www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Hardware > SmartStick+

SmartStick+ Discussions related to the HomeSeer SmartStick+ Z-Wave USB interface

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 5th, 2017, 04:14 PM
10bad10 10bad10 is offline
Viewer
 
Join Date: Dec 2016
Location: California
Posts: 3
Can't get Smartstick+ to work on MS Server 2012 R2

Hey guys I have HS3 installed on a MS Server 2012 R2 VM (using vmware esxi 6.5) on my Cisco C220 server. My first line of business was to get z-wave setup so I purchased a Smartstick+. I installed the drivers and see that the UZB shows up and is working in device manager but when I try to enable the Smartstick+ in HS3's controller management I keep getting the error "Trouble. The interface is experiencing trouble initializing. Click to take this interface/controller offline (it will not be usable.)" If I click it and try to initialize it again it does the same thing. Here is the log:


Jan-05 11:52:40 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:52:20 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:52:18 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:52:05 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:52:02 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:51:42 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:51:40 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:51:20 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:51:18 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:51:11 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:51:06 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:51:06 AM Z-Wave Smartstick+: The Z-Wave API Execution Thread was Started or Restarted.

Jan-05 11:51:04 AM Z-Wave Smartstick+: The Z-Wave Command Execution Thread was Started or Restarted.

Jan-05 11:51:04 AM Z-Wave Smartstick+: ----------------------------------------------------------------------

Jan-05 11:51:04 AM Z-Wave Initializing Z-Wave interface Smartstick+ (HomeSeer SmartStick +) on COM4

Jan-05 11:51:04 AM Z-Wave Smartstick+: ----------------------------------------------------------------------

Jan-05 11:51:04 AM Z-Wave Smartstick+: ============================================================ ==========

Jan-05 11:51:00 AM Z-Wave Smartstick+: Exiting COM Device Thread

Jan-05 11:50:51 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:50:49 AM Z-Wave Error Smartstick+: The Smartstick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).

Jan-05 11:50:37 AM Z-Wave Smartstick+: Getting node information from controller...

Jan-05 11:50:37 AM Z-Wave Smartstick+: The Z-Wave API Execution Thread was Started or Restarted.

Jan-05 11:50:35 AM Z-Wave Smartstick+: The Z-Wave Command Execution Thread was Started or Restarted.

Jan-05 11:50:35 AM Z-Wave Smartstick+: ----------------------------------------------------------------------

Jan-05 11:50:35 AM Z-Wave Initializing Z-Wave interface Smartstick+ (HomeSeer SmartStick +) on COM4

Jan-05 11:50:35 AM Z-Wave Smartstick+: ----------------------------------------------------------------------

Jan-05 11:50:35 AM Z-Wave Smartstick+: ============================================================ ==========

Jan-05 11:49:37 AM TTS Speak ():Welcome to Home-Seer

Jan-05 11:49:08 AM Web Server Web Server authorized local login successful from: 192.168.1.138 User: default

Jan-05 11:49:06 AM Info System connected to MyHomeSeer Service successfully.

Jan-05 11:49:06 AM Z-Wave ************************************************************ *******************

Jan-05 11:49:06 AM Z-Wave STARTUP COMPLETE: All configured interfaces were successfully initialized.

Jan-05 11:49:06 AM Z-Wave ************************************************************ *******************

Jan-05 11:49:06 AM Info System connected to MyHomeSeer Service, waiting for acknowledge...

Jan-05 11:49:06 AM Startup Start up complete.

Jan-05 11:49:06 AM Startup HSSentry is disabled in Setup, sentry will not be started.

Jan-05 11:49:06 AM Startup (Startup.vb script) No speaker clients detected, waiting up to 30 seconds for any to connect...

Jan-05 11:49:06 AM Startup (Startup.vb script) Scripting is OK and is now running Startup.vb

Jan-05 11:49:06 AM Startup Starting Event Scheduler...

Jan-05 11:49:05 AM Startup Running the startup script Startup.vb

Jan-05 11:49:05 AM Info Starting speaker client...

Jan-05 11:49:05 AM Startup Starting DDNS service...

Jan-05 11:49:05 AM Startup Updater services starting...

Jan-05 11:49:05 AM Database Opening (Mode=Read/Write) up HomeSeer Energy database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\Energy\Energy.hsd

Jan-05 11:49:05 AM Speech Listening for remote speaker connections on port 10401

Jan-05 11:49:05 AM Startup Initializing Speaker Client Interface

Jan-05 11:49:05 AM Startup Start automation engine...

Jan-05 11:49:05 AM Startup Creating ASP.NET application host...

Jan-05 11:49:05 AM Web Server Web Server started on port 80

Jan-05 11:49:05 AM Web Server UPNP Discovery started

Jan-05 11:49:05 AM Web Server Local IP address (subnet) is: 192.168.1.138 (255.255.255.0)

Jan-05 11:49:05 AM Plug-In Finished initializing plug-in Z-Wave

Jan-05 11:49:05 AM Z-Wave 465 Simple AV Control Command Class Control Commands have been loaded successfully.

Jan-05 11:49:05 AM Z-Wave 0 event triggers were loaded from HomeSeer.

Jan-05 11:49:05 AM Z-Wave 0 event actions were loaded from HomeSeer.

Jan-05 11:49:04 AM Z-Wave Database: Opening (Mode=Read Only) up HomeSeer database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\Z-Wave\Z-Wave2.db

Jan-05 11:49:04 AM Z-Wave InitIO called, plug-in version 3.0.1.87 is being initialized...

Jan-05 11:49:04 AM Info Plugin Z-Wave has connected. IP:127.0.0.1:60645

Jan-05 11:49:04 AM Startup Initializing Plug-Ins

Jan-05 11:49:04 AM Plug-In Found plug-in: Z-Wave, version: 3.0.1.87

Jan-05 11:49:04 AM Plug-In Found plug-in: HSTouch Server, version: 3.0.0.68

Jan-05 11:49:04 AM Startup Checking for available plug-ins

Jan-05 11:49:04 AM Info Remote plug-in API interface started on port 10400

Jan-05 11:49:04 AM Startup This version of HomeSeer is registered as a HS3STANDARD version.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Creating Speaker Client Interface Object...

Jan-05 11:49:04 AM Startup HomeSeer version is: 3.0.0.298

Jan-05 11:49:04 AM Load Config Loading TIMERS...

Jan-05 11:49:04 AM Load Config Loading COUNTERS...

Jan-05 11:49:04 AM Load Config 0 total events loaded.

Jan-05 11:49:04 AM Load Config Loading Events...

Jan-05 11:49:04 AM Load Config Loading Event Groups...

Jan-05 11:49:04 AM Load Config 0 total devices loaded.

Jan-05 11:49:04 AM Database Loading Devices...

Jan-05 11:49:04 AM Warning Configuration database has no devices in it: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\HomeSeerData.hsd

Jan-05 11:49:04 AM Database Opening (Mode=Read Only) up HomeSeer database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\HomeSeerData.hsd

Jan-05 11:49:04 AM Startup Loading configuration file ...

Jan-05 11:49:04 AM Startup Database SAVE process started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Local voice recognition class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup HSPhone external interface class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Plug-In Interface class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup E-Mail RECEIVE class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup E-Mail SEND class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Web server class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Application interface class started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup COM port classes started.

Jan-05 11:49:04 AM Startup Creating Class Objects...

Jan-05 11:49:04 AM Startup

Jan-05 11:49:04 AM Startup ************************************************************ ********************

Jan-05 11:49:04 AM Startup HomeSeer version 3.0.0.298 Edition: HS3 Standard Starting Now

Jan-05 11:49:04 AM Startup ************************************************************ ********************

Jan-05 11:49:04 AM Startup

Jan-05 11:49:04 AM Startup Settings Loaded.



Any help would be greatly appreciated.

-Dave
Reply With Quote
  #2  
Old January 31st, 2017, 01:17 PM
zip zip is offline
Viewer
 
Join Date: Jan 2017
Location: Michigan
Posts: 1
I'm having the same issue, only on a Windows 7 machine with no VMs running. Anyone have any advice?

Current Date/Time: 1/31/2017 12:16:43 PM
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.298
Operating System: Microsoft Windows 7 Home Premium - Work Station
System Uptime: 0 Days 18 Hours 57 Minutes 21 Seconds
IP Address: 10.0.0.7
Number of Devices: 0
Number of Events: 1
Available Threads: 800

Enabled Plug-Ins
3.0.0.68: HSTouch Server
3.0.1.87: Z-Wave


Jan-31 12:16:41 PM Z-Wave ZWave Interface: Getting node information from controller...
Jan-31 12:16:40 PM Z-Wave Error ZWave Interface: The ZWave Interface interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).
Jan-31 12:16:21 PM Z-Wave ZWave Interface: Getting node information from controller...
Jan-31 12:16:20 PM Z-Wave Error ZWave Interface: The ZWave Interface interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).
Jan-31 12:16:20 PM Z-Wave ZWave Interface: Getting node information from controller...
Jan-31 12:16:19 PM Z-Wave Error ZWave Interface: The ZWave Interface interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: Getting node information from controller...
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: The Z-Wave API Execution Thread was Started or Restarted.
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: The Z-Wave Command Execution Thread was Started or Restarted.
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: ----------------------------------------------------------------------
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave Initializing Z-Wave interface ZWave Interface (HomeSeer SmartStick +) on COM8
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: ----------------------------------------------------------------------
Jan-31 12:15:57 PM Z-Wave ZWave Interface: ============================================================ ==========
Reply With Quote
  #3  
Old March 14th, 2017, 04:55 PM
Silentcossack Silentcossack is offline
Seer Plus
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ontario, Canada
Posts: 109
Same problem here. I'm on windows 7 as well. Just started happening and no matter what (reboot, new usb ports, different zwave plugin version, etc) it doesn't want to come back. Is this thing done?

Just repeats non-stop...

Code:
Mar-14 4:53:45 PM	 	Z-Wave Error	SmartStick+: The SmartStick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).
Mar-14 4:53:22 PM	 	Z-Wave	SmartStick+: Getting node information from controller...
Reply With Quote
  #4  
Old March 14th, 2017, 06:40 PM
Silentcossack Silentcossack is offline
Seer Plus
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ontario, Canada
Posts: 109
Update:

Got it working by plugging into a powered usb hub instead. I'm guessing there is not enough juice on the direct usb connection.


Quote:
Originally Posted by Silentcossack View Post
Same problem here. I'm on windows 7 as well. Just started happening and no matter what (reboot, new usb ports, different zwave plugin version, etc) it doesn't want to come back. Is this thing done?

Just repeats non-stop...

Code:
Mar-14 4:53:45 PM	 	Z-Wave Error	SmartStick+: The SmartStick+ interface did not respond to the request for the HomeID and Node - it may be disconnected or malfunctioning (2).
Mar-14 4:53:22 PM	 	Z-Wave	SmartStick+: Getting node information from controller...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Z-Stick and Server 2012 Zachimus HomeSeer General Discussion Area 0 December 23rd, 2014 03:12 PM
Windows Server 2012 skyfox HS2 / HSPRO 13 June 26th, 2014 07:41 AM
Windows Home Server 2012 Essentials TeleFragger HS3 / HS3PRO Discussion 7 December 4th, 2013 11:57 AM
Concord 4 Plugin on Server 2012 GeekFish GE Concord 4 for HS2 10 July 8th, 2013 01:44 AM
HSTouch Server not responding running on Windows Server 2012 qwiksilver96 HSTouch™ 0 April 28th, 2013 03:11 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:01 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC