www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Gaming Related Plug-ins > Gaming Related Discussion > Kinect (3P)

Kinect (3P) Discussions related to the Kinect plugin for HS3.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #141  
Old May 8th, 2016, 09:42 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by JimBob View Post
Hi Spud,

I just tried upgrading from 3.0.0.41 to 3.0.0.43 via the updater and I receive this error message:

Warning, Cannot load EXE file (possibly missing dependencies) HSPI_KINECT.exe: Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.Warning, Error details with EXE HSPI_KINECT.exe: Could not load file or assembly 'Microsoft.Kinect, Version=1.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

The plugin no longer shows as an installed plugin on the plugin manager. I can still attempt to update it by expanding the Additional Interfaces option on the Plugin Manager screen but get the same error each time.

Thanks,
John
you need to install the Kinect for Xbox 360 drivers, that you can find in the User Guide thread, on your HS3 machine even if there isn't any Kinect sensor connected there.
Reply With Quote
  #142  
Old May 8th, 2016, 10:03 AM
JimBob's Avatar
JimBob JimBob is offline
Seer Master
 
Join Date: Mar 2002
Location: UK
Posts: 806
That's weird. I have been running the kinect plugin with no problems for a year on this machine but only got this error when I upgraded from 41 to 43.

Looking at the installed drivers and I could not see that the SDK was installed (sure I did it when I transferred to this machine)

Anyway, I ran the SDK installer and it now shows up in the Installed Programs list and the plugin starts up ok.

Sorry to trouble you. I was convinced all the drivers were ok as I was already running the plugin. In fact, I have updated it several times this past year without issue. Very strange.

All good now.

Cheers,
John
Reply With Quote
  #143  
Old May 8th, 2016, 10:38 AM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Goobertown AR 72450
Posts: 2,802
Quote:
Originally Posted by JimBob View Post
That's weird. I have been running the kinect plugin with no problems for a year on this machine but only got this error when I upgraded from 41 to 43.

Looking at the installed drivers and I could not see that the SDK was installed (sure I did it when I transferred to this machine)

Anyway, I ran the SDK installer and it now shows up in the Installed Programs list and the plugin starts up ok.

Sorry to trouble you. I was convinced all the drivers were ok as I was already running the plugin. In fact, I have updated it several times this past year without issue. Very strange.

All good now.

Cheers,
John

It's not just you. I have been running the Kinect plugin for maybe two years and never had to install it on my HS3 machine until now. I was seeing the same errors as you. I read this and installed the software on my HS3 machine and now all is normal again.

@ Spud,

Maybe an announcement should be made that this update will require installing the driver on the machine that is host to HS3?
__________________
Quote:
Originally Posted by rprade View Post
There is no rhyme or reason to the anarchy a defective Z-Wave device can cause
Reply With Quote
  #144  
Old May 9th, 2016, 08:01 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by S-F View Post
It's not just you. I have been running the Kinect plugin for maybe two years and never had to install it on my HS3 machine until now. I was seeing the same errors as you. I read this and installed the software on my HS3 machine and now all is normal again.

@ Spud,

Maybe an announcement should be made that this update will require installing the driver on the machine that is host to HS3?
I fixed this problem in version 3.0.0.44, this version can be loaded on a machine where the kinect drivers are not installed, like version 3.0.0.41 could.

it should be in the updater soon
Reply With Quote
  #145  
Old May 9th, 2016, 08:13 PM
Rotech's Avatar
Rotech Rotech is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2007
Location: Riverview, FL
Posts: 4,235
Quote:
Originally Posted by spud View Post
I fixed this problem in version 3.0.0.44, this version can be loaded on a machine where the kinect drivers are not installed, like version 3.0.0.41 could.

it should be in the updater soon
Spud, is this a mandatory update? If so where do I get it?
__________________
Hector
____________________________________
Win.2003 OS, HS3
BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
AP800,Honeywell Stat

Last edited by Rotech; May 9th, 2016 at 08:54 PM.
Reply With Quote
  #146  
Old May 9th, 2016, 08:16 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by Rotech View Post
Spud, is this a mandatory update? If so where do I get it?
no it's not mandatory
it is attached to the first post of this thread, and will be in the updater soon
Reply With Quote
  #147  
Old May 9th, 2016, 08:56 PM
Rotech's Avatar
Rotech Rotech is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2007
Location: Riverview, FL
Posts: 4,235
Quote:
Originally Posted by Rotech View Post
Spud, is this a mandatory update? If so where do I get it?
I'am sorry spud, l meant if we needed to update drivers? For existing installs.
Reply With Quote
  #148  
Old May 10th, 2016, 08:37 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by Rotech View Post
I'am sorry spud, l meant if we needed to update drivers? For existing installs.
no you don't need to update drivers.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
gesture, kinect, microsoft, posture, voice recognition, xbox 360

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kodi/XBMC Plug-in - Beta Testing spud Kodi/XBMC Plug-In (3P) 116 June 4th, 2017 08:51 AM
iTunes Speakers plug-in - Beta Testing spud iTunes Speakers 21 November 2nd, 2013 03:10 PM
EnvisaLink DSC Plug-in - HS2 Beta Testing spud Envisalink DSC Plugin (3P) 102 October 31st, 2013 07:48 PM
DirecTV Plug-in - Beta Testing spud DirecTV for HS3 (3P) 0 October 1st, 2013 07:23 AM
Plug-in is ready for beta testing rjh HAI/OnQ Panel (HS2) 8 September 6th, 2002 06:44 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:56 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC