Announcement

Collapse
No announcement yet.

Most Reliable Weather Data

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    This morning I re installed the plugin 1.5.2.0 I think it was (the latest one with 2 files). I confirmed that I have the Temp and humidity set as the correct devices from HS, ie _3 and _4. It looks like the plug in isnt sending the data to WUN

    Posting to URL: http://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php Params: ID=KNYWHITE9&PASSWORD=XXXXXX&dateutc=2011-12-21 11:7:14&humidity=0&dewptf=NaN&tempf=0&softwaretype=Homeseer& action=updateraw&realtime=1&rtfreq=120

    Comment


    • #77
      What do you see with the HSLogging turned on in the HSLogs when you manually enable the event to upload to the WUN site? Do you see the confirmation message as depicted in the above pictures?
      - Pete

      Auto mator
      Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
      Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

      X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

      Comment


      • #78
        It says it has succesfully uploaded when I manully send the data. but in the log it puts


        Posting to URL: http://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php Params: ID=KNYWHITE9&PASSWORD=XXXXXX&dateutc=2011-12-21 11:7:14&humidity=0&dewptf=NaN&tempf=0&softwaretype=Homeseer& action=updateraw&realtime=1&rtfreq=120

        Comment


        • #79
          And you are not seeing any other errors like earlier eh?

          It is uploading data except as you noted before there is no data. So you have fixed that piece.

          Now you have to get the data from the drop down variables. You said you had already assigned two variables; temp and humidity.

          I am guessing you already have those and see them in the status of whatever weather instrument you are using?

          If you still see that long VB message as before then its the problem of making sure that you have VB dot net 3.5 on.

          I am using a variety of devices to get weather data; but it really doesn't matter; all that matters is the assignment of a weather variable in the set up page.
          You can even just create a variable and assign a number to it to check to make sure its uploading to WUN.

          Here is what you should see in the logs when you upload data:

          12/21/2011 10:16:37 AM Event Event Trigger "Just Upload"
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Wind Direction
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Wind Direction raw string: 90
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Wind Direction formatted string: 90
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Wind Direction integer found: 90
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Wind Speed
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Wind Speed raw string: 23
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Wind Gust
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Wind Gust raw string: 23
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting TempF
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info TempF raw string: 39.9
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Rainin
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Rainin raw string: 0
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Daily Rainin
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Daily Rainin raw string: 0
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Barometer
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Barometer raw string: 29.32
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting UV
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info UV raw string: 3
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Solar Radiation
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Solar Radiation raw string: 33
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Visibility
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Visibility raw string: 10
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Dewpoint
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Dewpoint raw string: NaN
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Indoor TempF
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Indoor TempF raw string: 68.2
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Getting Indoor Humidity
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Indoor Humidity raw string: 48
          12/21/2011 10:16:37 AM Wunderground Info Posting to URL: http://weatherstation.wunderground.c...herstation.php Params: ID=KILLOCKP1&PASSWORD=XXXXXX&dateutc=2011-12-21 16:16:37&windspeedmph=23&winddir=90&windgustmph=23&humidity= 0&dewptf=NaN&tempf=39.9&rainin=0&dailyrainin=0&baromin=29.32 &solarradiation=33&UV=3&visibility =10&indoortempf =68&indoorhumidity =48&softwaretype=Homeseer&action=updateraw&realtime=1&rtfreq =8
          12/21/2011 10:16:38 AM Wunderground Info Update sent successfully
          - Pete

          Auto mator
          Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
          Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

          X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

          Comment


          • #80
            Yea the 3.5 .Net might be the issue, I thought since .Net 4 was running, that all would be well. When I get home I'll have to enable 3.5 along with 4.

            Comment


            • #81
              Here is what it looks like on W2008R2. I am still monitoring the HW and goofing with my W7 tweaks to W2008R2. I really didn't do anything but install all of the MS updates and HS plus my W7 tweaks to VR/SR. I did just remove more features not necessary for my setup. (pics included). I disabled server backup and wireless tools. I thought I had those two disabled before.

              BTW I have updated W2011 with all of the Microsoft patch and stuff. Only doing it all manually as I have the auto update off right now as I play.
              Attached Files
              Last edited by Pete; December 21st, 2011, 01:49 PM.
              - Pete

              Auto mator
              Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.00
              Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.00

              X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

              Comment

              Working...
              X