here and it worked.
                              Cheers,
                              Bob
                              Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                              Comment

                              Working...
                              X