www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Telephone,Text and Email Plug-ins > Telephone,Text and Email Integration Discussion > SMS Gateway (3P)

SMS Gateway (3P) Discussions related to the SMS Gateway third party plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 12th, 2016, 03:35 AM
d2bysma d2bysma is offline
Viewer
 
Join Date: Jan 2016
Location: Sweden
Posts: 2
Error initializing modem

Hi,

Per beerygaz comment in another post, I purchased a Wavecom GSM modem as per below for use with the SMS Gateway:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-GSM-Mo...-/321736806447

I get errors when initializing the modem, see attached log file.

I am able to connect via Putty, and upon "ATZ" command get the wanted "OK" response.

I have tried multiple reboots, with the same errors.

I have HS3 version:3.0.0.208, running on Windows 7 64 bit
and SMS-gateway version: 3.3.3.32005
The unit is installed on COM6 as "Prolific USB-to-serial Comm Port", driver version 3.6.81.357. It shows up working correctly in the device manager.

I would appreciate any help to resolve this!

Kind regards
d2bysma (Mattias)
Attached Files
File Type: txt HSPI_SMSGW.log.txt (5.4 KB, 5 views)
Reply With Quote
  #2  
Old January 13th, 2016, 04:17 AM
beerygaz's Avatar
beerygaz beerygaz is offline
Super Seer
 
Join Date: Mar 2006
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 1,581
Can you try the following commands using PUTTY please and send me the output.

AT
ATZ
AT+GCAP
AT+CMEE=1

Then disconnect putty, make sure nothing is using the modem (no SMS software or other 3rd party tools) and restart the plugin please and tell me if you get the same error messages.

Gavin
__________________
Author of Highpeak Plugins
SMS-Gateway Plugin
Blue Iris Plugin
Paradox (Beta) Plugin
Modbus Plugin
Yamaha Plugin
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
error comm invalid port, gsm, sms, wavecom

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error when initializing plug in kenrad BLiTunes (3P) 15 December 24th, 2013 08:12 AM
TI103 Error Initializing redwards Lighting & Primary Technology Discussion 15 February 23rd, 2010 08:40 AM
Error Initializing Interface Grant mcsSprinklers 10 July 21st, 2009 07:07 PM
Error initializing MR26A JeffCharger HomeSeer General Discussion Area 1 July 28th, 2005 01:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:51 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC