Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to dim device

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • How to dim device

    Anyone have an example ho to Dim a homeseer device from Mainlobby ?

    I have tried the following and the dimmer bar in HS moves but the device will not Dim

    BLML2HS|HS-ExecX10~06.C7.FE:1~Dim~20

    On and off work

    BLML2HS|HS-ExecX10~06.C7.FE:1~On
    BLML2HS|HS-ExecX10~06.C7.FE:1~Off

    Thanks,

    Jeeperboy

  • #2
    How to dim device

    If you are using hs3 that command no longer works I believe. Hopefully someone else knows the right way of doing it.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

    Comment


    • #3
      If you are using HS3 try this:

      MLServeCmd.BLML2HS|HS-ControlDevice~06.C7.FE:1~Dim~20

      The best way to see the commands is to use the command builder in MLServer 4
      Cheers,
      Bob
      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

      Comment


      • #4
        Blade

        MLServeCmd.BLML2HS|HS-ControlDevice~06.C7.FE:1~Dim~20

        didn't work I think it might be a HS3 bug at this point.

        Comment


        • #5
          Try 2.0.8 in the HS3 updater
          If you still have problems then do the following

          Turn on debug logging in the HS plugin and run the command in MLServer
          Then turn off debug logging and attach the BLML2HS-Detailed.log file zipped here and I will have a look
          Last edited by Blade; March 23rd, 2014, 01:48 PM.
          Cheers,
          Bob
          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

          Comment


          • #6
            Blade,

            Thanks that worked. All fixed.

            Jimd

            Comment


            • #7
              Syntax for controlling a HS Device?

              Hello Blade,

              I'm trying to control a HS/2 device *1 which I've substituted the asterisk with the letters SP in your HS/2 plugin. The ML device BLML2HS_SP1 displays the correct status, however, when I try to control the device with the following ML command it doesn't seem to work:

              BLML2HS|HS~ControlDevice~SP1~On or BLML2HS|HS~ControlDevice~SP1~Off

              Am I doing something wrong?

              Thanks,

              Todd
              -Todd

              ____________________________________________________________ ________________
              HS2Pro: 2.5.0.81 :: HS3Pro (beta) || Plugins:| SmartHome PowerLinc USB, Global Cache, BLBackup, DooCPU Monitor, DooMotion, BLOutlook, BLIcon, BLOutgoingCalls, OutgoingCalls, ROC-Rnd, HSTouch iPhone, UPS Monitor, DooMenuBar, BLSpeech, HSTouch Server, WAF AB8SS, mcsTemperature, VWS, BLChart, RFXCOM, ISY Insteon, iAutomate RFID, iTunes, NetCAM, DSC Security, Nest

              Comment


              • #8
                In HS2, HS-ControlDevice does not exist. You need to use the HS-ExecX10 calls

                Try

                BLML2HS|HS-ExecX10~SP1~On
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment

                Working...
                X