Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rain today not updating from WU

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rain today not updating from WU

    The "rain today" device for WU location is not being updated, even though the log shows that it is. Temperature from same WU location is updating properly. Rain Today still shows zero for value and status, even though the log shows it updated to .04.
    Code:
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Check if this address exists: Location 2 HST Rain Hour
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Check if this address exists: Location 2 Rain Last Hour
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Set Past Hours Rain Total: 0
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Check if this address exists: Location 2 HST Rain Today
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Check if this address exists: Location 2 Rain Today
    Mar-18 4:43:56 PM	 	weatherXML	Set Todays Rain Total: 0
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain Hour after set: 0.00
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain Hour before set: 0.00
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain Today after set: 0.04
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain Today before set: 0.04
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain today after checking for converting: 0.04
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain today before checking for converting: 0.04
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain hour after checking for converting: 0.00
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	Rain hour before checking for converting: 0.00
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	rain hour total: 0.00
    Mar-18 4:43:55 PM	 	weatherXML	rain today total: 0.04
    Using WeatherXML version 3.0.0.83.

    Any ideas?
    Last edited by ITguyHS; March 19th, 2018, 08:30 AM. Reason: Add additional info
    Fred

    HomeSeer Pro 3.0.0.478, HS3Touch, Zwave 3.0.1.249, Envisalink DSC 3.0.0.40, WeatherXML, Z-stick, HS phone, Way2Call

  • #2
    Go to the weatherXML Units page and set the decimal places for Rain Totals to 2 or 3 decimal places.
    --
    Jeff Farmer
    HS 3, HSPhone
    My HS3 Plugins: CFHSExtras, Random, Restart, Tracker, WeatherXML, PanaBluRay
    Other Plugins In Use: APCUPSD, BLOnkyo, Device History, EasyTrigger, HSTouch Server, PHLocation2, Pushover, RFXCom, UltraGCIR3, UltraMon3, UltraPioneerAVR3, X10, Z-Wave

    Hardware: GoControl Irrigation Controler, Schlage Lever Lock, Schlage Deadbolt, Way2Call Hi-Phone, RFXCom RFXrec433 Receiver, WGL 800, TI-103, Z-Net, Pioneer 1120, Pioneer 1021, Pioneer LX302, Panasonic BDT-110, Panasonic BDT-210 x2

    Comment


    • #3
      Thanks, Jeff! It was already set to 2. I changed it to 3. Expecting rain tomorrow so I'll see what happens.
      Fred

      HomeSeer Pro 3.0.0.478, HS3Touch, Zwave 3.0.1.249, Envisalink DSC 3.0.0.40, WeatherXML, Z-stick, HS phone, Way2Call

      Comment


      • #4
        Working now. I think I had messed up the virtual device somehow. To fix, I unchecked Rain Today in WXML so that it deleted the device, stopped/started WXML, checked to make sure the Rain decimals were set to 3, then checked Rain Today. New device is updating properly.
        Fred

        HomeSeer Pro 3.0.0.478, HS3Touch, Zwave 3.0.1.249, Envisalink DSC 3.0.0.40, WeatherXML, Z-stick, HS phone, Way2Call

        Comment

        Working...
        X