www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Gaming Related Plug-ins > Gaming Related Discussion > Kinect (3P)

Kinect (3P) Discussions related to the Kinect plugin for HS3.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old October 11th, 2013, 02:13 PM
surovich
Guest
 
Posts: n/a
Spud - Seems to be flaky with remote init - I figured I would restart the plugin on the remote machine and it wouldn't reconnect. I restarted HS and now it hangs at Waiting to be Initialized (and HS status says connected) but of course, its doing nothing.

**EDIT** Seems it can just take some time to connect - Im pretty good now, and Voice is working.

There are ALOT of false positives for swipe actions ... I wasn't even in the room and received two - but I got a few just for walking around the room.

The VR is excellent! Can we do similar things like the base HS? (Like a set of numbers in a question? Or multiple ways to say something without making a ton of events?)

Last edited by surovich; October 11th, 2013 at 02:52 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old October 11th, 2013, 02:57 PM
melchoir55 melchoir55 is offline
Viewer
 
Join Date: Oct 2013
Location: sacramento, ca
Posts: 2
asesome

I registered for the site just to post how awesome I think this project is. I'm going to try to get HS to work OR just to use this.
Reply With Quote
  #23  
Old October 11th, 2013, 03:03 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
Quote:
Originally Posted by surovich View Post
There are ALOT of false positives for swipe actions ... I wasn't even in the room and received two - but I got a few just for walking around the room.
yeah, I guess the gesture recognition still needs some work to be very stable.

Quote:
Originally Posted by surovich View Post
The VR is excellent! Can we do similar things like the base HS? (Like a set of numbers in a question? Or multiple ways to say something without making a ton of events?)
not yet, but feel free to add this in the Feature requests thread

Last edited by spud; October 11th, 2013 at 05:17 PM.
Reply With Quote
  #24  
Old October 11th, 2013, 03:27 PM
surovich
Guest
 
Posts: n/a
Thanks Spud - The VR itself makes it a great upgrade to HS - I have the TV on and I tried with music playing and ONLY one false pickup that turned on some lights - but I did lower the threshold to .4 when it wasn't working. Going to play more ... HIGHLY impressed.
Reply With Quote
  #25  
Old October 11th, 2013, 11:03 PM
kenrad's Avatar
kenrad kenrad is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2012
Location: Shawano,WI
Posts: 830
Just wondering if this plugin will work with HSPRO or just HS3

Thanks Ken
Reply With Quote
  #26  
Old October 12th, 2013, 07:18 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
Quote:
Originally Posted by kenrad View Post
Just wondering if this plugin will work with HSPRO or just HS3

Thanks Ken
this plugin works with HS3 and HS3PRO, and basically any flavor of HS version 3 that supports plugins.
Reply With Quote
  #27  
Old October 15th, 2013, 03:32 AM
tonlof's Avatar
tonlof tonlof is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2001
Location: Nordic
Posts: 1,424
Quote:
Originally Posted by tonlof View Post
Initializing plug-in(2): Kinect Instance::Object reference not set to an instance of an object.0STACK: at System.Runtime.Remoting.Messaging.LogicalCallContext.Propaga teIncomingHeadersToCallContext(IMessage msg) at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(Mess ageData& msgData, Int32 type) at HomeSeerAPI.IPlugInAPI.InitIO(String port) at Scheduler.clsHSPI.CheckInterfaces()
I got same error on all my computers with fresh install of HS3, Running on windows 7 64bit. Could it be that is only supported for 32bit? Should Kinect.ini be created if the plugin successfully start and thats why I got missing Kinect.ini in the log?

Thanks.
__________________
Please excuse any spelling and grammatical errors I may make.
--
Tasker Plugin / Speech Droid
Tonlof | Sweden
Reply With Quote
  #28  
Old October 15th, 2013, 07:44 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
Quote:
Originally Posted by tonlof View Post
I got same error on all my computers with fresh install of HS3, Running on windows 7 64bit. Could it be that is only supported for 32bit? Should Kinect.ini be created if the plugin successfully start and thats why I got missing Kinect.ini in the log?

Thanks.
Win 7 64bits is not a problem, this is the OS I use and it works.
Missing Kinect.ini is not a problem either, this file is created the first time you change something in the config page.

but please try to create a Kinect.ini in your Config folder and copy/paste the lines below in it:
Code:
[GENERAL]
log_level=Debug
then restart the plugin. It will set the log level to Debug and hopefully give us more info on the problem.

what kind of Kinect do you have: Kinect for windows or Kinect for Xbox 360?
have you installed the drivers? have you installed Runtime or SDK ?
also please install the latest version of the plugin (3.0.0.2).
Reply With Quote
  #29  
Old October 15th, 2013, 08:15 AM
tonlof's Avatar
tonlof tonlof is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2001
Location: Nordic
Posts: 1,424
Quote:
Originally Posted by spud View Post
Win 7 64bits is not a problem, this is the OS I use and it works.
Missing Kinect.ini is not a problem either, this file is created the first time you change something in the config page.

but please try to create a Kinect.ini in your Config folder and copy/paste the lines below in it:
Code:
[GENERAL]
log_level=Debug
then restart the plugin. It will set the log level to Debug and hopefully give us more info on the problem.

what kind of Kinect do you have: Kinect for windows or Kinect for Xbox 360?
have you installed the drivers? have you installed Runtime or SDK ?
also please install the latest version of the plugin (3.0.0.2).
Hi Spud, I have installed the SDK version and using Xbox 360 Kinect, also running 3.0.0.2.

2013-10-15 14:14:00 Plug-In Finished initializing plug-in Kinect
2013-10-15 14:13:57
Info Plugin Kinect with instance: has disconnected
2013-10-15 14:13:57
Error Initializing plug-in(1): Kinect Instance::HSPI::InitIO: Failed to init: Exception: System.Exception: Input string was not in a correct format. at HSPI_KINECT.KinectApp.Init() at HSPI_KINECT.HSPI.InitIO(String comPort)
2013-10-15 14:13:57 Kinect DEBUG at System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt) at System.Convert.ToDouble(String value) at HSPI_KINECT.VoiceRecognition..ctor() at HSPI_KINECT.KinectApp.Init()
2013-10-15 14:13:57
Kinect ERROR Input string was not in a correct format.
2013-10-15 14:13:57
Kinect DEBUG Logger Initialized
2013-10-15 14:13:57 Info Plug-in Kinect has connected successfully

2013-10-15 14:13:57
Info Remote application or plugin has connected: 127.0.0.1:52750
2013-10-15 14:13:57
Info Remote application or plugin has connected: 127.0.0.1:52749
2013-10-15 14:13:57
Plug-In Interface Kinect is running as a trial, 25 days remaining.
Reply With Quote
  #30  
Old October 15th, 2013, 08:26 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
it looks like there is a problem converting a string to a number. Probably you are using "," instead of "." as decimal symbol, right?

in this case try adding these lines in Kinect.ini, and restart:

Code:
[VOICE_RECOGNITION]
confidence_threshold=0,8
Reply With Quote
  #31  
Old October 15th, 2013, 08:33 AM
tonlof's Avatar
tonlof tonlof is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2001
Location: Nordic
Posts: 1,424
Yes that correct. Updated log

2013-10-15 14:32:42 Plug-In Finished initializing plug-in Kinect
2013-10-15 14:32:39 Info Plugin Kinect with instance: has disconnected
2013-10-15 14:32:39
Error Initializing plug-in(1): Kinect Instance::HSPI::InitIO: Failed to init: Exception: System.Exception: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3/html/images/Kinect//zones/zonebackground.jpg at HSPI_KINECT.KinectApp.Init() at HSPI_KINECT.HSPI.InitIO(String comPort)
2013-10-15 14:32:38
Kinect DEBUG at System.Drawing.Image.FromFile(String filename, Boolean useEmbeddedColorManagement) at HSPI_KINECT.KinectApp.DrawZonesToFile() at HSPI_KINECT.KinectApp.Init()
2013-10-15 14:32:38
Kinect ERROR C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3/html/images/Kinect//zones/zonebackground.jpg
2013-10-15 14:32:38
Kinect DEBUG Web Pages Registered
2013-10-15 14:32:38
Kinect DEBUG Voice Recognition Initialized
2013-10-15 14:32:38
Kinect DEBUG Logger Initialized
2013-10-15 14:32:38
Info Remote application or plugin has connected: 127.0.0.1:57503
2013-10-15 14:32:38
Info Plug-in Kinect has connected successfully
2013-10-15 14:32:38
Info Remote application or plugin has connected: 127.0.0.1:57502
2013-10-15 14:32:38
Plug-In Interface Kinect is running as a trial, 25 days remaining.
Reply With Quote
  #32  
Old October 15th, 2013, 08:38 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
do you have the zonebackground.jpg file in html/images/Kinect/zones directory?

if not, you probably forgot to copy the Kinect directory (included in the zip and containing graphic files) in html/images
Reply With Quote
  #33  
Old October 15th, 2013, 08:41 AM
tonlof's Avatar
tonlof tonlof is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2001
Location: Nordic
Posts: 1,424
Just before I read your answer I tried to moved the Kinect diretory to html/images so I think is working now. Thank you so much for the help.
Quote:
Originally Posted by spud View Post
do you have the zonebackground.jpg file in html/images/Kinect/zones directory?

if not, you probably forgot to copy the Kinect directory (included in the zip and containing graphic files) in html/images
Reply With Quote
  #34  
Old October 16th, 2013, 06:13 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
version 3.0.0.3 is available from first post of this thread.
Optional phrases or words, and multiple choices was added to the Voice Recognition syntax
Reply With Quote
  #35  
Old October 16th, 2013, 09:29 PM
kenrad's Avatar
kenrad kenrad is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2012
Location: Shawano,WI
Posts: 830
will it work with the new zee

Hi I just purchased the new zee and I am in the process of setting up hstouch and speaker clients for it will this plug in work for remote install for the zee.

Thanks Ken
Reply With Quote
  #36  
Old October 16th, 2013, 09:39 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
Quote:
Originally Posted by kenrad View Post
Hi I just purchased the new zee and I am in the process of setting up hstouch and speaker clients for it will this plug in work for remote install for the zee.
I don't think the current version of the Zee supports remote plugins, but I may be wrong, I never got a clear answer about that from HST guys

Anyway, if/when the Zee supports remote plugins, this plugin will be able to connect to it remotely.
Reply With Quote
  #37  
Old October 25th, 2013, 09:37 PM
surovich
Guest
 
Posts: n/a
Great Update! Ill be playing some more this weekend now
Reply With Quote
  #38  
Old November 11th, 2013, 12:48 AM
kenrad's Avatar
kenrad kenrad is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2012
Location: Shawano,WI
Posts: 830
when attempting to install the kinect plug in I get the following error

11/10/2013 10:46:00 PM ~!~Error~!~Initializing plug-in(1): Kinect Instance::HSPI::InitIO: Failed to init: Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Microsoft.Kinect, Version=1.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.File name: 'Microsoft.Kinect, Version=1.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' at HSPI_KINECT.KinectApp.Init() at HSPI_KINECT.HSPI.InitIO(String comPort)WRN: Assembly binding logging is turned OFF.To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

11/10/2013 10:46:05 PM ~!~BLiTunes Error~!~Caught this exception setting up iTunes - Retrieving the COM class factory for component with CLSID {DC0C2640-1415-4644-875C-6F4D769839BA} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).

need a little help

Thanks Ken
Reply With Quote
  #39  
Old November 11th, 2013, 08:13 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,410
Quote:
Originally Posted by kenrad View Post
when attempting to install the kinect plug in I get the following error

11/10/2013 10:46:00 PM ~!~Error~!~Initializing plug-in(1): Kinect Instance::HSPI::InitIO: Failed to init: Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Microsoft.Kinect, Version=1.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.File name: 'Microsoft.Kinect, Version=1.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' at HSPI_KINECT.KinectApp.Init() at HSPI_KINECT.HSPI.InitIO(String comPort)WRN: Assembly binding logging is turned OFF.To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].
Have you installed the kinect runtime or kinect SDK as explained in the user guide?
http://board.homeseer.com/showthread.php?t=162315
Reply With Quote
  #40  
Old November 11th, 2013, 09:12 AM
kenrad's Avatar
kenrad kenrad is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2012
Location: Shawano,WI
Posts: 830
I do. I have been using the Kinect with other applications before. I am running on win 8 64 bit
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
gesture, kinect, microsoft, posture, voice recognition, xbox 360

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kodi/XBMC Plug-in - Beta Testing spud Kodi/XBMC Plug-In (3P) 116 June 4th, 2017 08:51 AM
iTunes Speakers plug-in - Beta Testing spud iTunes Speakers 21 November 2nd, 2013 03:10 PM
EnvisaLink DSC Plug-in - HS2 Beta Testing spud Envisalink DSC Plugin (3P) 102 October 31st, 2013 07:48 PM
DirecTV Plug-in - Beta Testing spud DirecTV for HS3 (3P) 0 October 1st, 2013 07:23 AM
Plug-in is ready for beta testing rjh HAI/OnQ Panel (HS2) 8 September 6th, 2002 06:44 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:48 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC