www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Security Systems Plug-ins > Security System Discussion > HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr)

HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) Discussion about Rob Mason's HAI/OMNI Panel Plug-in

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 14th, 2018, 10:36 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
OMNI Plugin v3.0.2.9

v3.0.2.9 was released to the updater today.
I'm using the new developer portal to see if I can get releases to the updater a little quicker.

Changes in this version:
Rolled back Dim and On to use Dim instead of Brighten/Level
(This is the only change in this version)

Always make a backup of your system before loading a new version.

Post any issues you have with this version in this thread.


Thanks
__________________

HS3Pro Running on a Raspberry Pi2 (Raspbian)
64 Z-Wave Nodes, 162 Events, 293 Devices
UPB modules via OMNI plugin/panel
Plugins: Z-Wave, BLRF, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler
  #2  
Old May 14th, 2018, 10:40 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
If you continue to experience On/Off/Dim issues, please let me know what types of lighting technologies you are using.

Also, check your HS device to make sure it is setup correctly:
In HS, Click on the device
Click on the Status Graphics tab
You should have the following:

255 = On
0 = Off
1-100 = Dim
  #3  
Old May 14th, 2018, 10:40 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
Reserved 2
  #4  
Old May 14th, 2018, 12:04 PM
lakemirror's Avatar
lakemirror lakemirror is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2015
Location: Central Florida
Posts: 235
Thanks, Rob. Successfully upgraded to the new version.

My dimmable units don't have a graphic for 255 though. Just 0, 1-99 and 100. ALC lighting.

I'm in the office so I'm unable to eyeball the lights themselves. Will do so this evening.
  #5  
Old May 14th, 2018, 12:21 PM
avpman avpman is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2017
Location: Tampa, FL
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by rmasonjr View Post
If you continue to experience On/Off/Dim issues, please let me know what types of lighting technologies you are using.

Also, check your HS device to make sure it is setup correctly:
In HS, Click on the device
Click on the Status Graphics tab
You should have the following:

255 = On
0 = Off
1-100 = Dim

No go. The only command that works is "Alexa set [name] Off" Other commands such as "set [name' to n%] do nothing except move the HS sliders. Manually moving the sliders does nothing to the lighting levels either now!

Tried with the devices original graphic values as was set and again with those above.

I'm using UPB protocol. Anything you need before I roll back?

  #6  
Old May 14th, 2018, 12:39 PM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
Quote:
Originally Posted by avpman View Post
No go. The only command that works is "Alexa set [name] Off" Other commands such as "set [name' to n%] do nothing except move the HS sliders. Manually moving the sliders does nothing to the lighting levels either now!

Tried with the devices original graphic values as was set and again with those above.

I'm using UPB protocol. Anything you need before I roll back?

Yes - send me your logs where you controlled the device and let me take a look...
  #7  
Old May 14th, 2018, 12:54 PM
lakemirror's Avatar
lakemirror lakemirror is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2015
Location: Central Florida
Posts: 235
Both the OMNI Config and OMNI Logs return blank pages.
  #8  
Old May 14th, 2018, 01:01 PM
avpman avpman is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2017
Location: Tampa, FL
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by rmasonjr View Post
Yes - send me your logs where you controlled the device and let me take a look...

getting the error "robmasonjr67@yahoo.com ' is not a valid email address

Never mind I had a space between the semi-colon where I was trying to CC myself. Minor bug.
  #9  
Old May 14th, 2018, 01:11 PM
lakemirror's Avatar
lakemirror lakemirror is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2015
Location: Central Florida
Posts: 235
I concur that dimming is not working for my ALC lighting.

I can dim via HAIKU and the PI will reflect the correct level. The plug in will not turn on or dim any units. EDIT: It is able to turn them off.

Also, my OMNI.log file is empty. As I said above, going to Plug In -> OMNI -> OMNI Config (or OMNI Logs) returns a blank page.
  #10  
Old May 14th, 2018, 02:26 PM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
Quote:
Originally Posted by lakemirror View Post
I concur that dimming is not working for my ALC lighting.

I can dim via HAIKU and the PI will reflect the correct level. The plug in will not turn on or dim any units. EDIT: It is able to turn them off.

Also, my OMNI.log file is empty. As I said above, going to Plug In -> OMNI -> OMNI Config (or OMNI Logs) returns a blank page.
Make sure your logging is set to DEBUG, then try to control some devices.
You should have entries in your log file.
No need to restart the plugin to take effect.
  #11  
Old May 14th, 2018, 02:27 PM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
Quote:
Originally Posted by avpman View Post
getting the error "robmasonjr67@yahoo.com ' is not a valid email address

Never mind I had a space between the semi-colon where I was trying to CC myself. Minor bug.
I received them... Thanks...
  #12  
Old May 14th, 2018, 06:03 PM
rockwood rockwood is offline
Viewer
 
Join Date: May 2018
Location: Connecticut
Posts: 4
Updated 3.0.2.9 and I still can not turn on any light

Rob, I updated to version 3.0.2.9 and I still can not turn on any light. I can only turn them off?
  #13  
Old May 14th, 2018, 07:43 PM
jchotz jchotz is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2018
Location: Austin, TX
Posts: 33
Hi, Rob. I updated and confirm that this version did not fix the problem where Omni will no longer turn ON any device that is a fan or flourescent light. I sent logs that contain each device being attempted. I was also controlling the device from SnapLink to test turning off so you may see those status udpates in there as well. All of my devices are UPB devices. I can confirm also that those devices (fans, flour lites) do not respond to anything other than ON or OFF. Please advise.
  #14  
Old May 14th, 2018, 11:14 PM
getmp3s getmp3s is offline
Viewer
 
Join Date: May 2018
Location: Ontario Canada
Posts: 4
upb lights

no go for me either, on/off only, no dim. fresh install (just purchased today).
  #15  
Old May 15th, 2018, 07:48 AM
avpman avpman is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2017
Location: Tampa, FL
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by rmasonjr View Post
I received them... Thanks...

I've had to roll back to 3.0.2.4 to get any stability. Pete was kind enough to post that version of the Omni executable elsewhere on the forum.

  #16  
Old May 15th, 2018, 09:53 AM
serky serky is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2017
Location: NC
Posts: 48
avpman,

how do you roll back?

Thank You,

jason
  #17  
Old May 15th, 2018, 10:22 AM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,271
Easy peasy way is to restore a copy of the HomeSeer directory before the Omni plugin update.
__________________
- Pete

Automator

HS3 Pro & Lite Edition Beta 3.0.0.435

HS3 Wintel Touch | Ubuntu 16.04 64 bit | Oracle Windows Virtual Box ==> for Wintel only SAPI and HS3 plugins | Speech - Microsoft SAPI - Neospeech - Amazon Echo | Hardware | Haswell Intel iSeries 3 - 16Gb | Pine64 - 2Gb computers | Openpeak Intel Atom SoC tabletop touchscreens (15 HS tabletop tablets) | Touchscreens - Windows embedded POE connected |Light switches - X10,UPB, ZWave and Zigbee | Firewall - PFSense - 2 WAN plus 4 LAN interfaces | Network - Gb managed switches / POE WAP(s) | CCTV - Zoneminder IPHD cams - variety | Audio - Russound - AB8SS | Security - Leviton HAI Omni Pro 2 | Weather - Davis Vantage Vue - MeteoStick - WeeWx | 1-Wire - AAG, Midon and HB | OWFS - Mosquitto - Node Red - Python - RPi Stretch - OpenWRT
  #18  
Old May 15th, 2018, 11:33 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,487
New Version posted moments ago:
https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=195800
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OMNI Plugin v3.0.2.8 rmasonjr HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 78 May 14th, 2018 10:37 AM
OMNI Plugin v3.0.2.5 rmasonjr HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 52 March 7th, 2018 12:29 PM
OMNI Plugin v3.0.2.3 rmasonjr HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 10 September 26th, 2017 11:26 AM
Events using HAI plugin not working with OMNI plugin lakemirror HAI/OMNI Panel for HS3 Plug-in (rmasonjr) 7 August 15th, 2017 04:59 PM
Using the Omni plugin rod_tucker HAI/OnQ Panel (HS2) 4 September 2nd, 2003 01:04 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:02 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC