www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Security Systems Plug-ins > Security System Discussion > Concord 4 Security Panel Plug-in (3P)

Concord 4 Security Panel Plug-in (3P) Discussions related to the third party GE Concord security panel plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 16th, 2016, 04:33 AM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 353
HS3 Concord plugin-anyone running on Linux

Just wondering if anyone is running HS3 with Concord plugin successfully under Linux. If so could you share your experience on what version of Linux you use. I'm particularly interested if anyone has managed to setup a Raspberry PI as a server.
Reply With Quote
  #2  
Old September 17th, 2016, 10:02 AM
mattm55 mattm55 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Nov 2005
Location: Upstate Ny
Posts: 311
No, not me. I run a Windows 8 box only mini ITX which has HS3 and Milestone AV on it.

I am familiar with Linux as a work environment. Raspian is what Ive installed on the Pis i have.

Matt
__________________
HS: 3.x
HW: Insteon PLM 2412U, RFXCom, Concord Ultra w/AM, Brultech GEM, Brultech Dashbox, ELK-930, Venstar tStat T7900
3P-Plugins: GE Concord HS3, MS_Insteon HS3, UltraCID HS3, RFXCOM HS3, Venstar tStat HS3
3P-Plugins Admin: GE Concord HS3, Venstar tStat HS3 (beta)
Scripts: n/a
Server: Win8 (64bit), Intel i5-4670 3.4Ghz, Asus Z87i MB, 16GB RAM, 256GB SSD/1TB SATA
Reply With Quote
  #3  
Old September 17th, 2016, 01:40 PM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 353
Same here. I've 5 Raspberry PI's working as mini servers operating my homeautomation system.

I was hoping that Homeseer with the GE Concord plug in would run on the Raspberry PI platform. I had to dig out an old PC with XP on it to test run Homeseer with the GE Concord plug in.

I finally found an application that interfaces with the GE Concord 4 and does exactly what I need. The real bonus would be to have it run on a Raspberry PI 24/7. With such a low power requirement it would justify it's existence and would definitely be the way forward.
Reply With Quote
  #4  
Old September 19th, 2016, 07:15 AM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 353
Just to update my original question

I imaged a full copy of Raspbian Jessie onto a 16gb SD card. I did an update and a distribution upgrade. I installed Mono Complete and installed the Mono package for VB support.

I downloaded the full HS3 Linux version and unpacked it on the Raspbian Desktop. I opened a Terminal session Raspbian and I changed directory to HomeSeer. I typed "sudo ./go" and the Homeseer web service launched.

I then opened the Raspbian browser Ephiphany, which is very basic but very effective. I downloaded the Concord plugin and installed it. I launched the Concord plugin and configured the serial connection to tty0. I selected tge Connect to Panel option and everything on the Concord panel was detected by Homeseer including all the zones.

I still have go through all the other options available but just to confirm that I am now running the full Linux version of Homeseer 3 on a Raspberry PI2 with Raspbian Jessie using the GE Concord plugin controlling a Concord 4 panel and so far so good. Total setup time from scratch was two hours.
Reply With Quote
  #5  
Old October 3rd, 2016, 06:34 PM
kennesaw10's Avatar
kennesaw10 kennesaw10 is offline
Seer Plus
 
Join Date: Dec 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 119
Debian 8 and Concord Plugin

I can't get it to install on my Linux HS3 running on Debian 8. The zip file will download but it won't install. I've tried all the tricks with Mono and the certmgr commands but no go.

Has anyone else been able to install on the latest Debin 8 64-bit platform?
__________________
Current Date/Time: 6/24/2017 10:18:23 PM
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.318
Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
System Uptime: 19 Days 1 Hour 13 Minutes 55 Seconds
IP Address: 192.168.56.1
Number of Devices: 321
Number of Events: 80
Available Threads: 400

Enabled Plug-Ins
2.0.66.0: BLSpeech
3.1.13.7: CONCORD
3.0.0.104: HSTouch Server
3.0.1.84: PHLocation
3.0.0.4: Rain8
3.0.0.63: weatherXML
3.0.1.87: Z-Wave
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux running X10 Plugin Remotely Pete Lighting & Primary Technology Discussion 2 January 2nd, 2016 03:55 PM
Need Concord Linux test vasrc Concord 4 Security Panel Plug-in (3P) 1 December 4th, 2015 07:55 PM
Concord 4 plugin and Linux sesykes71 Concord 4 Security Panel Plug-in (3P) 0 November 2nd, 2015 08:35 PM
Anyone running this plugin on Linux? DavidWeiser HomeSeer Global Cache Plug-in 0 December 2nd, 2014 03:22 PM
Running a remote plugin on linux travisdh HS3 Plug-In Development 6 June 18th, 2014 07:15 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC