www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer IFTTT Channel Integration

HomeSeer IFTTT Channel Integration General Discussion of HomeSeer's IFTTT Channel

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 22nd, 2016, 05:35 PM
davlarso davlarso is offline
Seer
 
Join Date: Aug 2013
Location: Minnesota
Posts: 51
IFTTT service down - Fixed!

Is the IFTTT service down? My IFTTT triggers for homeseer stopped working today. I haven't changed anything since they worked yesterday. If I try to create a new receipe using homeseer it says "options unavailable, try reconnecting your Homeseer channel". I've done that, but it still doesn't work. MyHS is working fine for me.
Reply With Quote
  #2  
Old September 22nd, 2016, 07:04 PM
chrisj chrisj is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2016
Location: Massachusetts, US
Posts: 11
IFTTT down today

I also cannot get triggers to work via IFTTT. It was working yesterday, and have reconnected my account in IFTTT web application and in HS3/dropbox configuration but nothing. Not showing any ofmy HS3 objects in IFTTT recipies.

Help..
Chris
Reply With Quote
  #3  
Old September 22nd, 2016, 07:29 PM
Ultrajones's Avatar
Ultrajones Ultrajones is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan, US
Posts: 5,523
I am experiencing the same issue. I tried to remove and readd the HomeSeer channel and the redirect to HomeSeer results in an endless loop. The HomeSeer system won't let me authorize the channel. This feature is critical to my Home automation setup.
__________________
Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR
Reply With Quote
  #4  
Old September 22nd, 2016, 08:31 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,689
This is a known issue and will be fixed first thing tomorrow. The servers are being upgraded tonight to provide higher performance and higher reliability.
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #5  
Old September 22nd, 2016, 09:23 PM
cheeryfool's Avatar
cheeryfool cheeryfool is offline
Super Seer
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jersey Shore
Posts: 1,560
Quote:
Originally Posted by Rupp View Post
This is a known issue and will be fixed first thing tomorrow. The servers are being upgraded tonight to provide higher performance and higher reliability.


I am sure we had a similar conversation about two weeks ago about communication of change. That time it was the store.
In any case why does the service need to go down for more than a few seconds for hardware upgrade? Implement the new hardware then repoint the DNS - done.
__________________
cheeryfool
Reply With Quote
  #6  
Old September 22nd, 2016, 09:34 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,689
Quote:
Originally Posted by cheeryfool View Post
I am sure we had a similar conversation about two weeks ago about communication of change. That time it was the store.
In any case why does the service need to go down for more than a few seconds for hardware upgrade? Implement the new hardware then repoint the DNS - done.
Yea, in a perfect world it would be this easy
Reply With Quote
  #7  
Old September 23rd, 2016, 12:46 AM
Phaeton Phaeton is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wassenaar
Posts: 194
Sorry, you dont need a perfect world for this to be easy.

I'm not saying your upgrade is easy. I'm saying you can setup systems to be upgraded without a lot of downtime. Or use a scalable cloud solution.

Anyway, communition is key when you offer these types of services. Maybe create a Page where we can check the status of your systems? Saves a lot of debugging and annoyance on our side.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (4) met Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old September 23rd, 2016, 12:53 AM
ViperJD's Avatar
ViperJD ViperJD is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Nov 2004
Location: MD
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by davlarso View Post
Is the IFTTT service down? My IFTTT triggers for homeseer stopped working today. I haven't changed anything since they worked yesterday. If I try to create a new receipe using homeseer it says "options unavailable, try reconnecting your Homeseer channel". I've done that, but it still doesn't work. MyHS is working fine for me.

No working for me tonight.
__________________
JD Taylor
HSPRO/ X10/ Z-Wave/Z-Troller/ ZWave Thermostats / HSTouch/ Way2Call/ Andriod Client/ Win CE
Reply With Quote
  #9  
Old September 23rd, 2016, 05:44 AM
darren-mc's Avatar
darren-mc darren-mc is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2003
Location: Stafford, UK
Posts: 1,375
No i think its down...I was beginning to wonder if it was me...have checked the MyHomeSeer service and all seems to working.
Reply With Quote
  #10  
Old September 23rd, 2016, 07:01 AM
ScottRennie ScottRennie is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2012
Location: Aberdeen
Posts: 383
Quote:
Originally Posted by darren-mc View Post
No i think its down...I was beginning to wonder if it was me...have checked the MyHomeSeer service and all seems to working.
Does anyone know of a way to test if the connector is up or down? I could then have a virtual device reflecting the IFTTT channel status & code a fallback option.
Scott
Reply With Quote
  #11  
Old September 23rd, 2016, 07:57 AM
Moskus's Avatar
Moskus Moskus is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 3,610
Quote:
Originally Posted by Rupp View Post
The servers are being upgraded tonight to provide higher performance and higher reliability.
Wow! Here in Norway the performance increase is very noticeable. The MyHS is almost on par with a direct connection!

Kudos!
__________________
HSPro 3.0.0.357, Z-NET with Z-wave plugin 3.0.1.136, RFXCOM + 2x RFXtrx433E, HSTouch, Squeezebox plugin, iTach IP/WF2IR & GC-100-6 with UltraGCIR, BLDenon, NetcamStudio, Jon00s Webpage builder, Harmony Hub plugin, SCSIP (with FreePBX), Arduino plugin, IFTTT, Pushalot plugin, Device History plugin.
Running on Windows 10 (64) virtualized
on ESXi (Fujitsu Primergy TX150 S8).
WinSeer (for Win10) - TextSeer - FitbitSeer - HSPI_MoskusSample

Are you Norwegian (or Scandinavian) and getting started with HomSeer? Read the "HomeSeer School"!
Reply With Quote
  #12  
Old September 23rd, 2016, 09:03 AM
rjh's Avatar
rjh rjh is offline
HomeSeer Technologies
 
Join Date: Jan 2001
Location: Bedford, NH, USA
Posts: 8,140
The server move did break IFTTT, sorry for not doing a better test on it, but we do see the issue and are working on it, I will post when its back up again.
__________________
Rich,


website | products | support | youtube
Reply With Quote
  #13  
Old September 23rd, 2016, 09:10 AM
darren-mc's Avatar
darren-mc darren-mc is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2003
Location: Stafford, UK
Posts: 1,375
Thanks for the info...that your working on it.

Shame we can't get the status of the service back into HS and we could code some alternative "emergency logic" or something.
Reply With Quote
  #14  
Old September 23rd, 2016, 09:25 AM
rjh's Avatar
rjh rjh is offline
HomeSeer Technologies
 
Join Date: Jan 2001
Location: Bedford, NH, USA
Posts: 8,140
Well, once we get over this hurdle we will have 2 identical servers in different states and an auto failover that will switch to the alternate server if the primary stops functioning. Just a few more issues to iron out, almost there.

Quote:
Originally Posted by darren-mc View Post
Thanks for the info...that your working on it.

Shame we can't get the status of the service back into HS and we could code some alternative "emergency logic" or something.
Reply With Quote
  #15  
Old September 23rd, 2016, 09:38 AM
Mr_Resistor Mr_Resistor is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2010
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 319
This also appears to be affecting The Amazon skill. Alex reports "Sorry, I can't access the HomeSeer Automation Skill skill right now". Can you confirm?

Agreed that an little notice to the community would be appreciated. Unplanned outages are one thing but a planned upgrade would be better if communicated. That being said, building fault tolerance / redundancy will be warmly welcomed.
__________________
My home is smarter than your honor roll student.
Reply With Quote
  #16  
Old September 23rd, 2016, 10:02 AM
rjh's Avatar
rjh rjh is offline
HomeSeer Technologies
 
Join Date: Jan 2001
Location: Bedford, NH, USA
Posts: 8,140
IFTTT, MyHS and the Echo should be functioning normally at this time.
Reply With Quote
  #17  
Old September 23rd, 2016, 10:07 AM
ScottRennie ScottRennie is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2012
Location: Aberdeen
Posts: 383
Quote:
Originally Posted by rjh View Post
IFTTT, MyHS and the Echo should be functioning normally at this time.
Works for me...
Reply With Quote
  #18  
Old September 23rd, 2016, 10:19 AM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,978
Mine is also good. Thanks.
Reply With Quote
  #19  
Old September 23rd, 2016, 05:03 PM
darren-mc's Avatar
darren-mc darren-mc is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2003
Location: Stafford, UK
Posts: 1,375
Can I ask a question....

Can you have multiple IFTTT accounts linked to One HS installation...so...here's my thinking...

Each family member has IFTTT account which is triggering locations flags in HS...but that requires each family member to have an IFTTT account (which is fine) which tracks and triggers (thru IFTTT) location triggers (which is fine) to a single HS.(maybe)

Is this possible?

Thanks

Darren
Reply With Quote
  #20  
Old September 23rd, 2016, 09:04 PM
Bill Brower's Avatar
Bill Brower Bill Brower is offline
OverSeer
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bend, Oregon
Posts: 3,120
Question Loopback Test?

Is there a strategy to do some sort of loopback test? I'm just getting into IFTTT. Something from HS3 that hits a phone and reports back to HS3 or HS3 hits the HS3/IFTTT server and loops back?
__________________


~Bill
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HS3 Service - Running as a service is not built into HS3 Sireone HS3 / HS3PRO Discussion 21 October 26th, 2016 05:16 PM
IFTTT what is it? smokeycoles HomeSeer General Discussion Area 8 July 1st, 2016 03:49 PM
Can not IF and IF with IFTTT mike2016 HomeSeer IFTTT Channel Integration 7 April 30th, 2015 03:46 AM
IFTTT By IFTTT Ultrajones UltraMon HSPI 3 June 6th, 2014 08:35 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:03 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC