Announcement

Collapse
No announcement yet.

Repeating VWS Error in HS log file

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Repeating VWS Error in HS log file

    I have many hourly repeating errors in the HSPRO log file for VWS.

    Exception error in ProcessDBaseData()-->UpdateHSDeviceString-2: System.OverflowException: Arithmetic operation resulted in an overflow. at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToInteger (Object Value) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ChangeInt rinsicType(Object Expression, Type TargetType) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ChangeTyp e(Object Expression, Type TargetType) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.OverloadResolution.Pa ssToParameter(Object Argument, ParameterInfo Parameter, Type ParameterType) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.OverloadResolution.Ma tchArguments(Method TargetProcedure, Object[] Arguments, Object[] MatchedArguments) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.NewLateBinding.Constr uctCallArguments(Method TargetProcedure, Object[] Arguments, BindingFlags LookupFlags) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Symbols.Container.Inv okeMethod(Method TargetProcedure, Object[] Arguments, Boolean[] CopyBack, BindingFlags Flags) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.NewLateBinding.CallMe thod(Container BaseReference, String MethodName, Object[] Arguments, String[] ArgumentNames, Type[] TypeArguments, Boolean[] CopyBack, BindingFlags InvocationFlags, Boolean ReportErrors, ResolutionFailure& Failure) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.NewLateBinding.LateCa ll(Object Instance, Type Type, String MemberName, Object[] Arguments, String[] ArgumentNames, Type[] TypeArguments, Boolean[] CopyBack, Boolean IgnoreReturn) at HSPI_VWS.Module1.UpdateHSDeviceString(Int32& DevID, String NewString, Object DevVal, Boolean AllowScale) at HSPI_VWS.Module1.ProcessDBaseData()

    The HSDeviceString-2 may be out of the upper bounds or may simply not exist? Not sure. Do not remember making any changes that may have caused this issue to appear. This may have started after a windows 7 update.

    See attached .txt file for vws debug log enabled


    V14.01 P25 for Ambient Virtual Weather Station Internet Edition
    2.2.0.29 for VWS in HSPRO 2.5.0.20

    Thoughts?

    Thanks!
    Attached Files

  • #2
    Try this version...which mostly just adds more debug info for me.

    Then enable debug and attach the log file again, please.
    Attached Files
    -Larry

    A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

    Plugins:
    VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

    Hardware:
    Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

    Comment


    • #3
      Here you go.
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Try setting your Database Update Interval higher than 1, in fact it should be higher than the CSV Update (data.csv) Interval which VWS updates more frequently than it does the dBase.csv...mean while I will keep looking at it.
        -Larry

        A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

        Plugins:
        VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

        Hardware:
        Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

        Comment


        • #5
          I set csv to update every 30 seconds and database to update every 5 minutes.

          Error still repeating in HS logfile about every minute.

          Thanks.

          Comment


          • #6
            OK,

            1. On the status page, what is displayed for Device # 2 (Weather Warning)?
            2. Do you have VWS configured to save the Weather warnings?
            3. Is there a file called 1.txt in the C:\Program Files (x86)\HomeSeer HSPRO\Data\VWS directory?
            -Larry

            A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

            Plugins:
            VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

            Hardware:
            Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

            Comment


            • #7
              Originally posted by lpitman View Post
              OK,

              1. On the status page, what is displayed for Device # 2 (Weather Warning)?
              2. Do you have VWS configured to save the Weather warnings?
              3. Is there a file called 1.txt in the C:\Program Files (x86)\HomeSeer HSPRO\Data\VWS directory?

              1. <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="1" width="100%"><tbody><tr><td id="dv8735" class="tablecellcustom"> NO Warnings </td> <td colspan="1" class="tablerowodd">
              </td> <td colspan="1" class="tablerowodd">Wx Station</td> <td colspan="1" class="tablerowodd">Weather Advisory </td> <td colspan="1" class="tablerowodd" nowrap="nowrap">&2</td> <td class="tablerowodd" nowrap="nowrap">Import Status</td> <td class="tablerowodd" nowrap="nowrap"> Today 5:34:10 PM</td></tr></tbody></table>2. Yes

              3. yes and it is updating.

              Possible missing HSDeviceString of -2?

              I opened up the dbase for HSPRO and I can not find the -2 device.

              Thanks again.

              Comment


              • #8
                OK, the only thing I can think of now is to ReCreate the devices. If the recreate button does not help then delete all VWS devices and restart HS to force them to be recreated.
                -Larry

                A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

                Plugins:
                VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

                Hardware:
                Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

                Comment


                • #9
                  I did recreate the devices and the error persisted.

                  So then I deleted and recreated the devices and still the same error still persists.

                  Comment


                  • #10
                    I don't know how to help you...I am reluctant to change anything in a working plug-in, when I can not find a problem. This plug-in is in use by dozens of people including myself, and not getting this error, which leads me to believe something is missing in your HS configuration, like a DLL or something. Don't know, just guessing.
                    -Larry

                    A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

                    Plugins:
                    VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

                    Hardware:
                    Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

                    Comment


                    • #11
                      The problem is only present when using both databases for the WVS plugin.

                      If I use the csv database the error is not present or repeating.

                      I think there is a problem with the way the vws plugin is processing the data from the dbase file from virtual weather station software.

                      What are your database settings in the virtual weather station software - Database timer? Total No of Records? Resize database value? My dbase file size is over 20 meg.

                      Thanks.

                      Comment


                      • #12
                        Attached is a line entry as to what VWS is actually writing to the Dbase file.

                        How does this compare to your dbase file?

                        Thanks.
                        Attached Files

                        Comment


                        • #13
                          I do get this: (on HS Pro 2.5.0.20 and VWS 2.2.0.30)

                          <TABLE border=0 cellSpacing=2 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>16.05.2011 02:29:30 </TD><TD class=LOGType1 colSpan=3 align=left>VWS Error </TD><TD class=LOGEntry1 colSpan=8 align=left>Exception error in ProcessCSVData()-->DataAgeUS: System.ArgumentOutOfRangeException: Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime. at System.DateTime.DateToTicks(Int32 year, Int32 month, Int32 day) at HSPI_VWS.Module1.ProcessCSVData()</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>16.05.2011 02:29:33 </TD><TD class=LOGType0 colSpan=3 align=left>VWS Error </TD><TD class=LOGEntry0 colSpan=8 align=left>Exception error in ProcessCSVData()-->Fields: System.InvalidCastException: Conversion from string "1.01" to type 'Single' is not valid. ---> System.FormatException: Input string was not in a correct format. at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ParseDoub le(String Value, NumberFormatInfo NumberFormat) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToSingle( String Value, NumberFormatInfo NumberFormat) --- End of inner exception stack trace --- at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToSingle( String Value, NumberFormatInfo NumberFormat) at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToSingle( String Value) at HSPI_VWS.Module1.ProcessCSVData()</TD></TR></TBODY></TABLE>

                          On a CSVfile containing this:

                          1.01,2011,5,16,2,29,28,1,1,248,31,88,22.6,8.0,1012.00,1075.4 4,0.00,0.00,0,8.0,88,0.0,0,21.1,120,0.00,0.0,0,8.0,22.2,11.0 ,6.1,0.000,-0.8,0.0,0.14,-0.8,-0.8,-0.8,46.48,46.48

                          Whats up?

                          Comment


                          • #14
                            VWS plugin data import error

                            Same error with me:

                            19/05/2011 22:39:15 - VWS Error - Exception error in ProcessCSVData()-->DataAgeUS: System.ArgumentOutOfRangeException: Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime. at System.DateTime.DateToTicks(Int32 year, Int32 month, Int32 day) at HSPI_VWS.Module1.ProcessCSVData()

                            any ideas what may be wrong?
                            Regards,

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by yg1 View Post
                              Same error with me:

                              19/05/2011 22:39:15 - VWS Error - Exception error in ProcessCSVData()-->DataAgeUS: System.ArgumentOutOfRangeException: Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime. at System.DateTime.DateToTicks(Int32 year, Int32 month, Int32 day) at HSPI_VWS.Module1.ProcessCSVData()

                              any ideas what may be wrong?
                              Regards,
                              I will look into the DateAgeUS: Error, this could be because of international date structure issues. In the mean time I think you could disable the weather warnings in the the configuration to stop that error.
                              -Larry

                              A member of "The HA Pioneer Group", MyWebSite

                              Plugins:
                              VWS, AB8SS, lrpSpeak, Calendar, Arduino, Harmony, BlueIris, Sprinklers, ZipBackup...

                              Hardware:
                              Intel NUC8i7BEH1 running Windows 10 Pro headless, HS3 Pro, Plex running on Synology dual High Availability DS-1815+ NAS (24Tb each), Synology Surveillance Station running on DS-416 Slim (8Tb), Samsung SmartThings, Google Home, Alexa, Hubitat Elevation, ZNET, Ubiquiti UniFi Network, Davis Vantage Pro II Weather Station. Whole house speaker system using a couple of AB8SS switches. Vantage Pro II Weather Station, Rain8Net Sprinklers, Hubitat Elevation, Google Home, Alexa, DSC Security System, Ubiquiti UniFi Network.

                              Comment

                              Working...
                              X