www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Security Systems Plug-ins > Security System Discussion > Concord 4 Security Panel Plug-in (3P)

Concord 4 Security Panel Plug-in (3P) Discussions related to the third party GE Concord security panel plugin.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 8th, 2017, 12:14 PM
fran4383 fran4383 is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2017
Location: Post Falls, ID
Posts: 8
Concord 4 Keypad Display device wanted

The concord 4 plug-in is working like a champ and I've been able to tie-in arming the system with my Amazon echo as well as several other features I have thoroughly enjoyed. I am now moving on to HSTouch interfaces to use on the touchscreens I have around the house. In a nut shell, I'm looking to make a digital keypad for the alarm panel using HSTouch. I've got dynamic elements and things functioning which update the HSTouch display appropriately, but there is no element to reference the actual panel display. The plugin has a "Control" screen which shows a virtual keypad with the current display, so I think I can say with certainty that the plugin is receiving the live feed of keypads.

How do I make a devise whose status will be whatever is displayed on the Concord 4 keypad? With that device, I can then accomplish whatever else I need.

Or, is there another way to get that feed?
Reply With Quote
  #2  
Old June 8th, 2017, 01:38 PM
vasrc's Avatar
vasrc vasrc is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2003
Location: Locust Dale, VA
Posts: 1,136
Quote:
Originally Posted by fran4383 View Post
The concord 4 plug-in is working like a champ and I've been able to tie-in arming the system with my Amazon echo as well as several other features I have thoroughly enjoyed. I am now moving on to HSTouch interfaces to use on the touchscreens I have around the house. In a nut shell, I'm looking to make a digital keypad for the alarm panel using HSTouch. I've got dynamic elements and things functioning which update the HSTouch display appropriately, but there is no element to reference the actual panel display. The plugin has a "Control" screen which shows a virtual keypad with the current display, so I think I can say with certainty that the plugin is receiving the live feed of keypads.

How do I make a devise whose status will be whatever is displayed on the Concord 4 keypad? With that device, I can then accomplish whatever else I need.

Or, is there another way to get that feed?
The keypad is internal to the PI, that is, when you click on a "key" it sends that specific keypad code to the Panel. There is no method currently to emulate that external (ie HStouch) to the PI, it would need to be either an HS3 device (one per key or one device that transmits the character to the PI) or a pluginFunction. The other (and easier to address by creating a new device to save the string to) issue would be to replicate the current display on the HStouch device but it is also not available currently.

Sending individual key codes to the panel is a bit problematic as inter- character timeouts becomes more of an issue when you have more device/applications inserted between the actual command and the panel itself.

I'd like to hear from others before I look at it too seriously.

Thanks,
Z
Reply With Quote
  #3  
Old June 8th, 2017, 02:31 PM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 358
Vasrc I totally understand what you mean when you mention the delay in sending multiple keystrokes via a third party source. The delay the panel experiences receiving them would usually end up as a timeout on the panel. Also with the dual use of certain panel keys you could end up arming the panel while thinking you were carrying out some other function.

The single keystroke arm/disarm/quick arm and quiet arm function basically covers all my remote requirements on HSTouch. If I need to do any remote housekeeping I just load a web page from a browser and launch the virtual browser.

A virtual keypad would possibly look good on a HSTouch screen but would it have any real practical use.
Reply With Quote
  #4  
Old June 8th, 2017, 02:41 PM
vasrc's Avatar
vasrc vasrc is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2003
Location: Locust Dale, VA
Posts: 1,136
Quote:
Originally Posted by concordseer View Post
Vasrc I totally understand what you mean when you mention the delay in sending multiple keystrokes via a third party source. The delay the panel experiences receiving them would usually end up as a timeout on the panel. Also with the dual use of certain panel keys you could end up arming the panel while thinking you were carrying out some other function.

The single keystroke arm/disarm/quick arm and quiet arm function basically covers all my remote requirements on HSTouch. If I need to do any remote housekeeping I just load a web page from a browser and launch the virtual browser.

A virtual keypad would possibly look good on a HSTouch screen but would it have any real practical use.
Thanks for the input.

I could see an HS3 device to hold the string value of the display. That might be helpful I suppose for a HStouch display. And if there's any specific keypad command(s) that are not already available (not sure what though), I could possibly provide those as well

Z
Reply With Quote
  #5  
Old June 8th, 2017, 06:37 PM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 358
Personally I think you have all the most important and frequently used commands covered. I'm assuming the OP just wants the virtual keypad to appear on their HSTouch screen and use it in a similar way to the way it can be used via a web page. Any other scenarios can be covered with Events which can be run either automatically or manually from the Events menu in HSTouch.
Reply With Quote
  #6  
Old June 9th, 2017, 07:56 AM
fran4383 fran4383 is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2017
Location: Post Falls, ID
Posts: 8
I'm actually more interested in the display, also a clear command (equivalent to hitting just * on a keypad). That would cover most reasons to want a virtual keypad. Any chance?
Reply With Quote
  #7  
Old June 9th, 2017, 04:59 PM
vasrc's Avatar
vasrc vasrc is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2003
Location: Locust Dale, VA
Posts: 1,136
Quote:
Originally Posted by fran4383 View Post
I'm actually more interested in the display, also a clear command (equivalent to hitting just * on a keypad). That would cover most reasons to want a virtual keypad. Any chance?
OK, I added it, it wasn't difficult. New Concord device string value will contain the latest keypad message (it's pretty quick).
Also added hs.PluginFunction to send keypad cmds. If you enter multiple characters delimited by commas it will send them all sequentially with a 1 sec intercharacter delay. Needs simple script (HStouch may be able to do it as a cmd) if using an Event (ie no Action added)

I'm still working on a timing bug, so I won't be releasing it publicly for a while still. If you'd like to test it, PM me your email and I'll give you a dropbox link.

Z
Reply With Quote
  #8  
Old June 10th, 2017, 07:50 AM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 358
Just messaged you.
Reply With Quote
  #9  
Old June 18th, 2017, 09:06 AM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 358
Did you make any further progress on this. Have you come up with a working version yet.
Reply With Quote
  #10  
Old June 26th, 2017, 05:57 PM
fran4383 fran4383 is offline
Seer
 
Join Date: Jun 2017
Location: Post Falls, ID
Posts: 8
Vas, I haven't quite played with the button presses yet, but I have play with the keypad display device. It works great so far, including the "*" which appears when the system is not "normal" (ie a zone required for arming is faulted). That was important. I do want to ask if you can modify the display to add a /n or a space or something in between the date and the time. In the device list it shows up perfect with a /n or something after the date. However, in HS Touch Designer the /n is ignored, so the date runs into the time (For example, my current display in HSTouch is "*MON JUNE 2602:56 PM P1"). Also, if you can get rid of the "P1" partition that'd be great, really not that big of a deal.

I hope to play with sending characters here tonight.....
Reply With Quote
  #11  
Old June 26th, 2017, 09:01 PM
vasrc's Avatar
vasrc vasrc is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2003
Location: Locust Dale, VA
Posts: 1,136
Quote:
Originally Posted by fran4383 View Post
Vas, I haven't quite played with the button presses yet, but I have play with the keypad display device. It works great so far, including the "*" which appears when the system is not "normal" (ie a zone required for arming is faulted). That was important. I do want to ask if you can modify the display to add a /n or a space or something in between the date and the time. In the device list it shows up perfect with a /n or something after the date. However, in HS Touch Designer the /n is ignored, so the date runs into the time (For example, my current display in HSTouch is "*MON JUNE 2602:56 PM P1"). Also, if you can get rid of the "P1" partition that'd be great, really not that big of a deal.

I hope to play with sending characters here tonight.....
It's already sending a CR (0x0D) character between the date/time, so it's an issue with HS3Touch.

Z
Reply With Quote
  #12  
Old July 5th, 2017, 07:04 AM
concordseer concordseer is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ireland
Posts: 358
vasrc is there any chance of getting a copy of this virtual keypad for HSTouch. I wanted to test it on HS3 beta .334 now that the HST plugin has been integrated into the main body of the HS3 application. The HSTouch client is running a lot faster as a result.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keypad display control Richard UltraM1G HSPI 9 March 17th, 2016 08:53 PM
Keypad Temperature Display mmnissan UltraM1G HSPI 0 August 2nd, 2015 07:25 AM
KeyPad to display Outside Temperature computernerd UltraM1G HSPI 2 August 19th, 2014 10:54 PM
M1 Keypad Display will40 UltraM1G HSPI 2 December 11th, 2007 10:42 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:46 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC