www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Pool Controller and Interface Plug-ins > Pool Controller and Interface Discussion > AquaConnect (3P)

AquaConnect (3P) Discussions related to the AquaConnect pool controller.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 30th, 2015, 07:52 PM
Mats2 Mats2 is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jul 2011
Location: Florida
Posts: 81
Problem reading solar sensor

Hi,

Lately, it seems the plug in is reporting a problem reading the solar temp even though the solar temp is being updated.
I get this in the log file every 5 minutes:

Apr-30 7:45:03 PM AquaConnect Info: Macro for for capturing solar sensor temperature did not get the Solar Sensor Display...Aborting this update
Apr-30 7:45:03 PM AquaConnect Thread is waiting 5 minutes for the next refresh interval...
Apr-30 7:45:03 PM AquaConnect Pool Outside Solar Temp - 66°F
Apr-30 7:45:03 PM AquaConnect Display = Air Sensor 74°F - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:02 PM AquaConnect Display = Water Sensor 74°F - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:02 PM AquaConnect Display = Cell Temp Sensor 81°F - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:01 PM AquaConnect Display = Flow Switch Flow - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:01 PM AquaConnect Display = pH 7.6 (Off)ORP 770 mV (Off) - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:00 PM AquaConnect Display = Instant Salt 0000 PPM[(+=save)] - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:45:00 PM AquaConnect Display = Chlorinator Off Percentage met - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:44:59 PM AquaConnect Display = Diagnostic Menu - Looking for Solar Sensor
Apr-30 7:44:59 PM AquaConnect Display = Timers Menu - Looking for Diagnostic Menu
Apr-30 7:44:58 PM AquaConnect Display = Maintenance Menu - Looking for Diagnostic Menu
Apr-30 7:44:58 PM AquaConnect Display = Settings Menu - Looking for Diagnostic Menu
Apr-30 7:44:57 PM AquaConnect Pool Outside Air Temp - 74°F
Apr-30 7:44:57 PM AquaConnect Display = Air Temp 75°F - Looking for Diagnostic Menu
Apr-30 7:44:56 PM AquaConnect Pool Outside Pool Temp - 74°F
Apr-30 7:44:56 PM AquaConnect Pool Outside Pool Temp - 75°F
Apr-30 7:44:51 PM AquaConnect Thread is launching solar sensor capture


It seems to have started when we got a "Sense and dispense" auto pH unit installed.

Nothing serious but wonder if this can be fixed?
(thinking that maybe some other update/upgrade to pool system could break it)

thanks
Mats
Reply With Quote
  #2  
Old May 1st, 2015, 12:07 PM
Mister2t Mister2t is offline
Seer Plus
 
Join Date: Aug 2010
Location: Altanta
Posts: 80
Try the attached version. If that does not work...I wonder if there is something odd going on with the threading...if you disable and reenable the Aquaconnect plugin (Plugin -> Manage) does it still occur?

Thanks,
Mike
Attached Files
File Type: zip HSPI_AQUACONNECT.exe.zip (31.2 KB, 7 views)
Reply With Quote
  #3  
Old May 7th, 2015, 09:54 PM
Mats2 Mats2 is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jul 2011
Location: Florida
Posts: 81
Hi,

That seems to have fixed it!

thank you very much!
Mats
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solar Sensor mtnbound Ultra1Wire2 HSPI 2 April 21st, 2011 12:16 PM
Outside Temperature Reading when I don't have a sensor jono HomeSeer RCS Serial Thermostat Plug-in 5 November 23rd, 2010 11:51 PM
Solar Sensor not Updating... Kbevo xAP Discussions 13 March 5th, 2008 12:36 PM
1wire Solar radiation sensor anhakkar MCS Temperature 1 July 18th, 2006 11:13 AM
Bad reading from temp sensor RAM Midon Design Temp05/08 4 April 24th, 2004 07:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:48 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC