www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Blade Plug-Ins > BLSpeech (3P)

BLSpeech (3P) Discussion of BLSpeech plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 18th, 2016, 03:24 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is online now
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,801
Compatibility with Sonos plug-in

I am using a handful of Android clients and Dirk's Sonos plug-in for speech. I am not using the HS speaker client.

Can this plug-in be configured to use a Sonos linkgroup as a speaker client? If anyone is using it to work with HomeSeer clients as well as Sonos clients could I get some tips on how to setup a BLSpeech speaker for use with the Sonos plug-in?
__________________
Randy Prade
Aurora, CO
Prades.net

PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino
Reply With Quote
  #2  
Old September 18th, 2016, 05:51 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is online now
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,070
I do not believe that any integration is possible. Particularly since you aren't using Speaker.exe. It's a shame since BLSpeech is the be all and end all for what it does.
__________________
Quote:
Originally Posted by rprade View Post
There is no rhyme or reason to the anarchy a defective Z-Wave device can cause
Reply With Quote
  #3  
Old September 18th, 2016, 06:39 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is online now
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,801
Quote:
Originally Posted by S-F View Post
I do not believe that any integration is possible. Particularly since you aren't using Speaker.exe. It's a shame since BLSpeech is the be all and end all for what it does.
I suppose I could run speaker.exe. When I'm running on a VM there is no hardware to support it,but I think it will load.

How does that make a difference? Is it in the Sonos plug-in or in BLSpeech?
Reply With Quote
  #4  
Old September 18th, 2016, 09:47 PM
S-F's Avatar
S-F S-F is online now
OverSeer
 
Join Date: Jun 2012
Location: Accident MD 21520
Posts: 3,070
Rqndy, I'm in a bit of a tight spot ATM as my desktop has been down for a while (hence infrequent and short post as of late. Phone only) so I can't properly break it all down just now. New machine this week though.

I think,


The short answer is you are not going to be able to use BLSpeech. Unfortunately.

The good news is that you can sell the Sones stuff for a profit and get a Russound system!
Reply With Quote
  #5  
Old October 26th, 2017, 08:01 PM
MNB's Avatar
MNB MNB is offline
Seer Master
 
Join Date: Jun 2017
Location: New York
Posts: 513
Randy, I know that this thread is dated, did you ever figure out if BLSpeech works with SONOS? If yes what did you have to do and in what manner did you use BLSpeech? Mike

PS Looks like Colin is pimping the Russound system again... I had a similar comment in regards to SONOS.
__________________
Computer: CUK Intel NUC7i7BNH
Op System: Windows 10 Pro - Work Station
HS Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.435

Plug-Ins: BLBackup, BLGData, BLRoombaWifi, Device History, EasyTrigger, ImperiHome, Nest, PHLocation, Pushover 3P, Restart, Sonos, UltraCID3, UltraWeatherWU3, Z-Wave, and Jon00 scripts.
Reply With Quote
  #6  
Old October 26th, 2017, 09:04 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is online now
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,801
Quote:
Originally Posted by MNB View Post
Randy, I know that this thread is dated, did you ever figure out if BLSpeech works with SONOS? If yes what did you have to do and in what manner did you use BLSpeech? Mike

PS Looks like Colin is pimping the Russound system again... I had a similar comment in regards to SONOS.
I could never get it to work. It might, but I ran out of patience about the same time as the trial ended.

I decided to write a script that builds linkgroups, sets levels, sets source and enables the chosen clients. The script looks to an ini file for phrases. I then run an event that runs the script with two parameters, the tag fr the speech phrase and an overall volume "adder". The volume adder can be an integer from -99 to +99 to adjust the overall level to a minimum of 1 or a maximum of 99. By default the script will run all 8 Sonos devices at levels set by virtual devices. Within the event that calls the script, I can disable any of the clients I want quiet, use an adder integer if I want the announcement louder or softer than usual. There are two types of spoken phrases, an "announcement" or an "alert" An alert is automatically louder than an announcement as set by another virtual device. Within the text strings in the ini file I can use delays and set voices.

I can post a lot more details if anyone is interested.
Reply With Quote
  #7  
Old February 17th, 2018, 06:56 PM
Summerguy's Avatar
Summerguy Summerguy is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Aug 2017
Location: Canada
Posts: 386
Any news on this ? Is this possible to use blspeech with Sonos Unit?

I do not understand why i cannot simply put $SONOS$All$ in the speach plugin.

am am able to use the $SONOS$All$ command in blgdata for speakeing calendar events.. what is different here ?

thanks
Matt
Reply With Quote
  #8  
Old February 17th, 2018, 09:15 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,427
Quote:
Originally Posted by Summerguy View Post
Any news on this ? Is this possible to use blspeech with Sonos Unit?

I do not understand why i cannot simply put $SONOS$All$ in the speach plugin.

am am able to use the $SONOS$All$ command in blgdata for speakeing calendar events.. what is different here ?

thanks
Matt
Have you tried it in BLSpeech?

Show me what you are doing in BLGData
__________________
Cheers,
Bob
Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board
Reply With Quote
  #9  
Old March 1st, 2018, 09:05 PM
Summerguy's Avatar
Summerguy Summerguy is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Aug 2017
Location: Canada
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by Blade View Post
Have you tried it in BLSpeech?

Show me what you are doing in BLGData
Hi blade. I was not subscribed to this post, so sorry for the delay.

I use this directly in a handler :

HS[SpeakClient~This is a test~$SONOS$ALL].

or

HS[SpeakClient~This is a test~$SONOS$Hallway].

etc.

And this works.

Last edited by Summerguy; March 22nd, 2018 at 09:29 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old March 1st, 2018, 09:20 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,427
If you are using Speak with BLSpeech installed and running as a speech proxy then BLSpeech is speaking the message for you

Maybe I am missing something... What exactly are you trying to do in BLSpeech that it is not letting you?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HS3 System Plug-in Compatibility List macromark HS3 / HS3PRO Discussion 15 September 29th, 2014 09:13 AM
Plug-in status and compatibility? mterry63 NUVO 12 March 11th, 2014 01:07 PM
Plug-in status and compatibility? mterry63 Russound 3 November 30th, 2013 05:26 AM
Plug-in compatibility with HSPro SeattleGirl5122 HomeSeer General Discussion Area 7 September 14th, 2009 09:47 PM
Plug-In Compatibility Mark L Elk M1 Plug-In 0 October 4th, 2005 08:44 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:43 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC