www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Hardware > HS-MS100+ Motion Sensor

HS-MS100+ Motion Sensor Forum for HomeSeer HS-MS100+ Motion Sensor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 26th, 2018, 09:12 PM
BigDaddy BigDaddy is offline
Seer
 
Join Date: Nov 2017
Location: Indiana
Posts: 10
Struggling to get MS100+ working

I am struggling to get new MS100+ Sensor to connect to SEL.

Steps so far:

Upgraded z-wave to 3.0.1.184 (as recommend by others having challenge)

Have removed sensor and add 3 times. Consistent results. Did non-secure inclusion.

I see Root Device
Home Security
Battery.

When I try to connect in any way, I get: "Failed getting InterfaceStatus from Z-Wave - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed".

It does show blue light and motion for the first minute. Then no light. I have tried battery only, and connecting by micro usb.


Any ideas? Next step is to return as bad and try again.

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old January 26th, 2018, 10:33 PM
BlueOceanIT's Avatar
BlueOceanIT BlueOceanIT is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2016
Location: BC
Posts: 6
I had no problem for the first 2 MS100+ then the 3rd I had same issue (at 3.0.1.130), but it eventually added in non secure mode after a few more tries.
Reply With Quote
  #3  
Old January 26th, 2018, 11:56 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 37,035
How far is the hardware from your Z-Wave interface when adding it?
__________________
-Rupp
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Homeseer HS-MS100+ Issues - Solved! scooter HS-MS100+ Motion Sensor 8 February 19th, 2018 09:50 PM
Struggling with WiFi HME HomeTroller Zee 7 February 2nd, 2016 11:42 PM
Struggling with UltraECM3 scott12v UltraECM HSPI 9 January 13th, 2014 01:06 PM
Struggling with Example script rsa Sage Media Center Control 4 February 22nd, 2012 11:31 PM
Struggling to install simonog HSTV 7 March 20th, 2006 11:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:13 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC