www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Help > How-To's

How-To's This area provides in-depth information on how to do something in HomeSeer or home automation.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 9th, 2011, 02:47 PM
macromark's Avatar
macromark macromark is offline
HomeSeer Technologies
 
Join Date: Oct 2004
Location: NH
Posts: 3,071
HS Logo How to Replace a Defective Z-Wave Device

  1. Update your software to the latest version.
  2. make note of the node number and device id for the module that's defective. If you're relacing a device that has several "child" devices (like a multi-sensor or lock), make note of the device id for each child device too.
  3. add your new module using our Z-Troller (or other suitable Z-Wave controller) and run the "import devices" command. The new module will be found and added to the status page with a new node number and device id.
  4. delete the old (defective) device from your status page
  5. click on the new device to configure it and enter the old device id to it. Be sure to update all child devices too.
  6. save the settings.
When done, your new module should work seamlessly with your existing events.
__________________


website | products | support | youtube
Reply With Quote
  #2  
Old February 9th, 2011, 11:27 PM
dhk's Avatar
dhk dhk is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jun 2001
Location: Canada
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by macromark View Post
  1. Update your software to the latest version.
  2. make note of the node number and device id for the module that's defective. If you're relacing a device that has several "child" devices (like a multi-sensor or lock), make note of the device id for each child device too.
  3. add your new module using our Z-Troller (or other suitable Z-Wave controller) and run the "import devices" command. The new module will be found and added to the status page with a new node number and device id.
  4. delete the old (defective) device from your status page
  5. click on the new device to configure it and enter the old node number and device id to it. Be sure to update all child devices too.
  6. save the settings.
When done, your new module should work seamlessly with your existing events.
Mark,

Perhaps you could add information on using the "Replace" option under "Tools".
Reply With Quote
  #3  
Old October 7th, 2017, 11:48 AM
mikee123 mikee123 is offline
Seer Master
 
Join Date: May 2016
Location: London
Posts: 980
Quote:
Originally Posted by macromark View Post
  1. click on the new device to configure it and enter the old device id to it. Be sure to update all child devices too
I cannot see this option anywhere.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:58 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC