www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Security Systems Plug-ins > Security System Discussion > HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr)

HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) Discussion about Rob Mason's HAI/OMNI Panel Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 9th, 2018, 06:58 PM
kpd kpd is offline
Viewer
 
Join Date: May 2018
Location: Canada
Posts: 1
Alexa not reading Omnistat/Omni units correctly

Hi there... I apologize if this has been in a forum before but I couldn't find anything. I live in Canada and I'm running the latest Homeseer (windows) with the Omni and UPB plug-ins. I have recently added Alexa into the mix and it works great except with Thermostat values. All my temperatures are in Celsius (including the plug in configuration) and Alex is set to celsius and the English Canada language. However, Alexa doesn't seem to realize that the Omni setting is in Celsius already and reports a wrong measurement. As an example the house temperature could be in the mid 20's (hot) but it reports a negative number (20 degree Fahrenheit converted to celsius) I'm not sure what am I missing? Thanks for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old May 10th, 2018, 10:10 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,489
It's hard to say if the issue is on the Alexa side or the HS/Plugin side.
For the OMNI plugin, Make sure your logging is set to DEBUG, then try to control the thermostat a few different ways. Then, check the OMNI Logs and let's see what is being sent to the panel.
__________________

HS3Pro Running on a Raspberry Pi2 (Raspbian)
64 Z-Wave Nodes, 162 Events, 293 Devices
UPB modules via OMNI plugin/panel
Plugins: Z-Wave, BLRF, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler
Reply With Quote
  #3  
Old May 10th, 2018, 03:43 PM
Daweeze's Avatar
Daweeze Daweeze is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2009
Location: North Bay
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by kpd View Post
Hi there... I apologize if this has been in a forum before but I couldn't find anything. I live in Canada and I'm running the latest Homeseer (windows) with the Omni and UPB plug-ins. I have recently added Alexa into the mix and it works great except with Thermostat values. All my temperatures are in Celsius (including the plug in configuration) and Alex is set to celsius and the English Canada language. However, Alexa doesn't seem to realize that the Omni setting is in Celsius already and reports a wrong measurement. As an example the house temperature could be in the mid 20's (hot) but it reports a negative number (20 degree Fahrenheit converted to celsius) I'm not sure what am I missing? Thanks for your help.
What version of HS3 are you using? There was a problem that was resolved for this a few months ago. When asking Alexa what temperature the thermostat was set to it would respond incorrectly. It did have something to do with the Alexa app setting itself as well as a change Rich did in HS3.

Start with Post #79 here for what the issue was we were experiencing....

https://forums.homeseer.com/showthre...=193584&page=4

-Travis
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alexa can't see Omni Button? jchotz HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 0 February 27th, 2018 07:26 PM
Can't find units or tstats on OMNI Pro II billmitch57 HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 19 January 22nd, 2018 10:33 AM
Hardware and software required to get Alexa to talk to my Omni Pro? pacasey HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 1 May 29th, 2017 08:59 AM
HAI Omnistat / Omni Pro II question pete@malibubeach.com Thermostat / HVAC Discussion 1 September 2nd, 2015 02:40 PM
It appears HS does not read Everspring units correctly! Gogs HomeSeer Z-Wave Plug-in 0 November 10th, 2013 06:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:25 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC