www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Security Systems Plug-ins > Security System Discussion > Concord 4 Security Panel Plug-in (3P)

Concord 4 Security Panel Plug-in (3P) Discussions related to the third party GE Concord security panel plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 10th, 2017, 01:23 PM
XboxMeister XboxMeister is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2016
Location: Bellevue, WA
Posts: 8
Getting time to sync

Hi all:

I am running a Concord panel in a house I bought last year. Have the AM board installed and working, StarTech RS232-IP adapter installed and everything is talking to the Concord plugin. The specifics reported by the plugin about the panel are below.

Panel Model:*
Concord 4
Hardware Revision:*
0501* *
Software Revision:*
1666* *

Until recently I was having an issue where the PI would not reconnect to the panel and I'd get the infamous warning messages. I think it was usually after Windows did an update, ... Eventually I reinstalled the PI, got rid of the previous database for the PI, ... Once reinstalled and set up the PI reconnects every time. I think the DB was corrupted in some way that it would reset back to using a COM port but the field was empty for the specific port. Now it stays set to using the network with no COM port used.

The one issue I have is that it won't resync the time between the HS PC and the panel. I hit the button to resync and I hear messages from the system like "lights on" and "lights off". Seems like it is not sending quite the right sequence and the panel is misinterpreting the commands.

Not a huge issue for me as all seems to be working otherwise but one of those "why doesn't it just work" things that bug me.

Any ideas?

Also, I am running HS3 Pro Edition 3.0.0.318 on Win 10 Pro if that is useful. Concord PI version is 3.1.13.7.

-XM
Reply With Quote
  #2  
Old July 26th, 2017, 11:23 AM
vasrc's Avatar
vasrc vasrc is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2003
Location: Locust Dale, VA
Posts: 1,136
Quote:
Originally Posted by XboxMeister View Post
Hi all:

I am running a Concord panel in a house I bought last year. Have the AM board installed and working, StarTech RS232-IP adapter installed and everything is talking to the Concord plugin. The specifics reported by the plugin about the panel are below.

Panel Model:*
Concord 4
Hardware Revision:*
0501* *
Software Revision:*
1666* *

Until recently I was having an issue where the PI would not reconnect to the panel and I'd get the infamous warning messages. I think it was usually after Windows did an update, ... Eventually I reinstalled the PI, got rid of the previous database for the PI, ... Once reinstalled and set up the PI reconnects every time. I think the DB was corrupted in some way that it would reset back to using a COM port but the field was empty for the specific port. Now it stays set to using the network with no COM port used.

The one issue I have is that it won't resync the time between the HS PC and the panel. I hit the button to resync and I hear messages from the system like "lights on" and "lights off". Seems like it is not sending quite the right sequence and the panel is misinterpreting the commands.

Not a huge issue for me as all seems to be working otherwise but one of those "why doesn't it just work" things that bug me.

Any ideas?

Also, I am running HS3 Pro Edition 3.0.0.318 on Win 10 Pro if that is useful. Concord PI version is 3.1.13.7.

-XM
I'm assuming you're not syncing up when you first turn the plugin on so the Resync button is displayed (it's only shown if the times disagree).

If you go to the Plugins->Concord->Configuration->Advanced Configuration
Do you have the Enable Relay box checked? If so, uncheck it it's not supported, and try it again.
Make sure to temporarily check off Debug-> Headers and make sure you see "setPanelClock()" was logged when you click on Resync.

Also, what are the times it's displaying? Is the Panel and your HS3 box set to the same time??

Z
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HomeTroller - Windows Time sync question2 Olbrit HomeTroller™ 11 November 9th, 2009 09:04 AM
HomeTroller - Windows Time sync question Olbrit HomeTroller™ 1 November 2nd, 2009 12:59 AM
Time Sync error most current version HS2 Pete HS2 / HSPRO 3 May 10th, 2007 01:26 PM
Panel's time sync with HS PC AZshooter JV Caddx Plug-In 1 December 4th, 2006 11:32 AM
WinXP's time sync question Rupp HomeSeer General Discussion Area 14 September 29th, 2004 02:26 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:01 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC