Announcement

Collapse
No announcement yet.

Seeing A Lot of Disconnects in Log

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Seeing A Lot of Disconnects in Log

    I am seeing a lot of disconnects in the log lately from the plugin. Any thoughts on where I should look?

    I also tried to put in a help desk submission on your site but I received an error.

    Feb-11 8:03:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 8:02:19 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 7:23:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 7:22:19 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 7:03:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 7:02:19 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 6:43:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 6:42:19 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 6:23:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 6:22:19 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 6:03:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 6:02:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 5:43:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 5:42:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 5:23:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 5:22:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 5:03:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 5:02:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 4:43:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 4:42:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected
    Feb-11 4:23:05 AM BLML2HS Info MLServer/myServer ML2HS Plug-In client is Connected
    Feb-11 4:22:20 AM BLML2HS Info MLServer/mySerever ML2HS Plug-In client is Disconnected

    Current Date/Time: 2/11/2017 8:07:24 AM
    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.293
    Operating System: Microsoft Windows 10 Home - Work Station
    System Uptime: 5 Days 2 Hours 18 Minutes 45 Seconds
    IP Address: 10.0.0.188
    Number of Devices: 518
    Number of Events: 495
    Available Threads: 399

    Enabled Plug-Ins
    2.0.37.0: BLBackup
    2.0.28.0: BLML2HS
    1.1.6.0: Honeywell WiFi Thermostat
    3.0.0.27: MediaController
    0.0.0.29: Pushover 3P
    3.0.6225.23941: UltraM1G3
    3.0.0.36: X10
    3.0.1.87: Z-Wave

  • #2
    Capture a debug log of the disconnects - I have not seen any here at all
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      OK will do. Will capture for a few minutes today and then send it to you. Should I post here, or do you have an email you would like me to send it to?

      Also, in looking at the HS log, it appears to be happening every 20 mins.

      Comment


      • #4
        Just attach it here zipped

        This is odd because I never lose connection between them
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          I haven't either, this is the first time I noticed this. I noticed that win 10 did an update so I hope that this didn't mess something up. Windows firewall off on both machines, which I don't know if it would matter because it is reconnecting, just wanted to let you know.

          Hopefully this is enough for you. I ran it and it was a big file that the forum didn't like, so I had to delete some.

          Thank you
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Are you running the latest versions of both plugins?
            Are you using MLServer or myServer?
            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


            • #7
              I am using myServer, and I am running 4.0.4 the Allonis side and 2.0.28 on the Homeseer side. I believe that these are the latest.

              Edit: I just looked at your website and I upgraded to 4.0.7 on the Allonis side.
              Last edited by sonypoolplr; February 12th, 2017, 06:59 PM.

              Comment


              • #8
                I believe there is a newer myServer plugin

                http://bladeplugins.no-ip.org/Downlo...L2HS_4.0.7.exe

                Check the HS plugin as well
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                • #9
                  I upgraded to 4.0.7 from your site last night, and checking HS from the manage plugin page it is showing 2.0.28 as the latest. I am still seeing the disconnects and the reconnects every 20 mins or so.

                  Comment


                  • #10
                    That is very odd - I never get disconnected between the 2
                    Are you sure nothing is blocking on your end?
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                    • #11
                      I can't be sure because it reconnects. I would think that it wouldn't reconnect if there was something blocking it??

                      Comment


                      • #12
                        I will take another look at the code
                        Cheers,
                        Bob
                        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                        Comment


                        • #13
                          Hi I was wondering if you have been able to see if there is anything that you can see that would be causing my disconnect and reconnect issues. I am still seeing it every 20 mins or so, with the reconnect almost right after it.

                          I know you are working a new version of the plugin so maybe that will help me?

                          Thank you.

                          Comment


                          • #14
                            Nothing has jumped out at me as to why you are seeing this
                            I have run this plugin for years and I have never seen any disconnects at all
                            I am a little confused as to what would be causing it
                            The two plugins do send a heartbeat to each other to make sure each knows the other is up and running.

                            I do have a new version of the plugin but not 100% ready yet.
                            Cheers,
                            Bob
                            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                            Comment


                            • #15
                              Thanks. I have been running this plugin since I switched over to HS3 and this is the first time that I have ever seen this as well. I really thought it was something to do with windows/firewall/router etc, but I would think if it was, then it wouldn't reconnect so quickly, if at all.

                              Comment

                              Working...
                              X