www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion

Lighting & Primary Technology Discussion Lighting & Primary Technology General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 20th, 2011, 08:46 AM
Richel Richel is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northeast Florida, USA
Posts: 486
X10 interference from Z-wave lamp devices

I have a multitude of X10 products in my house and I am adding Z-wave products. I have found that some of my Z-wave lamp modules are creating havoc with X10 signalling, such that I have had to interpose a filter (XPPF) between the Z-wave device and the electrical outlet. I was wondering if anyone else has had this problem.
Reply With Quote
  #2  
Old March 20th, 2011, 10:46 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,766
I've only seen one other report of this mentioned. What level of noise is being reported by your signal meter?
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old March 20th, 2011, 11:12 AM
Richel Richel is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northeast Florida, USA
Posts: 486
Sorry, but I don't have a signal meter.
Reply With Quote
  #4  
Old March 20th, 2011, 06:36 PM
kaldoon's Avatar
kaldoon kaldoon is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2007
Location: Florida
Posts: 1,044
What Z-Wave Lamp modules seem to be causing the problem?
Reply With Quote
  #5  
Old March 21st, 2011, 10:39 AM
BobT's Avatar
BobT BobT is offline
Seer
 
Join Date: Apr 2007
Location: New Mexico
Posts: 32
In addition to which Z-Wave module(s) make & model, does the offending module cause this problem when it is dimmed and/or at full power?

Do other module(s) of the same make & model also cause the same problem?
Reply With Quote
  #6  
Old March 21st, 2011, 01:16 PM
TeleFragger's Avatar
TeleFragger TeleFragger is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2004
Location: Williamstown, NJ
Posts: 4,705
^^ as BobT asked that would be helpfull too...

i too am on a slew of x10 and will not go away from it... i have a box of about 75 z-wave modules to go in... and just havent bothered yet....
all of mine are the intermatic ones... lamp, appliance, outlets
__________________
HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.368

Plugins - BLLAN 2.0.38.0 | BLRF 2.0.93.0 | Concord 4 3.1.13.8 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.150

Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface
Reply With Quote
  #7  
Old March 22nd, 2011, 07:19 AM
lhfarm lhfarm is online now
Seer Master
 
Join Date: Jan 2001
Location: Columbus, IN USA
Posts: 786
Signal sucker, not noise

Here is what I found -
http://board.homeseer.com/showthread.php?t=147418

Barry
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
x10, z-wave

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:56 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC