www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Hardware > HomeTroller Zee

HomeTroller Zee Discussions related to the HomeTroller Zee automation controller based on Linux.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 22nd, 2017, 06:09 PM
tg0758 tg0758 is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Kansas City Missouri
Posts: 5
Factory Image Restore

I'm trying to restore my HomeTroller Zee S2 to factory image. I plugged a monitor and keyboard to the unit and held shift to start the restore Utility. I selected the Zee S2 V2 Image ver 3.0.0.292. The imaged seemed to download and install without any issues and I'm able to login to the console but I'm not able to hit the web interface in a browser. I can hit the recovery page on port 911. I tried reinstalling the homeseer software from that page and that didn't fix it. I also tried restoring the factory image a second time with no luck. Also tried to restore to the Zee S2 v1 Wheezy MONO 3 based image but got an error stating Error downloading meta file http://homesser.com/updates3/zee2v1_os.json

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old October 22nd, 2017, 08:31 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 37,021
After the restore could you use find.homeseer.com to find the Zee?
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old October 22nd, 2017, 08:54 PM
tg0758 tg0758 is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Kansas City Missouri
Posts: 5
Yes. but under the system field is says N/A. I can get to the page on port 911 and tried to restore HS but that didn't work. See screenshot.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #4  
Old October 22nd, 2017, 09:49 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 37,021
At this point I would connect a monitor and keyboard and see if there are errors.
Reply With Quote
  #5  
Old October 22nd, 2017, 09:52 PM
tg0758 tg0758 is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Kansas City Missouri
Posts: 5
I'm connected. What am I looking for?
Reply With Quote
  #6  
Old October 23rd, 2017, 07:41 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 37,021
When the unit boots are there any errors? What is the last thing you see on the boot screen? Does your router show the hardware pulling an ipAddress?
Reply With Quote
  #7  
Old October 23rd, 2017, 08:53 AM
tg0758 tg0758 is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Kansas City Missouri
Posts: 5
No errors that stuck out on boot. I'll have to look again to see the last thing before the login prompt- I'll look later today. The unit is pulling an IP address- I'm able to SSH to it and hit the recovery page at http://10.1.100.116:911 I also kept an eye on the console when I selected restore homeseer from the recovery webpage and didn't see any errors or anything for that matter print to the screen. I'm wondering if the homeseer process or other required processes aren't running for some reason. What processes should I see running?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Default HS3 Club Chapin HS3 / HS3PRO Discussion 8 June 18th, 2017 09:52 PM
factory reset.. hockeypuck HomeTroller Zee 2 January 14th, 2016 08:36 AM
Restore Zee2 to factory default? U5tabil HomeTroller Zee 9 July 13th, 2015 06:35 PM
PRO-100 Series 1 Factory Settings Restore clicata PRO-100™ 0 December 26th, 2013 03:37 PM
Factory reset? Silentcossack HomeTroller Zee 5 November 10th, 2013 11:40 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:53 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC