www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Spud Plug-Ins > Nest Devices (3P)

Nest Devices (3P) Discussions related to the Nest devices plugin for HS3 developed by SPUD.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 30th, 2017, 01:46 PM
mloebl's Avatar
mloebl mloebl is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern, MA
Posts: 808
High CPU usage on Linux on ARM device

I just migrated my HS3 server from Windows to Linux on an Odroid XU4 board. It's running on Ubuntu 17.10. I have seen a problem that after a period of minutes to hours, the Homeseer process starts eating up the CPUs to the point it crashes the system. The HS3 process normally idles at 8-30%, but it will spike and stick at 160%+, and if I leave it alone, spike to 350%+, until the system eventually overheats and shuts off.

Took me a week, but looks like after disabling every single plugin and script one by one, it's being caused by the Nest plugin. I have run this test a few times, it will run for over a day absolutely fine, then as soon as I enable the Nest plugin it'll eventually fail.
  • Observed on HS3 versions .368 and .398
  • Plugin version 3.0.0.28

Enabled Plug-Ins
  • 3.0.6.23: Insteon
  • 1.5.0.0: MQTT
  • 3.0.6551.16959: UltraGCIR3
  • 3.0.6516.32486: UltraLighting3
  • 3.0.6104.19146: UltraRachio3
  • 3.0.1.179: Z-Wave
Anyone else see this? I am 99% certain it's being caused by the Nest plugin, but can't figure out why or how to debug. Once it gets into this state, stopping the plugin doesn't work, I have to stop HS3 and restart the process. I don't see any errors in the HS3 log from Nest at all. I didn't observe any issues when on the Windows box.

Thanks!

-Mike
Reply With Quote
  #2  
Old December 30th, 2017, 01:57 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,156
some other users have reported similar issues, see this thread: https://forums.homeseer.com/showthre...40#post1340540

but so far Rich and I have been unable to reproduce the problem.

what's your mono version?
Reply With Quote
  #3  
Old December 30th, 2017, 02:02 PM
mloebl's Avatar
mloebl mloebl is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern, MA
Posts: 808
Quote:
Originally Posted by spud View Post
some other users have reported similar issues, see this thread: https://forums.homeseer.com/showthre...40#post1340540

but so far Rich and I have been unable to reproduce the problem.

what's your mono version?
Thanks for the quick response, weird I searched first before posting but didn't find that thread.
Code:
mono --version
Mono JIT compiler version 5.4.1.6 (tarball Wed Nov  8 21:23:55 UTC 2017)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
	TLS:           __thread
	SIGSEGV:       normal
	Notifications: epoll
	Architecture:  armel,vfp+hard
	Disabled:      none
	Misc:          softdebug 
	LLVM:          supported, not enabled.
	GC:            sgen (concurrent by default)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High CPU usage superpups BOSESoundTouch Plug-in (3P) 8 June 17th, 2017 07:24 AM
High CPU Usage freeon HomeSeer General Discussion Area 4 October 18th, 2016 12:36 PM
High CPU usage hamalja SMS Gateway (3P) 3 December 1st, 2015 02:53 PM
High CPU usage? LeoS BLLAN (3P) 9 May 8th, 2015 06:33 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:37 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC