www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > UPB plugin by Spud (3P)

UPB plugin by Spud (3P) Spud UPB plugin discussions.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 8th, 2016, 05:04 PM
in4ni in4ni is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2003
Location: Jax,Fl
Posts: 138
Duplicate devices

for some reason all my UPBspud devices are duplicated, When i am in HSTouch designer and select an action then action type of homeseer device the drop down window shows all my UPB devices twice. This is causing duplicate entrys in the Alexa plugin and she doesnt like that.I just noticed that when i connected IFTTT to myhs.homeseer to make a "recipe" all my UPB devices are listed twice. Only one of the listed devices work so you have 50 50 chance of selecting the working device.

Any suggestions?


Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old August 8th, 2016, 11:13 PM
DC's Avatar
DC DC is offline
Seer Master
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,298
Have you by any chance run two different UPB plugins? I did that trying to decide which one I wanted and the both create a set of devices. If that's the case, you'll have to look at the device IDs to determine which ones go with the UPBSpud plugin. Mine have device IDs 170-Dxx where xx is the device ID from UPstart. I don't know if 170 is always the device ID for UPBSpud or if it varies from system to system. Once you figure out which ones do NOT belong to UPBSpud, you can delete them.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #3  
Old August 9th, 2016, 09:33 AM
in4ni in4ni is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2003
Location: Jax,Fl
Posts: 138
my devices are only duplicated when in the Designer interface and anything that connects to homeseer such as Alexa or IFTTT. My local device list is normal (no duplicates)

I did install the homeseer UPB plugin and could not get it to work so i disabled it and installed UPBSPUD, that works

Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old August 9th, 2016, 09:42 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,533
hmm... are you sure the devices are not duplicated in the HS web interface? as DC said, maybe the HST UPB plugin also created some devices, make sure your filters in the web interface show both UPBSpud and UPB devices.

if you go to the events page and try to create a trigger based on a device value, does the list of devices also contains duplicates?
Reply With Quote
  #5  
Old August 9th, 2016, 09:58 AM
in4ni in4ni is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2003
Location: Jax,Fl
Posts: 138
Thank you for the reply

If i create a new event devices are listed twice in there as well
but not in my device list, I have NO display filters (check all) in all three columns
Reply With Quote
  #6  
Old August 9th, 2016, 10:26 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 4,533
strange...
what about hidden devices? you can show/hide them using the third button on the right top of the web interface.

also, if you change the name of one of these devices, does it change the name of both duplicates in the other places?
Reply With Quote
  #7  
Old August 9th, 2016, 10:40 AM
in4ni in4ni is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2003
Location: Jax,Fl
Posts: 138
Good test

no hidden devices
changing the name only changes 1, not both
Reply With Quote
  #8  
Old August 9th, 2016, 11:37 AM
Uncle Michael's Avatar
Uncle Michael Uncle Michael is offline
OverSeer
 
Join Date: Feb 2006
Location: Rochester, NY
Posts: 5,538
This is a puzzle. Did the HST UPB plug-in create devices and did you delete those devices before removing the plug-in? (I'm wondering if removing the plug-in removed the device filter but left the devices in a limbo state.)

As another tool, you might try Jon00's Device List Viewer to see if that finds the devices.

If you can determine the Ref ID of the spurious devices, you should be able to delete them with a script.
__________________
Mike____________________________________________________________ __________________
HS3 Pro Edition 3.0.0.318

HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF, Rain8Net+ | RFXCOM | QSE100D | Vantage Pro | Green-Eye | X10:
Compose, XTB-232, -IIR | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Duplicate devices in4ni HS3Touch General Discusion 1 August 8th, 2016 09:18 AM
Duplicate devices dcdelong Insteon Plug-in (Mark Sandler) 1 November 27th, 2014 01:23 PM
Duplicate Devices johnnybwis Insteon Plug-in (Mark Sandler) 3 March 3rd, 2010 08:06 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:05 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC