www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Ultra Scripts and Plug-Ins > UltraGCIR HSPI

UltraGCIR HSPI Discussion area for the UltraGCIR HSPI plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #101  
Old November 30th, 2017, 10:23 AM
transparent transparent is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2015
Location: Vancouver, Canada
Posts: 27
Linux log file location

Hello,

Doing some clean up on my HS3 machine running on Ubuntu 16. One thing I noticed is there is a debug log thats created by UltraGCIR outside of the HomeSeer root directory. Looks like its using a Windows file path, which turns it into a log file with the entire directory name.

My HomeSeer folder is:

/opt/HomeSeer

the log files is being created one level up:

/opt/HomeSeer\hspi_ultragcir3_debug.log

While it should be:

/opt/HomeSeer/hspi_ultragir3_debug.log

I looked at the .exe.config file as well as the ini file on the config folder, I can't find any reference to that.

Not a big deal, but probably an easy fix too.

Thanks,
Andrew
Reply With Quote
  #102  
Old December 8th, 2017, 10:28 AM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,746
Quote:
Originally Posted by transparent View Post
Hello,

Doing some clean up on my HS3 machine running on Ubuntu 16. One thing I noticed is there is a debug log thats created by UltraGCIR outside of the HomeSeer root directory. Looks like its using a Windows file path, which turns it into a log file with the entire directory name.

My HomeSeer folder is:

/opt/HomeSeer

the log files is being created one level up:

/opt/HomeSeer\hspi_ultragcir3_debug.log

While it should be:

/opt/HomeSeer/hspi_ultragir3_debug.log

I looked at the .exe.config file as well as the ini file on the config folder, I can't find any reference to that.

Not a big deal, but probably an easy fix too.

Thanks,
Andrew
Thank you for reporting this. The issue was resolved in UltraGCIR3 HSPI version 3.0.6551.16959.

Regards,
Ultrajones
__________________
Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR
Reply With Quote
  #103  
Old January 17th, 2018, 02:42 PM
brianbthompson brianbthompson is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2017
Location: California
Posts: 13
Error on adding new IR Button

Hi, I'm trying to add a new command on the IR Devices page for my air conditioner. Learning works fine in ilearn, and when I copy the learned code to the IR Button Data Page, I Get an error saying

"Unable to add IR button due to an unexpected error. Please check the HomeSeer logs for more information"

Here is the error in the log

1/17/2018 12:24:24 PM...Error~~!~~System.Data.SQLite.SQLiteException
1/17/2018 12:24:24 PM...Error~~!~~System.Data.SQLite.SQLiteException (0x80004005): constraint failed
columns uuid, module, irbutton are not unique
at System.Data.SQLite.SQLite3.Reset(SQLiteStatement stmt)
at System.Data.SQLite.SQLite3.Step(SQLiteStatement stmt)
at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader.NextResult()
at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader..ctor(SQLiteCommand cmd, CommandBehavior behave)
at System.Data.SQLite.SQLiteCommand.ExecuteReader(CommandBehavi or behavior)
at System.Data.SQLite.SQLiteCommand.ExecuteScalar()
at HSPI_ULTRAGCIR3.hspi_plugin.InsertGCIRData(String GCDeviceIndex, String strIRButton, String strIRData, Boolean bIRTriggerPattern)

Please advise on how to get it working. I'm running on Homeseer HS3 Pro with windows 7 x64, and the latest version of the plugin. I have tested with both a Global Cache GC-100, and a Global Cache IP2IR. Neither work. Please help, and Thanks.
Reply With Quote
  #104  
Old January 17th, 2018, 10:05 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,746
Quote:
Originally Posted by brianbthompson View Post
Hi, I'm trying to add a new command on the IR Devices page for my air conditioner. Learning works fine in ilearn, and when I copy the learned code to the IR Button Data Page, I Get an error saying

"Unable to add IR button due to an unexpected error. Please check the HomeSeer logs for more information"

Here is the error in the log

1/17/2018 12:24:24 PM...Error~~!~~System.Data.SQLite.SQLiteException
1/17/2018 12:24:24 PM...Error~~!~~System.Data.SQLite.SQLiteException (0x80004005): constraint failed
columns uuid, module, irbutton are not unique
at System.Data.SQLite.SQLite3.Reset(SQLiteStatement stmt)
at System.Data.SQLite.SQLite3.Step(SQLiteStatement stmt)
at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader.NextResult()
at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader..ctor(SQLiteCommand cmd, CommandBehavior behave)
at System.Data.SQLite.SQLiteCommand.ExecuteReader(CommandBehavi or behavior)
at System.Data.SQLite.SQLiteCommand.ExecuteScalar()
at HSPI_ULTRAGCIR3.hspi_plugin.InsertGCIRData(String GCDeviceIndex, String strIRButton, String strIRData, Boolean bIRTriggerPattern)

Please advise on how to get it working. I'm running on Homeseer HS3 Pro with windows 7 x64, and the latest version of the plugin. I have tested with both a Global Cache GC-100, and a Global Cache IP2IR. Neither work. Please help, and Thanks.
The Error indicates you're trying to add an IR button with the same name as another button associated to the Global Cache Device. Have you tried changing the button name to see if it accepts the input?

If it still does not work, please post the button name and the IR data here so I can try to duplicate the issue.

Regards,
Ultrajones
Reply With Quote
  #105  
Old January 18th, 2018, 12:15 PM
brianbthompson brianbthompson is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2017
Location: California
Posts: 13
I've tried adding different button names, but that generates an error
"A System Error Has occurred" when trying to add the button.
Here is an example of my captured AC Code from Ilearn

Code:
sendir,1:1,1,38580,1,1,
23,692,112,345,
 18,20,18,58,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,57,19,19,19,19,19,57,19,19,19,19,19,58,18,58,19,57,19,57,19,57,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,20,18,20,18,20,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,20,18,20,18,20,19,19,19,57,19,57,19,57,19,57,19,115,111,345,
 19,57,19,19,19,19,19,19,19,19,19,20,18,20,18,20,19,19,19,57,19,19,19,19,19,57,19,19,19,57,19,57,19,19,19,57,19,57,19,58,18,58,19,57,19,57,19,57,19,57,19,19,19,19,19,19,19,57,19,57,19,57,19,20,18,20,18,20,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,19,57,19,57,19,19,19,19,19,57,19,57,19,19,19,20,18,20,18,20,19,19,19,19,19,19,19,57,19,57,19,57,19,57,19,4938
 
I've simply named this button AC Test

Another thing to point out is that if I close out of the "create new entry" window, even though it receives the "A system error has occurred" it shows the button is added, if I refresh the page. However if I go and test the button nothing happens. I'm testing it with both my GC-100 and my IP2IR Learner and neither do anything when I run the button via IR Control. Neither the IR emitter nor the indicator light do anything.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Unable to check event trigger. Error encountered on line 65 of HSPI.HSPI.Devi fwgarnerjr DooCPUMonitor 4 July 30th, 2006 10:12 PM
Dim reports? Near76 Insteon Plug-in (Mark Sandler) 1 January 30th, 2006 09:35 AM
Ski Reports kevind Script & Plug-In Library 1 August 25th, 2005 10:32 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:35 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC