www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Ultra Scripts and Plug-Ins > UltraPioneerAVR HSPI

UltraPioneerAVR HSPI Discussion area for the UltraPioneerAVR HSPI supporting the Pioneer AVR Receivers.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #81  
Old December 21st, 2015, 12:30 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 6,001
Quote:
Originally Posted by morrisdlx View Post
Ultrajones,

I really want to make this work. If I can get the trail license renewed, I will send a detailed step by step information on the install, tests, and results. Is there a way to refresh the trail license and try again?

Dave
Hi Dave, you need to contact the HS help desk to extend/renew trial licenses. In my experience they have been very responsive to those requests.

Cheers
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.318 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1874 Devices, 955 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.131 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #82  
Old December 23rd, 2015, 12:45 AM
morrisdlx's Avatar
morrisdlx morrisdlx is offline
Seer
 
Join Date: May 2015
Location: USA
Posts: 74
Thank you... I will call and get things working again.
Reply With Quote
  #83  
Old December 30th, 2015, 04:47 PM
morrisdlx's Avatar
morrisdlx morrisdlx is offline
Seer
 
Join Date: May 2015
Location: USA
Posts: 74
Install and Setup issues

Al,

I contacted Homeseer as directed. They issued me a new thirty day license so that I could reinstall and work out my issues. As part of the process, I deleted the VSX-1130k entry on the Receiver page and deleted all Pioneer devices. I reinstalled the plug-in using the Homeseer provided license. At this point, I am getting the following message on the Installed Plug-ins, Plug-in Status entry, “WARNING: Failed getting InterfaceStatus from UltraPioneerAVR3 - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed.”

The AVR3 plug-in is not listed on the Plug-ins drop down list.

I disabled and re-enabled the Plug-in and the warning was removed. The Plug-in is now listed in the Plug-in drop down.

At this point, no receivers are listed on the RCVR tab. During all of the actions above the receiver was connected to the LAN and turned off as stated in the earlier steps.

Please advise.
Thanks,
Dave
Reply With Quote
  #84  
Old December 31st, 2015, 11:46 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by morrisdlx View Post
Al,

I contacted Homeseer as directed. They issued me a new thirty day license so that I could reinstall and work out my issues. As part of the process, I deleted the VSX-1130k entry on the Receiver page and deleted all Pioneer devices. I reinstalled the plug-in using the Homeseer provided license. At this point, I am getting the following message on the Installed Plug-ins, Plug-in Status entry, “WARNING: Failed getting InterfaceStatus from UltraPioneerAVR3 - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed.”

The AVR3 plug-in is not listed on the Plug-ins drop down list.

I disabled and re-enabled the Plug-in and the warning was removed. The Plug-in is now listed in the Plug-in drop down.

At this point, no receivers are listed on the RCVR tab. During all of the actions above the receiver was connected to the LAN and turned off as stated in the earlier steps.

Please advise.
Thanks,
Dave
During the development of this plug-in, I noticed the newer model of the receiver sends a discovery packet with the MAC address set to 00-00-00-00-00-00. When that happens, the plug-in won't add the receiver because the MAC address is not valid. Try unplugging your receiver, waiting 15 seconds, then plugging it back in.

Regards,
Ultrajones
__________________
Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR
Reply With Quote
  #85  
Old January 1st, 2016, 09:32 PM
jlrichar's Avatar
jlrichar jlrichar is online now
Seer Master
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,153
Does the plugin work with vsx-45? Is there a comprehensive list someplace? I just see the list at the top of this post and a few shorter ones in this thread.
__________________
_______________________________________________

HS3 : HSpro (3.0.0.318) on Win2012 (vm on ESXi)
Plugins: HSTouch, UPBSpud, Kinect, Nest, IFTTT, DirecTV, EasyTrigger, Imperihome, Zwave, RFXcom, UltraMon3, UltraWeatherBug3, UltraGCIR3, UltraLog3, UltraPioneer, PHLocation, Pushover, Pushalot, MCSSPrinklers S, JowiHue
Jon00 Plugins: Bluetooth Proximity, Performance Monitor, DB Chart, Links
Reply With Quote
  #86  
Old January 2nd, 2016, 11:24 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by jlrichar View Post
Does the plugin work with vsx-45? Is there a comprehensive list someplace? I just see the list at the top of this post and a few shorter ones in this thread.
See this post: http://board.homeseer.com/showpost.p...40&postcount=1
Reply With Quote
  #87  
Old January 2nd, 2016, 03:20 PM
jlrichar's Avatar
jlrichar jlrichar is online now
Seer Master
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,153
Quote:
Originally Posted by Ultrajones View Post
Wow! That is quite a list. Thank you for putting it together. Are there different levels of control for different types of receivers? For example if it has an rs232 does it automatically support more commands than if it is lacking one?
Reply With Quote
  #88  
Old January 8th, 2016, 12:22 AM
srodgers's Avatar
srodgers srodgers is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2002
Location: Panama City Beach, FL
Posts: 341
I just got my new VSX-1130 installed and am trying the plugin in trial mode. I have one small problem with the plugin. I have a simple 5.1 setup in HDzone speaker setup. I have a second set of speaker on my patio as a second zone. I finally figured out looking at last changed times that Zone 4 in the plugin is the HDZone that i have setup.

I can turn on power to the HDzone via Zone4 in the plugin but none of the source selections work.

Does anybody else have a 1130 setup with a second zone?

Last commentt is a gripe about the Pioneer 1130. In the second HDZone you can not select analog or coax/optical source to play. Really ruins my setup to play Sonos content to the second outside patio zone.

I may end up returning thing thing because of that. My old 2009 VSX-1020 did not have the problem. It would only play analog sources out to the second zone but it worked fine with a Sonos ZP.
Reply With Quote
  #89  
Old January 13th, 2016, 08:14 PM
srodgers's Avatar
srodgers srodgers is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2002
Location: Panama City Beach, FL
Posts: 341
I finally gave up on the 1130 and am buying a SC-1223. Meanwhile I have been playing with my old VSX-1020 and the plug-in and discovered it works fine with the UltraPioneerAVR! It is not on the list so I naturally assumed it would not work since it was not on the list and stupid me I never even downloaded the plugin for a trial to even test it till now. I have the plugin trial going on and had it working with the VSX-1130 i just returned.

After finding a web site that listed the commands and another that demonstrated how to telnet to the receiver to test if it supports network control I then had to manually add it to the Plugin config and Wow it works fine and controls my main zone and can even power on and off the zone 2 and sources like I have always wanted Homeseer to have control of! Had to manually add the model number, MAC address, and IP with port 8102.

Only thing it does not do is allow power on over the network. I appears it does not have the Network standby option like the supported receivers. Easy enough to work around and use IR control to power it On then plugin control from there.

All this time I have missed out on having some automation control of my receiver. Just wanted to pass this on to others. Unfortunately the receiver keeps shutting down and has a failed amplifier and will soon be replaced by a SC-1223. I am most definitely purchasing the plugin and would have purchased the HS3 version sooner as well as purchased it back int the HS2 days if I had known it might have worked.

I probably missed the message thread about trying it on the non supported model.
Reply With Quote
  #90  
Old March 22nd, 2016, 10:18 AM
morrisdlx's Avatar
morrisdlx morrisdlx is offline
Seer
 
Join Date: May 2015
Location: USA
Posts: 74
Pioneer VSX-1130 Volume issue

I use the UltraPioneerAVR3 plugin to manage my VSX-1130 home theater receiver. After working through some issues (with your help thank you) I have been able to put the TV, DVR, and receiver remotes away… for the most part.

I had been controlling my receiver for about a week and all of a sudden I cannot change the volume (+/-) using the UltraPioneerAVR3 Homeseer Plugin. Unlike other plugins, like your UltaGCIR3 product, I do not upload commands to control the Pioneer receiver and therefore do not know what action I might take to correct the volume issue. If there is a troubleshooting FAQ you can point me at or other steps I should take, please advise.

Thanks

Dave
Reply With Quote
  #91  
Old April 2nd, 2016, 04:34 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Hello Dave,

Can you try to delete, then recreate the volume device?

Regards,
Ultrajones
Reply With Quote
  #92  
Old May 20th, 2016, 11:26 AM
prana prana is offline
Viewer
 
Join Date: May 2016
Location: Colorado
Posts: 4
is the SC-75 supported?

Quote:
Originally Posted by Ultrajones View Post
Yes, it looks like the VSX-1028 is supported. The plug-in works with the following receivers supported by the Pioneer iControlAV2013:

* Set the network standby --> "ON" beforehand, you can turn ON your AV receiver with iControlAV2013.

USA/Canada : SC-79, SC-77, SC-75, SC-1523, SC-1528, SC-72, SC-1323,
SC-1328, SC-71, SC-1223, SC-1228, VSX-70, VSX-1123, VSX-1128, VSX-1028
South-America : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, VSX-1123, VSX-923
Europe : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-2023, SC-1223, VSX-1123, VSX-923
Asean : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-2023, SC-1223, VSX-1123, VSX-923
Osceania : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-2023, SC-1223, VSX-1123, VSX-923
Middle-East : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-2023, SC-1223, VSX-1123,
VSX-923
East-Asia : SC-LX87, SC-LX77, SC-LX57, SC-1223, VSX-1123, VSX-923

Regards,
Ultrajones
This post said that the SC-75 is supported, but it doesn't show up in the current supported receivers list. The Plugin is currently not finding the receiver on my network, and I don't want to put more effort into troubleshooting if it is a "no go".
Is there a chance that it would work with an RS232 serial connection?
Reply With Quote
  #93  
Old May 20th, 2016, 10:49 PM
prana prana is offline
Viewer
 
Join Date: May 2016
Location: Colorado
Posts: 4
I was able to connect to my SC-75. I changed to a static IP first but it still didn't show up. My list did not auto populate with the receiver until I manually connected with the IP and port 8102 (from icontrolav). Then it showed up with the correct port 23 so I deleted the one I manually added.

Strange that it didn't work when I manually added it before changing to a static IP.

Anyway, I can't wait to test this and hope to purchase it soon.
Reply With Quote
  #94  
Old May 21st, 2016, 09:57 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by prana View Post
This post said that the SC-75 is supported, but it doesn't show up in the current supported receivers list. The Plugin is currently not finding the receiver on my network, and I don't want to put more effort into troubleshooting if it is a "no go".
Is there a chance that it would work with an RS232 serial connection?
A few things to check:
  • Your HomeSeer system and receiver must be on the same subnet
  • Your network must allow multicast

For reasons unknown, the newer Pioneer receivers broadcast their existence with the MAC address populated with all zeros. My plug-in ignores packets where the MAC address is all zeros. If your receiver is not detected, try pulling the plug from the outlet, wait 15 seconds, then plugging it back in. This action seems to cause the receiver to properly fill in the MAC address in the multicast packet so it can be discovered.

Regards,
Ultrajones
Reply With Quote
  #95  
Old May 22nd, 2016, 09:58 PM
morrisdlx's Avatar
morrisdlx morrisdlx is offline
Seer
 
Join Date: May 2015
Location: USA
Posts: 74
Controlling additional VSX-1130 features

I recently set up the Pandora function and can control Pandora from the controls on the front of the rcvr and the remote. To find and select the Pandora stations, the Tuner Up and Tuner Down and Tuner Enter buttons are needed. The normal directional controls on the remote also work. However, I cannot find a way to control Pandora via the UltraPioneer plugin.

Please advise.

Last edited by morrisdlx; May 22nd, 2016 at 10:17 PM.
Reply With Quote
  #96  
Old May 28th, 2016, 10:54 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by morrisdlx View Post
I recently set up the Pandora function and can control Pandora from the controls on the front of the rcvr and the remote. To find and select the Pandora stations, the Tuner Up and Tuner Down and Tuner Enter buttons are needed. The normal directional controls on the remote also work. However, I cannot find a way to control Pandora via the UltraPioneer plugin.

Please advise.
Create the Misc Functions > Internet Radio HomeSeer device. That's where you'll find the remote directional controls.

Regards,
Ultrajones
Reply With Quote
  #97  
Old September 23rd, 2016, 08:08 AM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,298
Hello Randy,

I have not to date connected any AVR to Homeseer. (IR, serial or via the network). I do Russound here and AVR subzones (manual control on the AVRs).

Trying the plugin for the Pioneer VSX-44 and it keeps disconnecting using HS3 Pro in Ubuntu 16.04 64 bit.

I have confirmed MAC address and IP. I have updated the firmware to most current. Still disconnects.

I am guessing that the plugin was validated to work in Linux.

Status when enabled shows OK here.

What am I doing wrong?

I looked in the INI file and do not see the IP or MAC address there. Is it supposed to be there?

I set the IP to static just now with a port number of 23. Same disconnect happens.

Software Version s9675.5004.1058
Friendly Name ICS-VSX-44

Sep-23 7:23:13 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 7:23:13 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:52298
Sep-23 7:23:13 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 7:25:05 AM Warning Ignoring command 'L__34CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.253' is not connected.
Sep-23 7:25:09 AM Warning Ignoring command 'R__34CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.253' is not connected.
Sep-23 7:25:13 AM Warning Watchdog Timer indicates Connection to Pioneer AVR device '192.168.244.253' was lost.. Attempting to reconnect ...
Sep-23 7:25:13 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.

The power is on to the AVR and I can get to the IP of the AVR just fine. (IE: yesterday updated firmware and did a cold reset of the AVR).

Sep-23 9:31:39 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:42494
Sep-23 9:31:40 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:40:54 AM Warning Watchdog Timer indicates Connection to Pioneer AVR device '192.168.244.254:23' was lost.. Attempting to reconnect ...
Sep-23 9:40:54 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.
Sep-23 9:41:55 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.
Sep-23 9:42:29 AM Plug-In Shutting down Plug-In: UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:29 AM Informational DiscoveryConnection thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:29 AM Informational DiscoveryBeacon thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:29 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 with instance: has disconnected
Sep-23 9:42:35 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 9:42:36 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:44044
Sep-23 9:42:36 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:53 AM Plug-In Shutting down Plug-In: UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:53 AM Informational DiscoveryBeacon thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:53 AM Informational DiscoveryConnection thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:53 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 with instance: has disconnected
Sep-23 9:43:00 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 9:43:00 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:44100
Sep-23 9:43:00 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:45:45 AM Warning Ignoring command 'L__29CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.254:23' is not connected.
Attached Images
 
__________________
- Pete

Automator

HS3 Pro & Lite Edition Beta 3.0.0.435

HS3 Wintel Touch | Ubuntu 16.04 64 bit | Oracle Windows Virtual Box ==> for Wintel only SAPI and HS3 plugins | Speech - Microsoft SAPI - Neospeech - Amazon Echo | Hardware | Haswell Intel iSeries 3 - 16Gb | Pine64 - 2Gb computers | Openpeak Intel Atom SoC tabletop touchscreens (15 HS tabletop tablets) | Touchscreens - Windows embedded POE connected |Light switches - X10,UPB, ZWave and Zigbee | Firewall - PFSense - 2 WAN plus 4 LAN interfaces | Network - Gb managed switches / POE WAP(s) | CCTV - Zoneminder IPHD cams - variety | Audio - Russound - AB8SS | Security - Leviton HAI Omni Pro 2 | Weather - Davis Vantage Vue - MeteoStick - WeeWx | 1-Wire - AAG, Midon and HB | OWFS - Mosquitto - Node Red - Python - RPi Stretch - OpenWRT

Last edited by Pete; September 23rd, 2016 at 10:29 AM.
Reply With Quote
  #98  
Old September 23rd, 2016, 01:37 PM
morrisdlx's Avatar
morrisdlx morrisdlx is offline
Seer
 
Join Date: May 2015
Location: USA
Posts: 74
Recurring Problem

My problems with control of VSX-1130 have returned.

The majority of the defined device controls have ceased to function either from the device list or through the HStouch interface.

I have validated that the MAC address is properly advertised but, still performed an unplug and replug.

At this point I still do not have control via the homeseer plugin and I noticed the following in the log file.

Sep-23 11:06:10 AM Warning Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' system state refresh complete.

Sep-23 11:06:02 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?ZEP'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Zone3 Power'.

Sep-23 11:05:58 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?ZEP'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Zone3 Power'.

Sep-23 11:05:49 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?RGB03'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Input Name Information'.

Sep-23 11:05:45 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?RGB03'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Input Name Information'.

Sep-23 11:05:41 AM Warning Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' system state refresh in progress. This may take a few minutes.
Reply With Quote
  #99  
Old September 23rd, 2016, 08:15 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by Pete View Post
Hello Randy,

I have not to date connected any AVR to Homeseer. (IR, serial or via the network). I do Russound here and AVR subzones (manual control on the AVRs).

Trying the plugin for the Pioneer VSX-44 and it keeps disconnecting using HS3 Pro in Ubuntu 16.04 64 bit.

I have confirmed MAC address and IP. I have updated the firmware to most current. Still disconnects.

I am guessing that the plugin was validated to work in Linux.

Status when enabled shows OK here.

What am I doing wrong?

I looked in the INI file and do not see the IP or MAC address there. Is it supposed to be there?

I set the IP to static just now with a port number of 23. Same disconnect happens.

Software Version s9675.5004.1058
Friendly Name ICS-VSX-44

Sep-23 7:23:13 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 7:23:13 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:52298
Sep-23 7:23:13 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 7:25:05 AM Warning Ignoring command 'L__34CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.253' is not connected.
Sep-23 7:25:09 AM Warning Ignoring command 'R__34CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.253' is not connected.
Sep-23 7:25:13 AM Warning Watchdog Timer indicates Connection to Pioneer AVR device '192.168.244.253' was lost.. Attempting to reconnect ...
Sep-23 7:25:13 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.

The power is on to the AVR and I can get to the IP of the AVR just fine. (IE: yesterday updated firmware and did a cold reset of the AVR).

Sep-23 9:31:39 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:42494
Sep-23 9:31:40 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:40:54 AM Warning Watchdog Timer indicates Connection to Pioneer AVR device '192.168.244.254:23' was lost.. Attempting to reconnect ...
Sep-23 9:40:54 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.
Sep-23 9:41:55 AM Warning Watchdog Timer reconnect attempt failed.
Sep-23 9:42:29 AM Plug-In Shutting down Plug-In: UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:29 AM Informational DiscoveryConnection thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:29 AM Informational DiscoveryBeacon thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:29 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 with instance: has disconnected
Sep-23 9:42:35 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 9:42:36 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:44044
Sep-23 9:42:36 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:53 AM Plug-In Shutting down Plug-In: UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:42:53 AM Informational DiscoveryBeacon thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:53 AM Informational DiscoveryConnection thread received abort request, terminating normally.
Sep-23 9:42:53 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 with instance: has disconnected
Sep-23 9:43:00 AM Plug-In Interface UltraPioneerAVR3 is running as a trial, 24 days remaining.
Sep-23 9:43:00 AM Info Plugin UltraPioneerAVR3 has connected. IP:127.0.0.1:44100
Sep-23 9:43:00 AM Plug-In Finished initializing plug-in UltraPioneerAVR3
Sep-23 9:45:45 AM Warning Ignoring command 'L__29CLV' because the Pioneer AVR device '192.168.244.254:23' is not connected.
Hello Pete, please try to telnet to 192.168.244.254 on port 23 from your HomeSeer system to see if it stays connected. If it does, change the power, input and volume on your receiver to see if you see commands being written to the command window.

Regards,
Ultrajones
Reply With Quote
  #100  
Old September 23rd, 2016, 08:21 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,758
Quote:
Originally Posted by morrisdlx View Post
My problems with control of VSX-1130 have returned.

The majority of the defined device controls have ceased to function either from the device list or through the HStouch interface.

I have validated that the MAC address is properly advertised but, still performed an unplug and replug.

At this point I still do not have control via the homeseer plugin and I noticed the following in the log file.

Sep-23 11:06:10 AM Warning Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' system state refresh complete.

Sep-23 11:06:02 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?ZEP'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Zone3 Power'.

Sep-23 11:05:58 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?ZEP'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Zone3 Power'.

Sep-23 11:05:49 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?RGB03'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Input Name Information'.

Sep-23 11:05:45 AM Warning No response/improper response from Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' to command '?RGB03'. Your Pioneer AVR may not support the feature 'Input Name Information'.

Sep-23 11:05:41 AM Warning Pioneer AVR device '192.168.1.110:23' system state refresh in progress. This may take a few minutes.
Hello morrisdlx,

Do you recall seeing a duplicate receiver enter appearing in PLUG-INS > UltraPioneerAVR3 > UltraPioneerAVR3 > Receivers?

Regards,
Ulrajones
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:42 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC