www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Software > HS3 / HS3PRO > HS3 / HS3PRO Discussion

HS3 / HS3PRO Discussion Discussions related to the released version of HS3/HS3PRO

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 12th, 2017, 08:17 AM
Sparky4460 Sparky4460 is offline
Seer
 
Join Date: Aug 2017
Location: VA
Posts: 14
Getting ASP.Net error during HS3 startup

I am getting an ASP.Net error when HS3 starts up. See log entry below. I DO NOT get this error if I start HS3 manually, right click and "run as administrator". I created a schedule task in Windows 10 following the Homeseer YouTube tutorial so it will start with Windows w/o a user logging on. I have it set to run with the highest privileges which according to my research is the same as running as an administrator. But I get this error only when the schedule tasks starts the program. If the error is nothing to be concerned about then I can just ignore it. Any help would be appreciated.

Aug-11 7:02:15 PM Error ASP.Net page: Could not load file or assembly 'HomeSeerUtil, Version=3.0.0.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
Aug-11 7:02:15 PM Error ASP.Net page: Could not load file or assembly 'HomeSeerUtil, Version=3.0.0.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
Aug-11 7:02:15 PM Error ASP.Net page: Could not load file or assembly 'HomeSeerUtil, Version=3.0.0.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.


Current Date/Time: 8/12/2017 8:16:01 AM
HomeSeer Version: HS3 Standard Edition 3.0.0.349
Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
System Uptime: 0 Days 13 Hours 14 Minutes 38 Seconds
IP Address: 192.168.1.11
Number of Devices: 79
Number of Events: 39
Available Threads: 1023

Enabled Plug-Ins
3.0.0.38: EnvisaLink
1.1.17224.6: MyQ
3.0.1.130: Z-Wave
Reply With Quote
  #2  
Old August 12th, 2017, 10:26 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,789
This is caused by HS3 not having full admin privileges during startup. I would recommend using a 3rd party startup app to make starting HS3 on W10 much easier. Many of us use this app:
http://www.r2.com.au/page/products/d...artup-delayer/
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old August 12th, 2017, 01:21 PM
Sparky4460 Sparky4460 is offline
Seer
 
Join Date: Aug 2017
Location: VA
Posts: 14
I tried this application and cannot figure out how to start HS3 w/o logging on to the computer. The Windows scheduler will allow you to do that. I have tried multiple way and it does not start until I log on. If there is a way please let me know.

Again is this error significant? HS3 seems to run fine even with the error.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old August 14th, 2017, 08:15 PM
JMack JMack is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2017
Location: Canada
Posts: 7
You need to set the tempDirectory attribute on the compilation element to somewhere where the application has permission. You can find the element in the web.config file.
Reply With Quote
  #5  
Old August 15th, 2017, 06:31 PM
Sparky4460 Sparky4460 is offline
Seer
 
Join Date: Aug 2017
Location: VA
Posts: 14
Thanks JMack,

Unfortunately, I know just enough scripting to be dangerous. Can you be more specific on how to make this change? Lets say I have a temp directory with full privileges at C:/temp. I can change directory later. I have attached my web.config file and I assume it is all default. How would I modify this file to fix the problem?
Attached Files
File Type: zip Web.zip (815 Bytes, 0 views)
Reply With Quote
  #6  
Old August 15th, 2017, 07:11 PM
cowinger cowinger is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2017
Location: Colorado
Posts: 348
I posted this awhile back to get a computer to boot all the way through to HS3. Here is the post. Maybe this will work.

https://forums.homeseer.com/showpost...8&postcount=24
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Startup Error: Startup.vb: could not find library 'Scheduler.dll' - Solution centerisland HS3 / HS3PRO Discussion 12 January 2nd, 2017 09:57 AM
given key error on startup ChrisH JowiHue Plug-In 5 June 15th, 2016 01:56 PM
Help! New error on startup...database error TechHA HS3 / HS3PRO Discussion 11 January 24th, 2016 08:45 PM
Error creating global variable and other startup error phuz HS3 / HS3PRO Discussion 1 January 25th, 2015 03:37 PM
Getting this error in HS3 log on startup with 30.0.0.4 Blade RFXCOM Plug-In (3P) 4 November 19th, 2013 06:08 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:06 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC