www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Software > MyHS Remote Access Service

MyHS Remote Access Service Discussions regarding myHomeSeer Remote Access Service

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 8th, 2018, 02:59 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,049
HSTouch can't connect through myhs via vpn

When I'm away from home HSTouch won't connect via myhs if my V PN software is running. I can however connect to my system through myhs on the same device using a browser. Any thoughts?
__________________
Quote:
Originally Posted by rprade View Post
There is no rhyme or reason to the anarchy a defective Z-Wave device can cause
Reply With Quote
  #2  
Old February 8th, 2018, 03:33 PM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,468
It might be a DNS issue from your VPN. Can you try to ping myhs when your VPN is active?
__________________

HS3Pro Running on a Raspberry Pi2 (Raspbian)
64 Z-Wave Nodes, 162 Events, 293 Devices
UPB modules via OMNI plugin/panel
Plugins: Z-Wave, BLRF, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler
Reply With Quote
  #3  
Old February 8th, 2018, 03:41 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,049
Well, like I said, I can access my system through the web interface with the VPN on. I'm not even sure how to ping anything from an Android device.
Reply With Quote
  #4  
Old February 8th, 2018, 04:21 PM
mrhappy mrhappy is offline
OverSeer
 
Join Date: Nov 2007
Location: W.Mids, UK
Posts: 7,300
Quote:
Originally Posted by S-F View Post
Well, like I said, I can access my system through the web interface with the VPN on. I'm not even sure how to ping anything from an Android device.
With HSTouch using port 10200 that could it be that port may not be available on the VPN? You could try changing HSTouch to a known (think the option is in the HS settings if it is not an INI file setting) open port see if that connects.
Reply With Quote
  #5  
Old February 8th, 2018, 04:36 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,049
I'll try changing the port but I'm not sure if it will help because I'm using myhs. Honestly I have no idea.
Reply With Quote
  #6  
Old February 8th, 2018, 04:48 PM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,141
What client VPN software are you running on your Phone (Android?) and what server VPN software are you running at home?

and

What Internet browser are you running on your phone?
__________________
- Pete

Automator

HS3 Pro & Lite Edition Beta 3.0.0.435

HS3 Wintel Touch | Ubuntu 16.04 64 bit | Oracle Windows Virtual Box ==> for Wintel only SAPI and HS3 plugins | Speech - Microsoft SAPI - Neospeech - Amazon Echo | Hardware | Haswell Intel iSeries 3 - 16Gb | Pine64 - 2Gb computers | Openpeak Intel Atom SoC tabletop touchscreens (15 HS tabletop tablets) | Touchscreens - Windows embedded POE connected |Light switches - X10,UPB, ZWave and Zigbee | Firewall - PFSense - 2 WAN plus 4 LAN interfaces | Network - Gb managed switches / POE WAP(s) | CCTV - Zoneminder IPHD cams - variety | Audio - Russound - AB8SS | Security - Leviton HAI Omni Pro 2 | Weather - Davis Vantage Vue - MeteoStick - WeeWx | 1-Wire - AAG, Midon and HB | OWFS - Mosquitto - Node Red - Python - RPi Stretch - OpenWRT
Reply With Quote
  #7  
Old February 8th, 2018, 04:50 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,049
Private Internet Access on the phone and at home.
Reply With Quote
  #8  
Old February 8th, 2018, 06:01 PM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,141
Does it work on your phone at home when you are connected to your wireless network?

I would open a support ticket with Private Internet Access as the phone client should work fine with the service as it talks only via one port.

You should not have to do anything on your end.

Last edited by Pete; February 8th, 2018 at 07:10 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old February 8th, 2018, 07:27 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,049
It works fine at home on W-Fi. Oddly EgiGeoZone doesn't communicate with HS when the VPN is on as well. I'm discussing that one with the developer. Backitude works just fine though. It's odd.
Reply With Quote
  #10  
Old February 9th, 2018, 08:52 AM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,141
Not sure what telco you are using for your cell phone(s) there. Here in the Midwest T-Mobile is massaging the transport for their customers. I get messages from the T-Mobile Barracuda firewalls relating to my Homeseer 3 text messages here.

Odd for me as the source here is Homeseer and that never changes. I do not utilize myhomeseer dot com here.

That said I use IPSec VPN on a wireless client using the Mobile shared wireless and do not have issues with it. That is different though than using a VPN service.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to Connect thru MyHS JimSpy HS3Touch Clients - Android 4 January 27th, 2018 10:29 PM
Help! HS3Touch can't connect using MyHS randman HS3Touch Clients - Apple IOS 13 January 19th, 2018 12:22 AM
How to setup to connect with myhs kenrad ImperiHome Plug-in (3P) 6 March 26th, 2017 10:34 PM
New To MyHS-Connect With Login Problem JosephQHughes HomeSeer DNS Service 1 June 18th, 2015 09:19 PM
Can not connect to myHS via HSTouch RBernier MyHS Remote Access Service 4 January 30th, 2015 03:13 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:54 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC