www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > Insteon Plug-in (Mark Sandler)

Insteon Plug-in (Mark Sandler) Discussions related to Mark Sandler's 3rd parth plug-in for controlling Insteon devices via Smarthome's PLM interfaces (the 2412 & 2413 series controllers)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 12th, 2013, 11:48 PM
Aussie Mate Aussie Mate is offline
Seer Plus
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 84
Insteon Hub support

I am very new to HS and I am looking at using HS2 with the new Insteon Hub (2242-522). I am wondering if HS2 & this plugin will work with this new product?
My current setup is all x10 modules and I use mostly extended codes to contro them.
Does your plugin also support x10 comannds (including extended or soft start) or will I need to continue to use my CM11a?
Reply With Quote
  #2  
Old February 13th, 2013, 09:53 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 37,021
Do a search on Insteon Hub and it will show a thread that is discussing how well this is working with HomeSeer.
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old February 13th, 2013, 10:05 AM
mnsandler's Avatar
mnsandler mnsandler is online now
Insteon Overlord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia
Posts: 10,634
Quote:
Originally Posted by Aussie Mate View Post
I am very new to HS and I am looking at using HS2 with the new Insteon Hub (2242-522). I am wondering if HS2 & this plugin will work with this new product?
My current setup is all x10 modules and I use mostly extended codes to contro them.
Does your plugin also support x10 comannds (including extended or soft start) or will I need to continue to use my CM11a?
the latest beta plugin support the insteon hub.

I would need an example of an x10 extended codes cmd seq to know for sure if the plugin supports it. That said, if you are happy with the CM11a, i'm not sure i would switch to the hub just for x10.

the primary benefit of the hub is network based on control of insteon devices.

You can run the cm11a plugin and the insteon plugin side by side
__________________
Mark

HS3 Pro 3.0.0.368
Hardware: Insteon Serial PLM | Vista Alarm 20P with AD2USB | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
Plugins: Insteon 3.0.6.23 (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | Jon00 Charting
Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory
Reply With Quote
  #4  
Old February 13th, 2013, 07:13 PM
Aussie Mate Aussie Mate is offline
Seer Plus
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 84
Thanks for the information, sorry - I wasn’t clear - I am looking at installing some Insteon lighting module to replace a couple of the x10 modules with Insteon to help improve the reliability and speed of operation. The 240v Insteon products have only just been released here in Australia.fficeffice" />>>
I didn’t know if I could continue to use the CM11 plus the Insteon plugin at the same time however you have answered that question.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:03 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC