www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Software > HomeSeer and Google Home

HomeSeer and Google Home Discussions related to using HomeSeer with the Google Home device

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 11th, 2017, 08:46 PM
dannieboiz dannieboiz is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2016
Location: SF Bay
Posts: 167
GH doesn't understand devices with similar names

Previous when I used Vera and HA Bridge, I just give the device a nick name and never an issue.

IE:
Living Room Table Lights
Family Room Tables Lights

In HS I name them simply table lights and assign rooms. Then in Google Assistant, I assign the room and provide a nick name. I've tried both ways, adding the room names to the nickname as well as keep it just the device name of table lights.

If I say anything with table lights, both lights will be triggered.

Not one but any device I have with similar configuration have same results. How do you guys over come this? Or did you simply rename the device in HS?
Reply With Quote
  #2  
Old December 12th, 2017, 03:19 PM
mradonis mradonis is offline
Seer
 
Join Date: Nov 2016
Location: North Carolina
Posts: 7
The way I resolved it was to rename the device to "Table Light" With GH whenever you use plural, is will shut off multiple devices. I have a support issue open with Google on this , and was escalated to their Highest Tier" according to the original support rep I was dealing with. They recognize this issue as a bug.
Reply With Quote
  #3  
Old December 14th, 2017, 06:18 PM
dannieboiz dannieboiz is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2016
Location: SF Bay
Posts: 167
Quote:
Originally Posted by mradonis View Post
The way I resolved it was to rename the device to "Table Light" With GH whenever you use plural, is will shut off multiple devices. I have a support issue open with Google on this , and was escalated to their Highest Tier" according to the original support rep I was dealing with. They recognize this issue as a bug.
The plural seems to work well and easy fix. Thx for the tip
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alternative names for devices... codemonkey HomeSeer Amazon Echo Connected Home API 12 March 19th, 2016 09:17 AM
How to Control TV and Similar AV Devices? hs@home Audio / Video and Infra-red (IR) Discussion 8 May 5th, 2015 05:13 PM
The "Get Zone Names from Panel" doesn't work dwesemann JV Caddx Plug-In 1 September 23rd, 2013 12:57 PM
Should zone names get passed to HS devices? Msekelsky JV Caddx Plug-In 4 August 12th, 2007 03:54 PM
Devices names missing Stef Elk M1 Plug-In 3 June 14th, 2006 09:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC