Announcement

Collapse
No announcement yet.

X10 Device Status in iphone app

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • X10 Device Status in iphone app

    Hi all,

    Has anyone had issues with X10 devices not working controlling via the phone app and also showing the wrong status.

    If you turn device off in the app, the status then changed back to on after a couple of seconds.

    I assume it is something to do with the X10 on and off values being 2 and 3 and not 0 and 100.

    Is there a work around on this?

  • #2
    Originally posted by Djbower1 View Post
    Has anyone had issues with X10 devices not working controlling via the phone app and also showing the wrong status. If you turn device off in the app, the status then changed back to on after a couple of seconds.
    I've never seen that happen.

    I assume it is something to do with the X10 on and off values being 2 and 3 and not 0 and 100.
    All my X10 devices are 0 = Off and either 100 = On or they have a dim value. Are you running HS3? Which plug-in?
    Attached Files
    Mike____________________________________________________________ __________________
    HS3 Pro Edition 3.0.0.548

    HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF, Rain8Net+ | RFXCOM | QSE100D | Vantage Pro | Green-Eye | X10: XTB-232, -IIR | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3

    Comment


    • #3
      Hi, I am running HS3 latest release and the CM15A Plugin which seems to work different to the other X10 plugin for the CM11A/TI103 controllers.

      The On value needs to be 2 and the Off value needs to be 3 otherwise it does not work.

      When I create a device multiple values are created for dim, auto etc (See Screenshot) I have tried setting value to 0 and 100 and Staus-Control to both without no success.

      Comment


      • #4
        You might try asking your question on the X10 forum. Maybe Mark will have some insight. I can't think of a reason why it would matter what device value is assigned to On and Off, though.
        Mike____________________________________________________________ __________________
        HS3 Pro Edition 3.0.0.548

        HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF, Rain8Net+ | RFXCOM | QSE100D | Vantage Pro | Green-Eye | X10: XTB-232, -IIR | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3

        Comment


        • #5
          Thanks for your reply. I hope someone else can confirm my issue and provide me with some help

          Comment

          Working...
          X