www.homeseer.com    
 
  #1  
Old October 16th, 2017, 09:07 AM
gfs's Avatar
gfs gfs is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Los Angeles
Posts: 720
HS devices duplication

Mike, i get some duplicate devices sowing up after my mcs re-load. all my 13 zones show up correctly and then 7 zones just show up as Rain8 Unit and Valve numbers.... thoughts? can i delete those last devices?
__________________
HS3 , Zwave, HometrollerS6, ELK M1G Ultra; mcs sprinklers; WGL800; BLRF; BLNetCallerID; BLSpeech
Reply With Quote
  #2  
Old October 16th, 2017, 09:24 AM
gfs's Avatar
gfs gfs is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Los Angeles
Posts: 720
set up zones

mike i have all my 13 zones on one area. runs the full program.
what if i also wanted to add two more programs by running 6 zones on another area and 7 on another. can i assign zones to two areas so i can program times for the different areas to run?
Reply With Quote
  #3  
Old October 16th, 2017, 03:27 PM
Michael McSharry's Avatar
Michael McSharry Michael McSharry is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Bend, WA, USA
Posts: 13,106
You can achieve different run times by using the Program Page. You can only associate a zone to one Area, but you can specify up to 24 different start times for any given day on a area by area basis.
Reply With Quote
  #4  
Old October 16th, 2017, 03:33 PM
gfs's Avatar
gfs gfs is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Los Angeles
Posts: 720
but i cant specify zones 1, 2 3 run at X time zones 4, 5 6 run at y time?
Reply With Quote
  #5  
Old October 16th, 2017, 04:18 PM
Michael McSharry's Avatar
Michael McSharry Michael McSharry is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Bend, WA, USA
Posts: 13,106
Put 1,2, 3 in Area 1. 4,5, 6 in Area 2. Put the schedule you want for Area 1 and 2 which will specify the start time for zone 1 and 4. You can use same or overlapping times and mcsSprinklers will schedule in sequence.

For example if you want all 6 zones run at 8 AM, 1,2,3 at 1 PM and 4,5, 6 at 10 PM then define two programs for each Area 1 and 2. Area 1 will be at 8 AM and 1 PM. Area 2 will be at 8 AM and 10 PM. This will run all 6 zones in sequence starting at 8 AM and only 3 at each of the other two times.
Reply With Quote
  #6  
Old October 16th, 2017, 04:24 PM
gfs's Avatar
gfs gfs is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Los Angeles
Posts: 720
so if i want both areas to start at 8am, they will run in sequence... i wont have to do area 1 at 8am and area 2 at lets say 9am?
Reply With Quote
  #7  
Old October 16th, 2017, 04:40 PM
gfs's Avatar
gfs gfs is offline
Seer Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Los Angeles
Posts: 720
Mike, i get some duplicate devices showing up after my mcs re-load. all my 13 zones show up correctly and then 7 zones just show up as Rain8 Unit and Valve numbers.... thoughts? can i delete those last devices?
Attached Images
 
Reply With Quote
  #8  
Old October 17th, 2017, 12:42 AM
Michael McSharry's Avatar
Michael McSharry Michael McSharry is offline
OverSeer
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Bend, WA, USA
Posts: 13,106
Correct about using 8 for both areas to get zones to run in sequence. I suspect you can just delete the devices. If mcsSprinklers thinks it needs them it will recreate them. If that happens we can look deeper
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How Dual Band devices interact with other Insteon devices jwshome2 Insteon Plug-in (Mark Sandler) 4 December 26th, 2016 02:15 PM
Devices and Activities discovered but no Devices have any actions/controls iDVB Harmony Hub 0 February 20th, 2016 12:32 AM
Devices heard and maximum amount of input devices DomeAdept RFXCOM Plug-In (3P) 2 December 4th, 2010 03:39 PM
difference is between Learn Devices and Reload Devices on the config form Rupp HomeSeer Z-Wave Plug-in 4 December 26th, 2004 08:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:01 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC