www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Ultra Scripts and Plug-Ins > UltraRachio3 HSPI

UltraRachio3 HSPI Discussion area for the UltraRachio3 Irrigation Controller Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 24th, 2018, 04:28 PM
socalsharky socalsharky is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2018
Location: Orange County CA
Posts: 29
Rachio Generation 3?

Will this plug-in work with the forthcoming Rachio Generation 3 controller? It appears to offer some more features compared to the 2G model, and is only $50 more. However, I don't want to get a controller that won't be able to interface with HS.
Reply With Quote
  #2  
Old April 28th, 2018, 09:01 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,773
Yes, it should work.

Please Note: Rachio make several changes to their API that caused some issue with the UltraRachio3 plug-in. I am currently working though them and should have them fixed once I can turn my sprinklers on to confirm the needed changes are working.

Regards,
Ultrajones
__________________
Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR
Reply With Quote
  #3  
Old May 31st, 2018, 07:23 PM
Sk000tch Sk000tch is offline
Seer
 
Join Date: Dec 2017
Location: PAC NW
Posts: 7
Is there an update on this? Just picked up a gen 3 and would like to integrate with HS
Reply With Quote
  #4  
Old June 17th, 2018, 12:15 AM
jeff.texasfleet@yahoo.com jeff.texasfleet@yahoo.com is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2017
Location: TEXAS
Posts: 18
I would like to buy a Gen3 if it will work!! Let me know!!
Reply With Quote
  #5  
Old June 17th, 2018, 10:06 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,773
It should work fine with the gen 3. I don't have one, so I cannot test it.
Reply With Quote
  #6  
Old June 18th, 2018, 02:14 PM
smcwilliams's Avatar
smcwilliams smcwilliams is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2002
Location: Newton Centre, MA
Posts: 202
Works fine with Gen3..have had it working for about two weeks now.


Can I just delete all the devices the plug-in created for the other unit I had. Now I have a set the plugin prefaced all the devices with with Rachio1 and another set the pluging prefaced with Rachio2. I'd like to just delete all the Rachio1 devices as long as that won't cause a problem.


Cheers,
Scott
__________________
HS3.0.0.368,BLRF, BLBackup2.27, Netcam, Global Cache Pro 5.0.0.56, UltraNetatmo3, UltraRachio3.0.6104.19146 ZNet-Ethernet 0.212, HSM100s,/200s,Aeon Multisensors and PowerStrips, 3x2Gig CT30 and 2x2Gig CT100 ZWave-Thermostats. Zwave nodes: 100. Devices: 610. Events: 159. Windows 10.
Reply With Quote
  #7  
Old July 5th, 2018, 02:29 PM
smcwilliams's Avatar
smcwilliams smcwilliams is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2002
Location: Newton Centre, MA
Posts: 202
Follow-up

Deleting the "Rachio1" (aka Gen 2) devices so that UltraRachio3 can use the new "Rachio2" (aka Gen 3) devices doesn't work. They only stay deleted until the next update that UltraRachio3 does, then all the old Rachio1 devices from the no longer used nor online Gen 2 controller are recreated again.


Deleting everything as well as the plugin and starting over would seem to require generating an new API etc....but no other provision made in the UltraRachio3 config for deleting of a system that I can find.


Ideas?


Cheers,
Scott
Reply With Quote
  #8  
Old July 5th, 2018, 06:02 PM
pugsly pugsly is offline
Seer
 
Join Date: Apr 2018
Location: Nevada
Posts: 21
I have a Rachio3 working just fine, but it was a new install not replacing an older model.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plug in not communicating with Rachio ghlacy UltraRachio3 HSPI 66 May 20th, 2018 10:52 PM
RainMachine/Rachio/OpenSprinkler mulu Irrigation Discussion 1 December 30th, 2016 03:47 PM
Multiple Rachio Controllers ScottM UltraRachio3 HSPI 1 May 29th, 2016 08:26 PM
Rachio sprinkler controller chewie HomeSeer General Discussion Area 30 May 21st, 2016 10:22 AM
Rachio - Gen 2 Irrigation Controller The Profit Sprinkler 1 February 22nd, 2016 12:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:09 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC