www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Camera Plug-ins > Camera Discussion > Surveillance Station (3P)

Surveillance Station (3P) Discussion area for the Surveillance Station

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #161  
Old June 5th, 2017, 11:40 AM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
I'm having the exact same issue here. Any idea on how to fix this?
Quote:
API request http://192.168.xxx.99:9900/webapi/en...1&action=start returned error code 401
Regards,
Alex

Quote:
Originally Posted by redleg View Post
Hi Kriz

Manual Start and Stop recording doesn't work for me. Do you have any idea what is going wrong?

This is what I see in the logging.


Used versions,

Synology Surveillance Station 7.2.4-4683
Homeseer 3.0.0.300
SurveillanceStation plugin 1.0.1.0
Reply With Quote
  #162  
Old June 5th, 2017, 05:39 PM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
Ok, I did some testing around and found that the recording related events in the plugin simply don't seem to work for me (error 401 - unauthorized). Snapshots, enable/disable work fine. Can anybody confirm or maybe even give me a hint on how to fix this?

Cheers,
Alex

Quote:
Originally Posted by akurz View Post
I'm having the exact same issue here. Any idea on how to fix this?


Regards,
Alex
Reply With Quote
  #163  
Old June 6th, 2017, 02:36 PM
kriz83 kriz83 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belgium
Posts: 439
Mmm... havent seen this before.
Does the account have admin priviliges ? Is the disk maybe full ? Can you enable debug logging and post it ?
Reply With Quote
  #164  
Old June 7th, 2017, 01:38 PM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
Hi Kriz,

No, the drive is definitely not full. I've created a script that uses the API directly (GET auth.cgi, GET entry.cgi), which works just fine. I'm using this to trigger recordings for the time being.

I've created a test event like this:
- start recording
- wait 2 sec
- take snapshot
- wait 2 sec
- stop recording

This is the result:

Code:
Jun-07 19:28:11	 	SurveillanceStation Error	Failed to stop manual recording on camera 'Vorgarten' (ErrorCode: 401)
Jun-07 19:28:11	 	SurveillanceStation Warning	API request http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=stop returned error code 401
Jun-07 19:28:07	 	SurveillanceStation Error	Failed to start manual recording on camera 'Vorgarten' (ErrorCode: 401)
Jun-07 19:28:07	 	SurveillanceStation Warning	API request http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=start returned error code 401
The snapshot was taken fine, using the same camera & drive.

401 tells me the request is not authorized. Maybe there's something wrong with the sid?

Cheers,
Alex

Quote:
Originally Posted by kriz83 View Post
Mmm... havent seen this before.
Does the account have admin priviliges ? Is the disk maybe full ? Can you enable debug logging and post it ?
Reply With Quote
  #165  
Old June 7th, 2017, 01:46 PM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
Sorry, only just now figured out that there's an external log as well... Here you go:

Code:
[19:28:07] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:SetExternalRecording( cameraId=1, record=True)
[19:28:07] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute()
[19:28:07] [DEBUG] URL: http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=start
[19:28:07] [DEBUG] {0} WebRequest result = OK
[19:28:07] [DEBUG] Result content:

{"error":{"code":401,"errors":{"param1":"","param2":""}},"success":false}

[19:28:07] [WARNING] API request http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=start returned error code 401
[19:28:07] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute
[19:28:07] [ERROR] Failed to start manual recording on camera 'Vorgarten' (ErrorCode: 401)
[19:28:07] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:SetExternalRecording returned with exit code 401
[19:28:09] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:TakeSnapshot( cameraId=1)
[19:28:09] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute()
[19:28:09] [DEBUG] URL: http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.SnapShot&method=TakeSnapshot&version=1&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&camId=1&blSave=true
[19:28:09] [DEBUG] {0} WebRequest result = OK
[19:28:09] [DEBUG] Result content:

{"data":{"id":6},"success":true}

[19:28:09] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute
[19:28:09] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:TakeSnapshot returned with exit code 0
[19:28:11] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:SetExternalRecording( cameraId=1, record=False)
[19:28:11] [DEBUG] >> D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute()
[19:28:11] [DEBUG] URL: http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=stop
[19:28:11] [DEBUG] {0} WebRequest result = OK
[19:28:11] [DEBUG] Result content:

{"error":{"code":401,"errors":{"param1":"","param2":""}},"success":false}

[19:28:11] [WARNING] API request http://192.168.123.99:9900/webapi/entry.cgi?api=SYNO.SurveillanceStation.ExternalRecording&method=Record&version=3&_sid=0siOV7AFqj9Qc1380LHN000344&cameraId=1&action=stop returned error code 401
[19:28:11] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SynologyBase\SynologyBase.cs:Execute
[19:28:11] [ERROR] Failed to stop manual recording on camera 'Vorgarten' (ErrorCode: 401)
[19:28:11] [DEBUG] << D:\Mijn Documenten\Coding\Visual Studio\Synology\SurveillanceStation\SurveillanceStation.cs:SetExternalRecording returned with exit code 401
Cheers,
Alex
Reply With Quote
  #166  
Old June 7th, 2017, 01:50 PM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
I think I know what the problem is... You're using a parameter "version=3". If I use the same parameter in my script it fails with the same error. If I use "version=2" all is fine. I've also checked on error 401 in the Synology API - it means "parameter invalid".

I'm using Surveillance Station 8.0.3-5159 by the way.

Cheers,
Alex
Reply With Quote
  #167  
Old June 7th, 2017, 02:41 PM
kriz83 kriz83 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belgium
Posts: 439
Quote:
Originally Posted by akurz View Post
I'm using Surveillance Station 8.0.3-5159 by the way.
I only checked it with Surveillance Station 7 :-)
Let me see what I can do for you. Give me a few days.
Reply With Quote
  #168  
Old June 7th, 2017, 02:57 PM
kriz83 kriz83 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belgium
Posts: 439
Can you try the attached version ?
Attached Files
File Type: zip SurveillanceStation-1.0.1.1.zip (280.9 KB, 17 views)
Reply With Quote
  #169  
Old June 7th, 2017, 02:58 PM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
Very odd that SS8 requires a lower API version than SS7... Maybe a "API Version" plugin-parameter would be useful?

And no hurry - my script does the job just fine for the time being :-)

Cheers,
Alex

Quote:
Originally Posted by kriz83 View Post
I only checked it with Surveillance Station 7 :-)
Let me see what I can do for you. Give me a few days.
Reply With Quote
  #170  
Old June 7th, 2017, 03:06 PM
kriz83 kriz83 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belgium
Posts: 439
Quote:
Originally Posted by akurz View Post
Very odd that SS8 requires a lower API version than SS7... Maybe a "API Version" plugin-parameter would be useful?

And no hurry - my script does the job just fine for the time being :-)

Cheers,
Alex
Try the version in my previous post. Let me know if it solves it, than I will push it to the updater.
Reply With Quote
  #171  
Old June 8th, 2017, 09:50 AM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
Hi Kris,

Sorry - missed your post somehow. I can confirm that the new version works fine.

Thanks,
Alex

Quote:
Originally Posted by kriz83 View Post
Try the version in my previous post. Let me know if it solves it, than I will push it to the updater.
Reply With Quote
  #172  
Old June 8th, 2017, 10:08 AM
akurz akurz is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2001
Location: Cadolzburg, Germany
Posts: 109
I'm very impressed by the quick and efficient handling, by the way

Cheers,
Alex

Quote:
Originally Posted by kriz83 View Post
Try the version in my previous post. Let me know if it solves it, than I will push it to the updater.
Reply With Quote
  #173  
Old June 8th, 2017, 03:36 PM
kriz83 kriz83 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Oct 2012
Location: Belgium
Posts: 439
Quote:
Originally Posted by akurz View Post
I'm very impressed by the quick and efficient handling, by the way
Really nice to hear you appreciate it. Thx !
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HS3 on Synology Greg B HS3/PRO Beta Releases 38 July 16th, 2017 06:49 PM
Synology Plugin? Sireone HS3 Plug-In Development 60 May 3rd, 2016 02:55 AM
Synology NAS DSteiNeuro Personal Computers 11 October 30th, 2015 05:30 PM
plugin working on Synology NAS? Viper1970 SqueezeBox Plug-In (3P) 2 July 29th, 2009 02:10 PM
SqueezeCenter Plugin for Synology Viper1970 SqueezeBox Plug-In (3P) 0 July 1st, 2009 09:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:43 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC