www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > HomeSeer Insteon Plug-in

HomeSeer Insteon Plug-in Discussions related to HomeSeer's own Insteon Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 27th, 2014, 06:21 PM
kideon kideon is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2014
Location: virginia
Posts: 819
Power outage

Just sat through a power outage though homeseer remained operational on backup power. When power was restored the I stein plugin is showing no interface found though it is now receiving power. Is this a bug or an issue with the plm?
Reply With Quote
  #2  
Old December 27th, 2014, 06:30 PM
kideon kideon is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2014
Location: virginia
Posts: 819
Restarting the plugin fixed the problem. Is there a workaround?
Reply With Quote
  #3  
Old December 27th, 2014, 09:07 PM
mnsandler's Avatar
mnsandler mnsandler is offline
Insteon Overlord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia
Posts: 10,486
kideon,
the plugin doesn't understand what a power outage is so you must manage the process.

In general when the plugin can't communicate with the plm, an Insteon trigger will be fired: initially, Insteon "Interface stops responding", and then finally "interface crashes".

In order to start the plugin again, there is an action insteon "enable interface" that should restart comm with the plugin if everything else is good (ie power, etc)

so in general, when power is restored you can do fire the above action, or just restart hs completely depending on your needs.
__________________
Mark

HS3 Pro 3.0.0.368
Hardware: Insteon Serial PLM | Vista Alarm 20P with AD2USB | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
Plugins: Insteon 3.0.6.23 (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | Jon00 Charting
Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory
Reply With Quote
  #4  
Old December 29th, 2014, 10:08 AM
mnsandler's Avatar
mnsandler mnsandler is offline
Insteon Overlord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia
Posts: 10,486
Quote:
Originally Posted by mnsandler View Post
kideon,
the plugin doesn't understand what a power outage is so you must manage the process.

In general when the plugin can't communicate with the plm, an Insteon trigger will be fired: initially, Insteon "Interface stops responding", and then finally "interface crashes".

In order to start the plugin again, there is an action insteon "enable interface" that should restart comm with the plugin if everything else is good (ie power, etc)

so in general, when power is restored you can do fire the above action, or just restart hs completely depending on your needs.
my comments are only related to my plugin. didn't realize i was responding to a post in this forum.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Outage detection FlyBoyBob HomeTroller-SE 16 January 21st, 2015 01:16 PM
2413U Power Outage Issue kdlklm Insteon Plug-in (Mark Sandler) 6 December 19th, 2013 03:08 PM
power outage - best practices? completelyhis HomeSeer General Discussion Area 26 April 25th, 2008 03:00 PM
Power up sequence after power outage question RAM HomeSeer General Discussion Area 6 September 15th, 2006 07:47 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:02 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC