www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer IFTTT Channel Integration

HomeSeer IFTTT Channel Integration General Discussion of HomeSeer's IFTTT Channel

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 11th, 2017, 09:41 AM
Ramymounir Ramymounir is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2015
Location: Egypt
Posts: 201
error in log

i keep getting this in the logevery 30 seconds .. not sure why

Feb-11 4:40:10 PM IFTTT ERROR System.ArgumentOutOfRangeException: Value should match pattern '\A(?/(.|[\r\n])*)?|(ns:[0-9]+(/.*)?))\z' Parameter name: path at Microsoft.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSu ccess(Task task) at Microsoft.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSucc ess(Task task) at HSPI_IFTTT.FolderMonitoring.d__14.MoveNext()
Reply With Quote
  #2  
Old February 11th, 2017, 10:12 AM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is online now
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 5,764
This looks to be an error with spud's IFTTT plugin, not the native HS IFTTT integration, so you may want to post it in the forum for his plugin to ensure he sees your post.

Cheers
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.311 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1926 Devices, 916 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.102 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #3  
Old February 11th, 2017, 12:15 PM
Ramymounir Ramymounir is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2015
Location: Egypt
Posts: 201
yes my mistake

so it possible to integrate IFTTT with homeseer without the plugin?
Reply With Quote
  #4  
Old February 11th, 2017, 12:20 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is online now
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 5,764
Quote:
Originally Posted by Ramymounir View Post
yes my mistake

so it possible to integrate IFTTT with homeseer without the plugin?
Yes, there's a HS channel on IFTTT. You need to enable json and activate the MyHS service.

Cheers
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.311 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1926 Devices, 916 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.102 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #5  
Old February 11th, 2017, 07:11 PM
Ramymounir Ramymounir is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2015
Location: Egypt
Posts: 201
Sorry i have no knowledge in this matter.. how do i enable json and how to enable the HS service
Reply With Quote
  #6  
Old February 11th, 2017, 07:23 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is online now
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 5,764
http://www.homeseer.com/ifttt.html
__________________
HS3Pro 3.0.0.311 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1926 Devices, 916 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.102 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #7  
Old February 12th, 2017, 07:36 PM
Ramymounir Ramymounir is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2015
Location: Egypt
Posts: 201
thanks for the link...

what did you mean by enable json i see this word in a lot of posts.. it wasn't in link with the steps you sent me
Reply With Quote
  #8  
Old February 12th, 2017, 07:43 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is online now
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 5,764
Under Tools - Setup and then the Network tab, the following settings are available:

Name:  Untitled.png
Views: 14
Size:  12.7 KB

On the devices that you want to make available to IFTTT, you need to go to the Status-Graphics tab for them, and pick Control Use values for them:

Name:  Untitled2.png
Views: 14
Size:  61.1 KB

Hope that helps.

Cheers
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.311 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1926 Devices, 916 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.102 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #9  
Old February 13th, 2017, 12:20 PM
Ramymounir Ramymounir is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2015
Location: Egypt
Posts: 201
in the case that the trigger is initiated by homeseer device the only 2 options available on ifttt.com are ( if a device is turned on) or (if a device is turned off) right?

while in case of Action : it can be anything

why is that?

I mean for example if i want an event that doesn't start with a device turns on or off what can i do?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
US Robotics modem error "Error in command AT+CPMS? : ERROR" jan.vanbezouw@gmail.com SMS Gateway (3P) 5 December 22nd, 2016 05:00 AM
Getting Error 8021 (Internal error retrieving device control block for the port) MasterMog WAF-AB8SS (3P) 6 September 16th, 2006 05:44 AM
8/15/2005 5:37:40 PM Error Error Sending email: 502 Error: command not implemented paul@thekaufs.com HS2 / HSPRO 0 August 15th, 2005 06:27 PM
Help with Error Message, Script error in file: CH and HW Control temp.txt 0: in line 0 nigelgiddings Script & Plug-In Development 1 August 2nd, 2002 04:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:16 AM.

Untitled Document
NEW!
New Products


Copyright HomeSeer Technologies, LLC