www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > User Interface Plug-ins > User Interface Discussion > ImperiHome Plug-in (3P)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 18th, 2016, 02:11 AM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
Fibaro RGB module

Can someone please confirm that a Fibaro RGB module works in IH, and shows up (as one option) as a color wheel in the dashboard view of IH?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old November 18th, 2016, 07:55 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
RGB lights are not supported yet in the plugin, but it's on my TODO list.
Reply With Quote
  #3  
Old November 18th, 2016, 10:49 AM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
oh... the top I hope. I use this a lot :-)

any work arounds? does it at least show up as a light switch with no color control?

Otherwise, guess I can invoke as a scene and turn on/off that way?

any other creative ideas appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old May 10th, 2017, 10:48 AM
kewlrobd kewlrobd is offline
Seer
 
Join Date: Apr 2017
Location: TX
Posts: 18
Any ETA as to when RGB will be supported? I have a Fibraro RGBW device. I am currently controlling it with scenes but would love to add the color wheel like I used to do via my Vera.
Reply With Quote
  #5  
Old May 31st, 2017, 02:25 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
I'm working on RGB light support.
I don't have any Fibaro RGB light to test with so I would need someone to send me screenshots of how one of these light is represented in HomeSeer. One screenshot of the HS devices, and one screenshot of the "Status Graphics" tab for each of the device.

Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old June 24th, 2017, 10:36 AM
rmohsen rmohsen is offline
Seer
 
Join Date: May 2016
Location: Egypt
Posts: 69
Hello spud

Trying to upload but it's bot working , how can I email them?

there are 5 switch multilevel , I uploaded screenshot of 1 only , but they are all the same

Thanks
Rami
Reply With Quote
  #7  
Old June 24th, 2017, 11:58 AM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
Awesome spud,

One thing to note is that HS creates a ton of devices, but only a few are needed likely in imperihome. The way it was exposed in Vera was a color wheel you could drag you finger around, a dimmer and I think on/off.

Ill try to send you a pic of the device screen on HS and a IH shot if I still have one.

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old June 24th, 2017, 12:46 PM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
Quote:
Originally Posted by Tomgru View Post
Awesome spud,

One thing to note is that HS creates a ton of devices, but only a few are needed likely in imperihome. The way it was exposed in Vera was a color wheel you could drag you finger around, a dimmer and I think on/off.

Ill try to send you a pic of the device screen on HS and a IH shot if I still have one.

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
Couple of screen shots that may help. the second one is if you want to pick "custom color".
Attached Images
  
Reply With Quote
  #9  
Old June 24th, 2017, 12:51 PM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
only IH shot i could find.
Attached Images
  
Reply With Quote
  #10  
Old July 9th, 2017, 01:15 PM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
Spud, did this help at all?
Reply With Quote
  #11  
Old July 9th, 2017, 01:42 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
I'm on vacation until next tuesday. I will have a look at this when I'm back.
Sorry for the delay.
Reply With Quote
  #12  
Old July 25th, 2017, 11:23 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
In version 3.0.0.21 of the plugin (available in the Beta section of the updater) I have added support for RGB lights.

There is a new "RGB Lights" tab in the Config page, from which you can add your RGB lights.
In order to support as many RGB lights type as possible you have to choose the color model used (RGB, HSL, HSV) and then map devices accordingly.

Name:  rgblight.png
Views: 202
Size:  39.5 KB

My tests have been very limited so far, so please provide feedback and post trace logs if you have any problems. Thanks
Reply With Quote
  #13  
Old July 25th, 2017, 12:56 PM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
Thanks Spud. Out of town till Sunday - will try immediately when i get back.

i did install remotely... will take some trial and error on mapping devices, since (at least the Fibaro) creates so many children :-)
Reply With Quote
  #14  
Old July 26th, 2017, 02:34 PM
integlikewhoa integlikewhoa is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2015
Location: California
Posts: 1,263
Spud,

I'm using the "Milight" and my plugin creates 3 devices per unit

Color: 1-255
Control: Off, white, color or rotating disco
Dimming: 0 (off) 1-99 (dim) 100 (on)

I also have them on a separate on/off switch to kill power to the unit. (that maybe a separate deal or dealt with on some event later)

But RGB doesn't fit me
what does HSL and HSV do? Which is right for me?

Thanks,
Attached Images
 
Reply With Quote
  #15  
Old July 26th, 2017, 03:03 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
Quote:
Originally Posted by integlikewhoa View Post
Spud,

I'm using the "Milight" and my plugin creates 3 devices per unit

Color: 1-255
Control: Off, white, color or rotating disco
Dimming: 0 (off) 1-99 (dim) 100 (on)

I also have them on a separate on/off switch to kill power to the unit. (that maybe a separate deal or dealt with on some event later)

But RGB doesn't fit me
what does HSL and HSV do? Which is right for me?

Thanks,
HSL and HSV are the two most common cylindrical-coordinate representations of points in an RGB color model.
https://en.wikipedia.org/wiki/HSL_and_HSV

Right now none is right for you because Milight does not use any standard color model. To add it to the plugin I would need a table mapping the MiLight 1-255 color values to another color system, but I can't find that.
Reply With Quote
  #16  
Old July 26th, 2017, 03:12 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
after some more thoughts, maybe you could try this: select HSL, map the Hue component to your 1-255 color device, and the Lightness component to your Dim device, then create a virtual Saturation device which would have a 1-100 control/status range and which would always be set to 100.

Let me know how it goes.
Reply With Quote
  #17  
Old July 26th, 2017, 03:25 PM
integlikewhoa integlikewhoa is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2015
Location: California
Posts: 1,263
Quote:
Originally Posted by spud View Post
Let me know how it goes.
So far It's not going so well. I'm not new to imperihome or your plugin. But for some reason I can't get my newly created RGB device to show up in the app when trying to add it.

I created the device in your plugin I made the name "Test RGBW" and made a new group called "RGBW" so I could find it in the app.

I rebuild the cache on the pluing and reload on my phone and close and restart the app, I found the new group or room "rgbw" but it says zero devices in it and nothing for me to select.

What am I missing? How do we add a RGB device in the app?
Reply With Quote
  #18  
Old July 26th, 2017, 04:10 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
Quote:
Originally Posted by integlikewhoa View Post
So far It's not going so well. I'm not new to imperihome or your plugin. But for some reason I can't get my newly created RGB device to show up in the app when trying to add it.

I created the device in your plugin I made the name "Test RGBW" and made a new group called "RGBW" so I could find it in the app.

I rebuild the cache on the pluing and reload on my phone and close and restart the app, I found the new group or room "rgbw" but it says zero devices in it and nothing for me to select.

What am I missing? How do we add a RGB device in the app?
Have you selected a On/Off device in the device mapping column? you may need to do that.
If that's not the problem, try to see if the device is sent to the app in the trace logs.
Reply With Quote
  #19  
Old July 26th, 2017, 04:38 PM
integlikewhoa integlikewhoa is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2015
Location: California
Posts: 1,263
Quote:
Originally Posted by spud View Post
Have you selected a On/Off device in the device mapping column? you may need to do that.
If that's not the problem, try to see if the device is sent to the app in the trace logs.
Will do. I have a device in the on/off (even tried that switch that I have light plugged into) and that didn't help. I'll try the trace log next.
Reply With Quote
  #20  
Old July 30th, 2017, 02:10 PM
Tomgru Tomgru is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 688
close...

Hi spud... tried this today and it's close!!!

I have no white... (FYI) channel.

See pic for configuration. I dimming selected, and the same option for each - the main RGB (fibaro) module. In the dashboard, I can turn on/off, and dim from this device.

when I create it in IH, I have the color wheel, and two sliders. Left slider seems to change the color depth (if that makes sense)... from deep to more white.

Right slider I believe is the overall dimmer. but it doesn't do anything when I move it within IH. HOWEVER, it I adjust the dim level directly in HS, the slider reacts within IH ... so it shows correct status from HS to IH, but doesn't adjust from IH to HS.

Make sense?
Attached Images
 

Last edited by Tomgru; July 31st, 2017 at 10:11 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fibaro Universal module gd1210 HomeSeer Z-Wave Plug-in 4 October 4th, 2016 11:38 PM
Fibaro RGB-module: "Green", "Blue" buttons controls almost entire house! Moskus HomeSeer Z-Wave Plug-in 1 August 21st, 2016 04:57 AM
Fibaro RGBW module U5tabil HomeSeer Z-Wave Plug-in 4 April 21st, 2015 10:54 AM
Including Fibaro dimmer module stuhlej Lighting & Primary Technology Discussion 17 January 17th, 2015 09:06 AM
Random associations on fibaro rgbw module bartbakels Lighting & Primary Technology Discussion 1 January 29th, 2014 04:56 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:14 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC