Announcement

Collapse
No announcement yet.

Can't connect to ImperiHome remotely from iphone - Solved!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Can't connect to ImperiHome remotely from iphone - Solved!

    Hi,

    I just set up ImperiHome om my HomeTroller Zee S2 (running HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.313) and I use the iphone ImperiHome app to view and control devices in my home.
    This works great as long as my iphone is on the same network as the HomeTroller but I can't get the app to connect from remote. I am trying to connect using MyHS. The app says "Error Invalid response from API".

    I also installed the ImperiHome app on an android device using the same Local/Remote URL and Login information and both local and remote access is working great.

    For External URL I am using https://connected2.homesser.com/issapi and my MyHS username/password as suggested in the plugin User Guide.

    Is there something wrong with the iphone app?

  • #2
    Can't connect to ImperiHome remotely from iphone

    Mine isn't working via myhs anymore either. Same API error. Mine setup is Iphone plus HS3 v .312 on Windows 10
    cheeryfool

    Comment


    • #3
      several users have reported this problem on iOS, I don't know yet what's the problem. I will investigate.
      For now the workaround is to use the old method, i.e custom http server and open a port on your router.

      Comment


      • #4
        Originally posted by spud View Post
        several users have reported this problem on iOS, I don't know yet what's the problem. I will investigate.

        For now the workaround is to use the old method, i.e custom http server and open a port on your router.


        Thanks
        cheeryfool

        Comment


        • #5
          It turns out it was a problem on the myhs server configuration, Rich fixed it, and I tested it successfully on my iPad.
          Please test as well and let me know. Thanks

          Comment


          • #6
            Originally posted by spud View Post
            It turns out it was a problem on the myhs server configuration, Rich fixed it, and I tested it successfully on my iPad.

            Please test as well and let me know. Thanks


            Tested and working. Thanks.
            cheeryfool

            Comment


            • #7
              Originally posted by spud View Post
              It turns out it was a problem on the myhs server configuration, Rich fixed it, and I tested it successfully on my iPad.
              Please test as well and let me know. Thanks
              Yep, works great now

              Comment


              • #8
                Originally posted by spud View Post
                It turns out it was a problem on the myhs server configuration, Rich fixed it, and I tested it successfully on my iPad.
                Please test as well and let me know. Thanks
                Not working for me from a remote location.

                Comment


                • #9
                  iPhone working, iPad Air 2 not working

                  Hello!

                  I have both devices in the same WIFI, they were both o.k. until the last HS3 Update.
                  After the HS3 Update the Imperihome connection stopped working on the iPad, I exported the configuration from iPhone to iPad but it still does not work....

                  Maybe this information helps you?

                  Kind regards,
                  Christian Holzmann

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Dagwood
                    Not working for me from a remote location.
                    Originally posted by woodyc79 View Post
                    Hello!

                    I have both devices in the same WIFI, they were both o.k. until the last HS3 Update.
                    After the HS3 Update the Imperihome connection stopped working on the iPad, I exported the configuration from iPhone to iPad but it still does not work....

                    Maybe this information helps you?

                    Kind regards,
                    Christian Holzmann
                    guys if you want some help, please give me as much information as you can:
                    - version of HS3, plug-in and IH app?
                    - how is the plug-in configured (ISS Server settings section), and how the app is configured?
                    - is MyHS enabled in HS3?
                    - what error do you get in the IH app?
                    - on the iOS device that doesn't work, from safari, can you access https://connected2.homeseer.com/issapi/system ? and what does it report?

                    thanks

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by spud View Post
                      guys if you want some help, please give me as much information as you can:
                      - version of HS3, plug-in and IH app?
                      - how is the plug-in configured (ISS Server settings section), and how the app is configured?
                      - is MyHS enabled in HS3?
                      - what error do you get in the IH app?
                      - on the iOS device that doesn't work, from safari, can you access https://connected2.homeseer.com/issapi/system ? and what does it report?

                      thanks
                      I'm using HS3 3.0.0.313, plug-in 3.0.0.19, IH 1.5.8.
                      My ISS server settings have custom http server unchecked and my local API base URL is http://192.XXX.X.XXX:80/issapi. On the IH app I use the same local URL, no remote URL, no login and no password.

                      When I try and connect remotely with my iPhone I don't get an error message, but nothing on my dashboard connects or updates. I get the "status bar" across the top of the screen indicating it's trying to refresh.

                      Accessing the URL https://connected2.homeseer.com/issa.../192.XXX.X.XXX prompts me for credentials and then reports {"id":"My Computer Name","apiversion":1}.

                      Hopefully I've just missed something in my setup.

                      Thanks.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Dagwood View Post
                        On the IH app I use the same local URL, no remote URL, no login and no password.
                        If you want to access your system from a remote location (i.e outside from your local network), you need to set the remote URL to https://connected2.homeseer.com/issapi and set the login/password to your myhs credentials

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by spud View Post
                          If you want to access your system from a remote location (i.e outside from your local network), you need to set the remote URL to https://connected2.homeseer.com/issapi and set the login/password to your myhs credentials


                          Thanks for your help. I figured it was something simple I missed.


                          Sent from my iPhone using Tapatalk

                          Comment


                          • #14
                            iOS Remote Access Help

                            Hello.

                            Brand new user and fighting an uphill battle with this HS learning curve. Thank you for creating the plugin. I'm able to use Imperihome locally over wifi, but not remotely. I noticed that in one of the other threads, there's a field in the imperihome plugin config for "External API Base URL" where I presume the "https://connected2.homeseer.com/issapi" goes. That field is not on my config page.

                            Below is what my settings are currently. I'm by no means a programmer, so I appreciate any simplified language you could use in assisting me.

                            - version of HS3, plug-in and IH app?
                            HS3: 3.0.0.318 (Windows)
                            IH plugin: 3.0.0.20
                            IH app (iOS): v1.6.1

                            - how is the plug-in configured (ISS Server settings section), and how the app is configured?
                            Use custom http server: check
                            Http server port: 8072
                            Https enabled: uncheckes
                            Https server port: 8043
                            myhs username and password included

                            - is MyHS enabled in HS3?
                            yes

                            - what error do you get in the IH app?
                            "Error
                            Invalid response from API"

                            - on the iOS device that doesn't work, from safari, can you access https://connected2.homeseer.com/issapi/system ? and what does it report?
                            I input my myHS credentials and then the text reads "404 Bad Request: /issapi/system"

                            Any help is greatly appreciated. Thanks!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by soukietron View Post
                              Hello.

                              Brand new user and fighting an uphill battle with this HS learning curve. Thank you for creating the plugin. I'm able to use Imperihome locally over wifi, but not remotely. I noticed that in one of the other threads, there's a field in the imperihome plugin config for "External API Base URL" where I presume the "https://connected2.homeseer.com/issapi" goes. That field is not on my config page.

                              Below is what my settings are currently. I'm by no means a programmer, so I appreciate any simplified language you could use in assisting me.

                              - version of HS3, plug-in and IH app?
                              HS3: 3.0.0.318 (Windows)
                              IH plugin: 3.0.0.20
                              IH app (iOS): v1.6.1

                              - how is the plug-in configured (ISS Server settings section), and how the app is configured?
                              Use custom http server: check
                              Http server port: 8072
                              Https enabled: uncheckes
                              Https server port: 8043
                              myhs username and password included

                              - is MyHS enabled in HS3?
                              yes

                              - what error do you get in the IH app?
                              "Error
                              Invalid response from API"

                              - on the iOS device that doesn't work, from safari, can you access https://connected2.homeseer.com/issapi/system ? and what does it report?
                              I input my myHS credentials and then the text reads "404 Bad Request: /issapi/system"

                              Any help is greatly appreciated. Thanks!
                              If you want to use myhs to access your system remotely (=easiest solution), you need to uncheck the "Use custom http server"

                              Comment

                              Working...
                              X