www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Ultra Scripts and Plug-Ins > UltraGCIR HSPI

UltraGCIR HSPI Discussion area for the UltraGCIR HSPI plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 5th, 2017, 07:02 PM
jogentry's Avatar
jogentry jogentry is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2015
Location: Indiana
Posts: 114
Thinking about getting gcir

I am thinking about getting an itach IR device to control my new fireplace and TV. Can this plug-in and the global cache device send two signals at once.? The fireplace requires that you push two buttons at the same time to start it.

Also can you use the JSON api with this plug-in? I have a custom ui that I use to control Homeseer.
__________________
HS3 Standard 3.0.258 - Z-wave, Insteon, XBMC, EasyTrigger
Current System:Cisco C220M3 ESXi 5.5 64GB RAM, Windows 7 64-bit

Fighting Lou Gehrig's disease one day at a time. I type with my eyes and can control my home thanks to HS3.
Technology is my cure.
Reply With Quote
  #2  
Old January 6th, 2017, 05:03 AM
NicolaiL's Avatar
NicolaiL NicolaiL is offline
Super Seer
 
Join Date: Mar 2002
Location: Herts, UK
Posts: 1,648
The iTach has three outputs so in theory you can. Not sure if the plug-in will actually send both commands simultaneously, that will be for Ultra to answer.

JSON can be used to control any device in HS. As IR devices (with UltraGCIR) are represented as devices that should be possible.
__________________
Nicolai L
Reply With Quote
  #3  
Old January 6th, 2017, 08:46 PM
BlairG's Avatar
BlairG BlairG is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2015
Location: Phx.Arizona
Posts: 375
The global cache also can learn IR codes by pointing your remote control at this little holes in the back of the IP2IR unit.

It might be possible to learn this code by using the learn mode and pushing both buttons at once as if you were sending the codes to your fireplace
__________________
Blair

HomeSeer: HS3 Pro 3.0.0.425
Hometroller S6 | Devices: 567 | Events: 191
Plug-Ins: Z-Wave .190 | HSTouch | RFXCOM | UltraRachio3
BLLAN | NetCAM | Global Cache Pro | Sonos | FitBit Seer | SDJ_Health
Reply With Quote
  #4  
Old January 6th, 2017, 08:52 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,746
My plug-in cannot send two codes at once. It a limitation of the hardware. You may want to reach out to the fireplace vendor to see if they can provide the combined IR code in HEX.

Regards,
Ultrajones
__________________
Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR
Reply With Quote
  #5  
Old January 6th, 2017, 09:05 PM
Mr_Resistor Mr_Resistor is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2010
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 389
It's very possible that the remote requires two buttons for safety (to prevent accidental on) but only sends one IR code.
__________________
My home is smarter than your honor roll student.
Reply With Quote
  #6  
Old January 6th, 2017, 09:08 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,746
Quote:
Originally Posted by jfryhling View Post
It's very possible that the remote requires two buttons for safety (to prevent accidental on) but only sends one IR code.
Good point
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin not seeing GCIR devices donstephens UltraGCIR HSPI 2 November 26th, 2016 04:14 PM
Cannot get GCIR plug-in to trigger events hitechee Global Cache IR Reciever 3 February 8th, 2012 12:44 PM
GCIR plugin seems unresponsive thedishking Global Cache IR Reciever 2 February 16th, 2009 03:26 PM
Need help thinking this through sacarino Programming with HomeSeer 9 December 14th, 2004 01:27 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:19 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC