www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Legacy Software & Plug-ins > Legacy Software (Older Versions) > HS2 / HSPRO

HS2 / HSPRO General discussion about HomeSeer HS2 and HSPRO

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 2nd, 2012, 12:00 AM
The Keeper's Avatar
The Keeper The Keeper is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2006
Location: Buffalo, NY
Posts: 316
Updated to 49, Z wave 'stat no longer polling?

I updated from an earlier version of 2.5 to 49, and now my Z-Wave thermostat (ostensibly a CT30) is no longer being polled. I had no problems with polling before (well, except when the thermostat itself would freak out), and have tried re-optimizing, resetting the Z interface, restarting HS, disabling polling and re-enabling. I can manually refresh the status via http://localhost/ZWStat_status, so I know it can be communicated with.

I have polling set as 234 seconds, and as of 10:57P, here's the status:

Temperature: 61°F
Setpoint (Heat): 50°F
Mode: Heat
Mode (Operating): Heating
Fan: Auto
Z-Wave Interface Gas Thermostat Control Z14 (14) Z-Wave Thermostat Today 10:19:04 PM

Any suggestions?

Thanks,
Chris
Reply With Quote
  #2  
Old March 2nd, 2012, 12:31 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,758
Try a search as this has been covered extensively. You will need to use hs.polldevice or roll back to a previous version.
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old March 2nd, 2012, 09:12 AM
The Keeper's Avatar
The Keeper The Keeper is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2006
Location: Buffalo, NY
Posts: 316
Ok, will do, thanks for the info.

Just curious, what is the advantage of not allowing autonomous polling?

Chris
Reply With Quote
  #4  
Old March 2nd, 2012, 09:36 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,758
Quote:
Originally Posted by The Keeper View Post
Ok, will do, thanks for the info.

Just curious, what is the advantage of not allowing autonomous polling?

Chris
I'm still waiting on an answer for this issue but I believe it's a bug. Rick made a change so that setting polling on the stat didn't poll all of the children devices because there was too much polling going on. This change, I believe, broke the ability to set polling on the stat. The work around is to use the HomeSeer poll function.
Reply With Quote
  #5  
Old March 2nd, 2012, 10:05 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,758
Good news, this is fixed in HS version .51 to posted in the next few days.
Reply With Quote
  #6  
Old March 2nd, 2012, 10:23 AM
The Keeper's Avatar
The Keeper The Keeper is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2006
Location: Buffalo, NY
Posts: 316
Glad to hear it.

Thanks,
Chris
Reply With Quote
  #7  
Old March 2nd, 2012, 10:45 AM
Olbrit's Avatar
Olbrit Olbrit is offline
Seer Master
 
Join Date: Aug 2009
Location: Baltimore, MD / SW FL
Posts: 567
Quote:
Originally Posted by Rupp View Post
Good news, this is fixed in HS version .51 to posted in the next few days.
That's great news. Hopefully it will also fix polling of other devices too.
Reply With Quote
  #8  
Old March 2nd, 2012, 10:52 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,758
The new HS version has been posted to https://homeseer.com/downloads/
Reply With Quote
  #9  
Old March 2nd, 2012, 02:32 PM
neiltimms's Avatar
neiltimms neiltimms is offline
Seer Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: New Orleans
Posts: 800
Quote:
Originally Posted by Rupp View Post
The new HS version has been posted to https://homeseer.com/downloads/
Rupp, does this mean we no longer have to poll with an event?
__________________
Running HS PRO V2.5.0.49 & HS Pro V2.5.0.51
Reply With Quote
  #10  
Old March 3rd, 2012, 01:43 PM
The Keeper's Avatar
The Keeper The Keeper is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2006
Location: Buffalo, NY
Posts: 316
Thanks, appears that autonomous polling is working again.
Reply With Quote
  #11  
Old March 4th, 2012, 11:21 AM
pkitch pkitch is offline
Seer Plus
 
Join Date: Dec 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Rupp View Post
The new HS version has been posted to https://homeseer.com/downloads/
I don't see .51 posted.
Reply With Quote
  #12  
Old March 4th, 2012, 02:09 PM
The Keeper's Avatar
The Keeper The Keeper is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2006
Location: Buffalo, NY
Posts: 316
lol, no, I guess not. Was there a recall on that point release?
Reply With Quote
  #13  
Old March 4th, 2012, 02:57 PM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 14,265
It was yesterday a few hours after release and installed by a number of HS users.
__________________
- Pete

Automator

HS3 Pro & Lite
Edition Beta 3.0.0.387 | Ubuntu 16.04 64 bit | Oracle Windows Virtual Box ==> for Wintel only SAPI and HS3 plugins

Reply With Quote
  #14  
Old March 25th, 2012, 10:01 PM
kaffeene's Avatar
kaffeene kaffeene is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Jersey
Posts: 145
I just updated to .52 from . 49 and the polling feature for the thermostat doesn't seem to be working still. I also tried [ hs.PollDevice "q18" ] and I can't even get that to execute. Perhaps I am missing something small.

edit: Alright I was able to set up an event and execute an immediate command to poll the t-stat. However HS will not poll using the config page of the device.

Last edited by kaffeene; March 25th, 2012 at 10:17 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old April 16th, 2012, 09:30 PM
Ericryherd's Avatar
Ericryherd Ericryherd is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2004
Location: NH
Posts: 149
My CT20 stopped responding after I updated to .52. Turns out that somehow it had lost it's ZWave connection so I had to reset and re-add it to the ZWave network and now it's working fine.
I don't know how it happened but the little radio tower symbol on the screen was blank and HS just kept erroring on it until I finally re-added it to the network.
All is good now (so far).
Reply With Quote
  #16  
Old April 16th, 2012, 10:08 PM
joegr joegr is offline
Seer Master
 
Join Date: Feb 2010
Location: Gulfport, MS
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by Ericryherd View Post
My CT20 stopped responding after I updated to .52. Turns out that somehow it had lost it's ZWave connection ...
I don't know anything about a CT20, but my CT30 did that (and other problems) enough that I replaced it with another brand. I've read of the same complaint from others.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:31 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC