www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > JowiHue Plug-In

JowiHue Plug-In Discussion area for JowiHue plug-in by W.Vuyk

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #181  
Old March 6th, 2018, 09:43 AM
mloebl's Avatar
mloebl mloebl is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern, MA
Posts: 807
Quote:
Originally Posted by w.vuyk View Post
Battery for Hue was already enabled, for Xiaomi it will be reported in the release that should become available pretty soon now.

Wim
Awesome, thanks!!!!
Reply With Quote
  #182  
Old March 8th, 2018, 03:32 AM
Michelob Michelob is offline
Seer Plus
 
Join Date: Nov 2017
Location: Belgium
Posts: 98
Maybe today is Christmas, as 2.0.2 is announced on the sticky ?

Reply With Quote
  #183  
Old March 9th, 2018, 07:38 PM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Checkbox

As of now the new release, 2.0.2.0 should be available.

Thanks all who supported me by testing the beta's!
__________________
-- Wim

Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts
Reply With Quote
  #184  
Old March 10th, 2018, 03:21 AM
Michelob Michelob is offline
Seer Plus
 
Join Date: Nov 2017
Location: Belgium
Posts: 98
I just installed it now. Eveything is fine. Congratulations Wim for that major release !

Michel
Reply With Quote
  #185  
Old March 10th, 2018, 08:02 AM
racerfern racerfern is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2016
Location: NY, USA
Posts: 845
Batteries! And they were created in the group properly except for the small motion sensor.

The small motion sensor shows lux and motion but not grouped. I also can't find battery info or temperature info. The Phoscon app shows temperature.

I'm eagerly awaiting my next shipment with fire alarm, gas alarm, water sensor and more small motion sensors.

Thank you for your awesome efforts. This makes HA and HS3 much more powerful, easy to use and a lot less expensive.
Attached Images
  
Reply With Quote
  #186  
Old March 10th, 2018, 08:10 AM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
racerfern,

I did not know this device also had a light sensor.... Guess I now know
There is no seperate light device for the light sensor created here?
I am here also expecting some devices coming in, including the light sensor. I hope to receive it next week or so, I will then check on it ok?

Wim
Reply With Quote
  #187  
Old March 10th, 2018, 08:36 AM
racerfern racerfern is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2016
Location: NY, USA
Posts: 845
That's fine, I knew it had a light sensor, I didn't know it had a temperature sensor. However now that I think about it, it must have temperature, that's how motion sensors work.

Patiently waiting for my package as you wait for yours.
Reply With Quote
  #188  
Old March 10th, 2018, 05:16 PM
bdickhaus's Avatar
bdickhaus bdickhaus is offline
Super Seer
 
Join Date: Feb 2002
Location: Miami, FL
Posts: 2,091
There are two sensors defined in the REST API for this device. The plugin created two distinct devices.
Code:
    "15": {
      "config": {
        "battery": 100,
        "on": true,
        "reachable": true,
        "temperature": 2300,
        "tholddark": 12000,
        "tholdoffset": 7000
      },
      "ep": 1,
      "etag": "fdd9e1600965322c3b177d13ed56b280",
      "manufacturername": "LUMI",
      "modelid": "lumi.sensor_motion.aq2",
      "name": "bbrleveleast",
      "state": {
        "dark": false,
        "daylight": false,
        "lastupdated": "2018-03-10T21:04:41",
        "lightlevel": 13011,
        "lux": 20
      },
      "type": "ZHALightLevel",
      "uniqueid": "00:15:8d:00:01:e0:a7:8e-01-0400"
    },

    "17": {
      "config": {
        "battery": 100,
        "duration": 60,
        "on": true,
        "reachable": true,
        "temperature": 2300
      },
      "ep": 1,
      "etag": "fdd9e1600965322c3b177d13ed56b280",
      "manufacturername": "LUMI",
      "modelid": "lumi.sensor_motion.aq2",
      "name": "bbrmotioneast",
      "state": {
        "lastupdated": "2018-03-10T21:04:41",
        "presence": true
      },
      "type": "ZHAPresence",
      "uniqueid": "00:15:8d:00:01:e0:a7:8e-01-0406"
    }
Reply With Quote
  #189  
Old March 10th, 2018, 07:00 PM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Seeing this, indeed there is no temperature device created . All Xiaomi devices seem to report temperature, but most are quite unreliable. Even the cubes do report temperature.
deCONZ does report the reliable temperatures as ZHATemperature and the others are reported through the config sections. The plugin ignores these as you cannot rely on them in any way.

Wim
Reply With Quote
  #190  
Old March 11th, 2018, 03:25 AM
theendisnye theendisnye is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2014
Location: uk
Posts: 147
I have two different motion sensors both look similar; one has a light sensor and the other does not appear to. Neither seem to have the batteries showing the one with the light sensor correctly shows up My light sensor is not showingLux it shows a numeric value of up to 5 digits

Steve
Reply With Quote
  #191  
Old March 11th, 2018, 02:43 PM
cowinger cowinger is offline
Seer Master
 
Join Date: Mar 2017
Location: Colorado
Posts: 693
Quote:
Originally Posted by theendisnye View Post
I have two different motion sensors both look similar; one has a light sensor and the other does not appear to. Neither seem to have the batteries showing the one with the light sensor correctly shows up My light sensor is not showingLux it shows a numeric value of up to 5 digits

Steve
You can try selecting the top box under the Miscellaneous tab in Jowihue. That will convert the 5 digit (values are from 0 to 51000) to lux. Takes a few minutes to convert.
Reply With Quote
  #192  
Old March 11th, 2018, 02:47 PM
theendisnye theendisnye is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2014
Location: uk
Posts: 147
Thanks for that it seems to work fine.

Steve

Quote:
Originally Posted by cowinger View Post
You can try selecting the top box under the Miscellaneous tab in Jowihue. That will convert the 5 digit (values are from 0 to 51000) to lux. Takes a few minutes to convert.
Reply With Quote
  #193  
Old March 12th, 2018, 03:19 PM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Quote:
Originally Posted by theendisnye View Post
I have two different motion sensors both look similar; one has a light sensor and the other does not appear to. Neither seem to have the batteries showing the one with the light sensor correctly shows up My light sensor is not showingLux it shows a numeric value of up to 5 digits

Steve
Steve,

If you go to the properties/Jowihue tab of the sensors, are the modelid's the same as well? Xiaomi devices come in different releases (ending .aq, .aq2 etc.) They might be different on that area?

Wim
Reply With Quote
  #194  
Old March 30th, 2018, 11:13 AM
nunoary nunoary is offline
Seer
 
Join Date: Nov 2015
Location: Portugal
Posts: 42
Xiaomi Smart Plug

Hi,

Trying to include a Xiaomi smart plug. In deCONZ it appears as a light like it should, so i thing that's working fine.

On the device page only appears two devices, and separately, the consumption (kWH) and Power (W). I thing it's missing the control on/off device.

In log i get an constant error:
JowiHue Error: (AddLight)::Column 'Modelid' does not allow nulls.


JowiHue Device Tab

ZHAConsumption

**************************** Object info *****************************
{
"ep": 3,
"etag": "ce3e288adb3f82b59197190946b49551",
"state": {
"lastupdated": "none"
},
"config": {
"on": true,
"battery": 100,
"reachable": true
},
"name": "Consumption 22",
"type": "ZHAConsumption",
"modelid": "lumi.plug",
"manufacturername": "LUMI",
"swversion": "02-28-2017",
"uniqueid": "00:15:8d:00:01:da:d4:c4-03-000c"
}
************************* End Object info ***************************




ZHAPower

**************************** Object info *****************************
{
"ep": 2,
"etag": "ce3e288adb3f82b59197190946b49551",
"state": {
"lastupdated": "none"
},
"config": {
"on": true,
"battery": 100,
"reachable": true
},
"name": "Power 21",
"type": "ZHAPower",
"modelid": "lumi.plug",
"manufacturername": "LUMI",
"swversion": "02-28-2017",
"uniqueid": "00:15:8d:00:01:da:d4:c4-02-000c"
}
************************* End Object info ************************

Nuno
Reply With Quote
  #195  
Old March 30th, 2018, 02:49 PM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Nuno,

I will have to look into this. i received one this week, but did not try it yet. Will be trying it next week, this weekend is already overbooked

Wim
Reply With Quote
  #196  
Old March 30th, 2018, 03:15 PM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Quote:
Originally Posted by racerfern View Post
That's fine, I knew it had a light sensor, I didn't know it had a temperature sensor. However now that I think about it, it must have temperature, that's how motion sensors work.

Patiently waiting for my package as you wait for yours.
Racerfern,

With version 2.0.2.1 the motion sensor should join with the light sensor. I tried to create it so it would join them dynamically, if this does not work, stop the plugin, delete the light device and start the plugin again. Let me know how it goes?

Wim
Reply With Quote
  #197  
Old March 30th, 2018, 05:52 PM
racerfern racerfern is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2016
Location: NY, USA
Posts: 845
Will do, waiting for the update to hit the shelves.
Reply With Quote
  #198  
Old March 31st, 2018, 09:53 AM
nunoary nunoary is offline
Seer
 
Join Date: Nov 2015
Location: Portugal
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by w.vuyk View Post
Nuno,

I will have to look into this. i received one this week, but did not try it yet. Will be trying it next week, this weekend is already overbooked

Wim
Thank's Wim,

That's great. Have a nice weekend

Nuno
Reply With Quote
  #199  
Old March 31st, 2018, 07:08 PM
racerfern racerfern is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2016
Location: NY, USA
Posts: 845
Wim,

The motion sensors are grouped very nicely. Motion, battery and light. Thank you.

I'm still hoping for more information for the smoke detector.

Also the CH4 detector still does not show up at all.

But I am patient.
Reply With Quote
  #200  
Old April 1st, 2018, 08:33 AM
w.vuyk's Avatar
w.vuyk w.vuyk is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,826
Racerfern,

I have not seen changes on github yet regarding the gas sensor. we just have wait for changes I guess. I am at loss with the "CH4 detector"? What kind of detector is this?

Wim
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beta JowiHue: adding support for RaspBee and ConBee gateway w.vuyk JowiHue Plug-In 207 February 4th, 2018 03:35 AM
Beta JowiHue: combining on/off with Bright devices w.vuyk JowiHue Plug-In 27 July 19th, 2016 07:15 AM
JowiHue Beta 1.0.6.11 (Philips Hue Bridge V2 (Homekit)) w.vuyk JowiHue Plug-In 54 January 29th, 2016 02:33 PM
JowiHue beta release 1.0.4.8 for Linux w.vuyk JowiHue Plug-In 9 November 25th, 2014 01:45 PM
JowiHue Philips Hue control beta now available w.vuyk HS3 Plug-In Development 223 September 17th, 2014 02:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:35 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC